שאלה על השביתה והמעונות

שאלה על השביתה והמעונות

קיבלתי לפני כמה ימים חיוב על סך 1020 ש"ח על המעונות (אני אמור לגור בטליה), הבעיה ( כפי שהבנתם בטח מהסוגריים הקודמים) שאני לא באמת גר שם(אפשר לספור את מספר הלילות שישנתי שם מתחילת הלימודים על יד אחת) כי 80 אחוז מהשיעורים שלי לא מתקיימים ואין לי בכלל סיבה לגור שם כל עוד השביתה נמשכת... האם אתם מכירים איזשהו פיתרון הסדר עם הנהלת המעונות, בדמות החזרת מפתח לדירה או משהו בסגנון עד לסיום השביתה, שיאפשר אי תשלום שכ"ד בחודשיים האלה או לפחות אי תשלום של חשבון החשמל ( אגב, מצויין באתר של המעונות שחשבון החשמל אמור להיות מחולק בין הדיירים לפי משך השהות בדירה מה שכמובן לא קורה) שעובר את ה100 שקל בחודש (כיוון שיש לי גם שותפים סטודנטים זרים שמן הסתם צורכים הרבה חשמל שאליו אני משלם) ? כמו כן, אם אין פתרון אשמח לשמוע, האם ידוע לכם מה עושה האגודה שלנו בנושא?

stkachov

New member
תשלום החשמל

הוא על הזמן בו אתה רשום כמי שרשום בדירה. אי אפשר לשים לכל דייר מונה על המצח שימדוד מתי הוא נמצא בדירה ומתי לא. לכן כל עוד אתה רשום כמי שגר בדירה, אתה משלם חשמל. אגב, גם לי יצא שכר דירה דומה לשלך
כמה אתם משתמשים בבויילר? הוא דלוק אצלכם הרבה? באשר לשכ"ד.. לא נראה לי שיש משהו שניתן לעשות. הרי אם היית שוכר דירה בחוץ, לא יכולת לבוא לבעלי הבית שמשכיר לך את הדירה ולבקש ממנו לא לשלם לו דמי שכירות רק כי אתה לא לומד. אני מאמין שהשכ"ד שכבר שולם לא יוחזר בכל אופן. באשר לעתיד... אני חושב שהכי טוב פשוט להתאזר בסבלנות ולחכות עוד שבוע, אז באמת יתבהר המצב ונדע כולנו מה קורה עם הלימודים.

קודם כך

ההשוואה שביצעת לשתלום שכ"ד לבעלים חיצוני פסולה בגלל כמה הבדלים מהותים, והעיקרי שבהם הוא: שבאופן עקרוני האוניברסיטה והמעונות הם אותו גוף ומכיוון שהאוניברסיטה מושבתת, השוכר לא מקבל חלק מהתמורה אליה שילם ובנוסף התשלום הכולל אותו הוא משלם, גדול יותר אך ורק בגלל הבעלים. הדבר מקביל (יותר בכל אופן) לדייר ששוכר דירה, והבעלים שלו מחליט להשבית לו את החשמל/גז/מים/טלפון ובנוסף גם להאריך את החוזה שלו מ9-10 חודשיים (תקופת הלימודים המקורית) למשך הזמן שהשנה האקדמית תהיה בפועל, וכל זה בלי בכלל לשאול אותו בכלל. האם גם אז הדייר לא יהיה זכאי להיתלונן ? בנוגע לשהות בדירה, הפיתרון הטכנולוגי קיים, הוא לא כולל מונים על המצח, לדעתי הוא לא יהיה יקר במיוחד, אבל לא לזה התכוונתי בכלל. כל מה שאני רוצה זה שיאפשרו לי להחזיר את המפתחות וככה ל"הראות" שאני לא שוהה בדירה. לשאלתך, אני השתמשתי בבוילר פעמיים, אבל אני מניח שהוא דלוק לא מעט, וכיוון שיש לי גם שותפים זרים שנמצאים 24/7 ימים במעונות החשבון גדל משמהותית.

תוספת קטנה

אני חושב שהוגן יהיה, אם בתקופת הלימודים שתיווסף בקיץ יגבו רק שכ"ד בגובה ההוצאות הנספות של הנהלת המעונות עקב מגורים בדירה(למרות שגם על זה אפשר להיתווכח) + ההוצאות של הדיירים (חשמל וכאלה).

אולי תדבר עם השותפים?

תסביר להם שאתה לא נמצא בדירה ומן הראוי שישלמו אחוז יותר גדול מחשבון החשמל.

אני מעדיף להמימנע מזה

מכמה סיבות שבינהן העובדה ששאר הדיירים לא שוהים כמות זמן זהה במעונות , אחד כבר עבר , ובכלל זה נראה די מצחיק לבוא ולבקש משאר הדיירים כ 1 ש"ח ההשתתפות בחשמל :) יש אגודה, העניין מהותי יותר מאסימונים לכביסה, אני חושב שמן הראוי שיטפלו בזה...

גם לי לקחו איזה מאה שקל על החשמל!מה זה?

וזה אחרי שאמרו לי שגם אם הדוד יהיה דלוק 24/7 יהיה רק הבדל של 50 ש"ח ...והוא לא היה דלוק כך, ממש לא. האגודה צריכה לבוא בדין ודברים עם המעונות, כמו שעושה האגודה בעברית. פשוט מגוחך.

stkachov

New member
נראה לי

לקחו לכולם 100 שקל שרירותית וזהו
זה יוצא 600 שקל לדירה בחודש... ועוד אומרים שיש איזו הנחה מאוד משמעותית שמקבלים מחברת החשמל עבור דיירי המעונות, ע"פ החשבון זה לא נראה ככה

אבל הסכום אמור להתחלק בין כולם? מה הקטע?

הרי בקיץ נצטרך להאריך חוזים ושוב יגבו 110 אחוז אז גם עכשיו? בזמן שביתה שאינה אשמתינו? זה עושק וצריך להתעמת אתם דרך האגודה!

למעלה