שאלה על השביתה...

EastGirl83

New member
שאלה על השביתה...

בתור סטודנטית שמתחילה תואר שני, וזאת תהיה השנה הראשונה שלי, אז אני קצת מפחדת שהלימודים יתחילו ברגל שמאל בגלל השביתה... איך אתם מתמודדים עם זה? אני בטוחה שיש כאן סטודנטים שלומדים כבר שנה שנייה ושלישית של תואר שני... האם זה מוריד לכם את המוטיבציה להמשיך?

מעיןבר

New member
אני לא יודעת איך זה בתחומים השונים

אבל בתחום שלי (מדעי החיים) לקורסים יש משקל הרבה הרבה יותר קטן בתואר השני ויש המון מה לעשות במסגרת המחקר בלי קשר לקורסים. אם בשנה שעברה הצליחו לארגן מחדש את הלימודים, אני מניחה שבמקרה של שביתה השנה (שבתקווה תהיה קצרה בהרבה ) יצליחו לעשות את זה שוב.השאלה הגדולה היא האם במסגרת השביתה יינעלו דלתות האוניברסיטה, מה שבהחלט עלול להפריע גם למחקר וזה כבר יותר מבאס.

להפתעתך

New member
לשביתה יש השפעה קטנה על שנה שניה בתואר שני

ובטח שעל שנה שלישית שבה מעשית מרבית הסטודנטים נמצאים מעבר לחובות השמיעה ועוסקים בשלבים מתקדמים של עבודת התזה. כעיקרון בכל תחום, מאמנות ועד לפיזיקה ברגע שאין קורסי חובה לשביתות יש השפעה מינימלית. כמו שמעין בר כתבה, אם התזה שלך תלויה במעבדה מסוימת אז במקרה של הקצנה את יכולה למצוא את עצמך נגררת שלא בטובתך לתוכה כי סטודנטים לתואר שני לא מקבלים הנחות אוטומטיות במועד הגשת התזה או הצעתה בשל כך, מה גם שלהיות אחרי 6 שנות לימודים אקדמיים ובלי יכולת טכנית לעבוד במשרה מלאה וכ"ו זה די מעיק וכל עיכוב מוסיף לכך. התזה שלך מן הסתם תהיה תיאורטית, כמו תזה במתמטיקה, כך שברגע שתתחילי בה לשביתות לא תהיה שום השפעה עליה, אלא אם תצטרכי את שירותי הספריה ולא תוכלי לקבל אותם כי ינעלו את שערי האוניברסיטה. וזאת הפרעה מינימלית כי תמיד תוכלי ללכת ולהוציא ספרים בספריה של אונ' אחרת או להוריד מאמרים דרך חיבור לספריה מהבית.

Unicorn98

New member
הנחת יסוד שגויה,

תלוי באיזה חוג לתואר שני, באיזה תוכנית וכו' וכו' ומשתנה בין מוסדות כמובן. אצלנו בתואר שני בפסיכולוגיה יש חובות שמיעה רבות, ומלמדים אותם חברי סגל בכיר. בשנה שעברה נפגענו (התחלנו ללמוד דה פאקטו בפברואר), ואם תהיה השנה שביתה, חו"ח, אז גם השנה נסבול.

להפתעתך

New member
נכון חלקית

גם אני בא מפסיכולוגיה כידוע לך. אני מכיר את החובות במגמות השונות, כתבתי שההשפעה היא מינימלית בעיקר על השנה השלישית וקטנה על השנה השניה. בשנה השניה ללימודי השתתפתי ב 3 קורסים, את מרבית הקורסים (13 בערך) השלמתי בשנה הראשונה. ככל הידוע לי לפחות אצלנו זה המצב של רוב הסטודנטים, ובגלל שמדובר בסטודנטים לתארים מתקדמים ובד"כ מספר המשתתפים בקורס לא עולה על עשרה אז כשאפשרי המנחים מוצאים פתרונות עוקפי שביתה. זה נכון שהאריכו לנו את הסמסטר והוא נמשך לתוך הקיץ, אבל ממילא גם בקיץ עבדתי על התזה ככה שזה לא שינה הרבה. זאת בניגוד לסטודנטים לתואר ראשון שצריכים את החופשה לעבודה, טיול בחו"ל, מועדי ב (שלא קיימים בתואר שני) וכ"ו.

Unicorn98

New member
אני חייב לתקן, מצטער

אני מסכים כמובן לגבי השנה השלישית, שברוב המגמות אינה קיימת באופן פורמלי (רק השלמות תיזה). אבל בנוגע לשנה שניה, בכל המגמות בעברית (במיוחד החברתית והקלינית) יש לימודים אינטנסיביים במידה כמעט שווה הן בשנה א' (העמוסה ביותר) והן בשנה ב'. יש חובות שמיעה כמעט חצי-חצי. למשל במקרה שלי, שהוא מייצג את שאר תלמידי המגמה החברתית, אני למדתי 24 נ"ז חובות שמיעה בשנה א', ואלמד עוד 18 נ"ז (שעות שנתיות) בשנה ב'. אם השביתה אכן תכנס לתוקפה, אני בכלל לא אלמד בעת זו. זו כמובן פגיעה אנושה, שלא שונה בפועל מהפגיעה בסטודנטים לתואר ראשון.

