שאלה-על התוסף inositol choline bitartrate

• פותח הנושא tanu1
  • פורסם בתאריך

tanu1

New member
שאלה-על התוסף inositol choline bitartrate

הומלץ לי להפחתת אובססיות,מישהו מכיר? השתמש ? תודה

מכירה אינוסיטול וכולין לחוד

לא ביחד, ולא ספציפית לאובססיות. על כולין אני בדרך כלל ממליצה בתוך פוספטידיל כולין. זה פרי-קרסר למוליך העצבי החשוב אצטיל כולין והוא גם מסייע לפעולת הכבד. על אינוסיטול המליץ לנו בזמנו ד"ר ברגר שאני מאוד סומכת עליו, כתוסף המסייע לשינה כל הלילה. פעם שייכו אותו לקבוצת ויטמיני ה-B ואז גילו שהגוף מייצר אותו. בין היתר יש לו תפקיד בוויסות המוליך העצבי סרוטונין ואולי זו הסיבה שהמליצו עליו לאובססיות. מוויקיפדיה: Some preliminary results of studies on inositol supplements show promising results for people suffering from problems such as bulimia, panic disorder, obsessive-compulsive disorder, and unipolar and bipolar depression.[6 השתמשנו בשניהם בתקופות שונות. פוספטידיל כולין היה אחד התוספים הכי יעילים והכי COST EFFECTIVE אצלנו, אבל קשה לתת אותו לילד שלא לוקח כמוסות כי הוא צמיג והטעם די מבעס. בזמנו ערבבתי אותו בקצת אגאבה. אינוסיטול עזר למשך תקופה מסויימת. שניהם תוספים בטוחים למדיי, אני מניחה שגם הצירוף שלהם בטוח, אבל אולי כדאי לקחת כל אחד לחוד פשוט כדי לדעת מה באמת עובד. אגב, באופן כללי, מניפולציה של מוליכים עצביים כדאי לעשות בזהירות ובפיקוח של מישהו שמבין (וקשה למצוא כאלה). האם אתם כבר נותנים משהו לאובססיות? האם יש לכם תוצאות בדיקות כלשהן?

RebelRex

New member
אינוסיטול עלול להחמיר סימפטומים של ADHD

בזמנו לפני כמה שנים שניסיתי כמה גרמים של אינוסיטול באמת חשתי שיפור במצב רוח , אבל הרגשתי פגיעה בריכוז והתפזרות כזאת הנה מחקר שמצטט מחקר קטן אחר שגם הראה הרעה בסימפטומים אצל ADHDים (לא מצאתי את המחקר המקורי):
Possible Clinical Contraindications for Inositol Supplementation Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD): ADHD is a disorder of early childhood which can be symptomatic well into adulthood. These patients are inattentive, impulsive, quick-tempered, unable to tolerate stress, and are restless since childhood. ADHD is most commonly treated with methylphenidate, but propranolol and tricyclic antidepressants are also alternatives. Evaluation of inositol in 11 children with attention deficit hyperactivity disorder was reported in 1995 by Levine et al in a double-blind, crossover study.54 There were no therapeutic advantages observed in the inositol group. In fact, there was a trend toward the worsening of the disorder in the inositol treated group. Therefore, inositol appears to have no clinical advantages for the treatment of ADHD and may even antagonize the condition.​
לא בטוח שמה שהיה אצלי יהיה גם כשאתם תנסו, אבל שווה לשים לב

tanu1

New member
תודה על המחקר

אעביר אותו גם הלאה. שוב תודה

tanu1

New member
תודה על התגובה

לא עשינו עד היום שום בדיקות,הילד בן 4 אובחן בגיל 3, אנו נותנים צמחי מרפא, תוסף בשם פירצטם שעובד עבורו מאוד טוב (לא לאובססיות, קשור לאצטין כולין ובתוספת של לציטין). האובססיות אצלו קיימות תמיד אבל נראה שמאוד מתגברות בקיץ (וקשורות גם לפירות וקטיף ובקיץ הוא בחוץ וזה שם)ץ אשמח לקבל המלצה לבדיקות, השינה אצלו תקינה וגם התזונה דיי מגוונת אם כי בכמויות קטנות (בעייה עם מרקמי אוכל מסויימים..) וגם העיכול נראה תקין אבל יש לו לפעמים עיגולים שחורים מתחת לעיניים והוא יכול להיות גם דיי חלש כך שנראה לי שטוב יהיה לעשות סדרת בדיקות מקיפה, למעשה הבנתי שיש בדיקות שונות ומעבדות שונות אני רק לא יודעת טכנית איך להתחיל - למי לפנות והאם צריך הפניה וכו'. הבן שלי מטופל ע"י אבא שלי שהוא רופא, ביסודיות ומסירות, כמובן שהידע שלו בתחום הוא מכורח הנסיבות.ההכרות של אבי עם פירצטם דווקא ארוכת שנים.התוסף עליו שאלתי היה אמור להחליף את הלציטין (שהכרחי לפירצטם) וכן לעזור לאובססיות. עדיין לא התחלנו איתו. תודה

למעלה