Unicorn98

New member
ובקשר לפתרונות עוקפי שביתה,

שמעתי שמועות שבבר אילן חלק קטן מהמרצים הבכירים אכן שבר שביתה. אבל אצלנו בעברית זה לא קרה בכלל (אולי בגלל שאשר כהן הוא חבר סגל בכיר אצלנו והיה מראשי המאבק), וגם באת"א אני יודע שלא היתה שבירת שביתה בכלל. אז על זה לבנות, לא כדאי. מה גם שאם מדובר בסגירה של שערי האוניברסיטאות מטעם ור"ה, אני לא רואה סיכוי לשבירות שביתה מעין אלו שתיארת. השורה התחתונה שלי - לפחות במדעי החברה, סטודנטים לתואר שני שנותרו להם חובות שמיעה (הרוב המכריע, בפועל) - ייפגעו מהשביתה בדיוק כמו תלמידי תואר ראשון.

להפתעתך

New member
שאני חושב על זה...

אז הנה אני, סיימתי עכשיו את השנה השלישית ועדיין נותרה המון עבודה כדי לסיים את התזה. הניסוי השני של התזה נפל בנסיבות טכניות ולכן יש צורך לבנות אותו מחדש (וזאת עבודת תכנות גדולה) ואח"כ להריץ אותו על נבדקים במעבדות של החוג לפסיכולוגיה. עכשיו, הנבדקים לא יכולים להגיע למעבדות אם חלילה יסגרו את השערים...מצד שני כרגע אין לי את הניסוי מוכן אז זה לא לגמרי משנה, אבל תיאורטית השביתה יכולה להפריע אפילו לפוסט דוקטורט...

helene

New member
בתחומים הומניים

אין לשביתה השפעה רבה על לימודי התואר השני. מספר הקורסים הוא מצומצם יחסית, ועיקר העבודה היא ממילא על התזה. אם כבר יש לך נושא או כיוון מסויים הייתי מקדישה את תקופת השביתה ( אם וכאשר) לעבודה על התזה. כל זאת בהנחה שלא יסגרו את הספריות ( דבר שאני לא מאמינה שיקרה). אני מתחילה את שנתי ה- 3, ולא הייתה לזה שום השפעה עליי בשנתיים האחרונות. להיפך, זה רק עזר לי לעמוד בקצב, כי שנה שעברה גם לימדתי ועבדתי בעבודה נוספת, אז לפחות לא הייתי צריכה ללמוד בעצמי. זה היה קצת מעצבן שהשנה נגמרה מאוחר יותר, אבל מאוד התחשבו בנו עם העבודות ונתנו דחיה רצינית. כך שלפחות בתואר השני זה פחות הורגש. הסטודנטים שלי לעומת זאת היו ממש מסכנים, דחסו להם כמויות אדירות של חומר ולוח המבחנים היה בלתי אפשרי.

בנוגע לשביתה

אני לומד לתואר שני בחוג להיסטוריה. את השביתה ניצלתי כדי לכתוב את הצעת המחקר, להגיש, לקבל לתיקונים ועריכות, ולהגיש שוב. בנוסף, נפגשתי עם המנחה שלי ex officio במסגרת "קריאה מודרכת" ואיתו קראתי טקסטים החשובים לי למחקר. זאת ועוד, ניצלתי את הזמן הפנוי לכתיבה, ובסוף השביתה כבר היו לי שני פרקים מוכנים. דאנטה

להפתעתך

New member
לסטודנטים לתואר ראשון אין את ה"לוקסוס" הזה

ללא ספק, בתואר השני הקורסים באים על חשבון זמן עבודה על התזה ולהפך, כך ששביתה אינה גורם מעכב כמו שהיא עבור תארים ראשונים.

EastGirl83

New member
שאלה..

אפשר לדעת על מה התזה שלך... לא חייב להיות בפרטי פרטים אלא רק את הנושא...

אתה לא היית כאן מזמן!

ברוך השב. הרגשתי בחסרונך.

אכן, לא הייתי. הייתי צריך להצדיק

את המלגות שלי ולכתוב תיזה... היו גם קצת עיסוקים עם ההרשמה לחו"ל, אבל בסופו של חשבון מוצאים זמן לחזור גם לכאן.
דאנטה

הנה התרומה שלי לשאלתך

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/AddMsg.aspx?ForumId=2017&ParentMsgId=121670527 לפני חודש וחצי בערך - עלתה השאלה הזו כאן, אמנם מכיוון אחר, אבל - כולנו הביעו כאן את דעתם, וגם הסבירו איך השפיעה השביתה של השנה שעברה על חייהם האקדמיים ועל התקדמותם. אולי אם תקראי את זה זה יעזור לך לקבל פרספקטיבה מכל הכיוונים - לומדים, מלמדים, חובות שמיעה וכותבים תזה... בכל מקרה מה שחשוב הוא שתזכרי - שאת ממילא לא יכולה לעשות כלום כדי לשנות את המצב מבחינה אופרטיבית, כ ך - שאם כולם ישבתו , גם את תשבתי. כך שאם זה טוב ואם זה רע - אין כבר דרך חזרה. את יכולה לנצל את הזמן של השביתה להחליט מי המנחה שלך, מה יהיה נושא המחק,ר אום כבר יש כאלה - אזי - לקריאה של חומרים ביבליוגרפיים. בכל מקרה- לתארים מתקדמים שביתה פחות משפיעה, כי גם אם לא לומדים ישירות בקורסים - אפשר לעשות את הדברים האחרים - לקרוא, לכתוב, למלא את הזמן בידע אקדמי בדרכים אחרות לכן אין סיבה ללחץ או לבהלה ובעיקר לא לירידה במוטיבציה.

למעלה