שאלה על התוספתן

שאלה על התוספתן

אם התוספתן אכן לא עושה כלום,אז למה יש לנו אותו? הרי הגוף מבזבז עליו סתם אנרגיה,לא?

הלן בום

New member
יכול להיות שלתוספתן יש תפקיד, אך

פשוט לא מצאו את התפקיד שלו. ברמת העיקרון- תכונה שקיימת ואינה עוזרת אלא מזיקה (תוספתן לפעמים מוביל למוות- אם לא מוציאים אותו בזמן, יוצר תסחיפים של רעלים בדם) אמורה להיעלם, אבל ייתכן שפשוט יש לו תפקיד ועדיין לא זיהו תפקיד זה. ואולי אכן בעוד כמה מליוני שנים יתחילו להיוולד אנשים ללא תוספתן?

mamluka

New member
יש סיבה מעניינת לזה

אני יכול להסביר את העניין באופן עקרוני התוספתן הוא מה שנקרא עיבר שנשאר ללא שימוש ולכן אין לו שום צורך איבלוציוני למה נשאר אז התשובה היא שבגלל שיש מגבלות התפתחותיות כאשר העובר מתפתח ישנם תכונות שיותר גמישות לשינוי לאורך זמן וכאלה שפחות איברים גדולים בגוף הם די יציבים מבחינה אבולוציונית ולכן יותר קשה ,"להפתר" מהם לכן האדם לא הספיק לעבד את התוספתן לפני שנהיה תרבותי באופן מודרני

2LIRONOS7

New member
כנראה שהצורך של האדם בתוספתן

הוא אותו צורך של האדם בעצם הזנב. מקווה שהבנתם אותי.

GOTN

New member
בעקרון.....

לתוספתן יש תפקיד מאוד חשוב התוספתן מטרתו בעצם היא לעכל מבנים גדולים של סוכרים מסויימים כמו: תאית התאית נמצאת בעשבים וצמחים ולכן התוספתן פעיל מאוד אצל בהמות.. פרות וכו' אצלנו משום מה הוא לא פעיל ולכן אנחנו לא יכולים לעכל תאית אבל אני לא מאמין שהמצב תמיד היה כך... קשה לי להאמין שהתוספתן התפתחה בגוף האדם ללא סיבה... שתי הסיבות שנראות לי אפשריות להמצאות תוספתן בגופנו: 1. בתקופות מוקדמות יותר הוא היה פעיל ואדם היה יכול לעכל תאית והוא פשוט התנוון כתוצאה מהפסקה של האדם מאכילת תאית 2. הוא קיים רק כדי שתהיה לנו עוד סיבה למות... חחח דלקת בתוספתן גורמת כאבי תופת ויכולה גם לגרום למוות

2LIRONOS7

New member
כנראה...

מה שאתה אומר זה שבעצם התוספתן התנוון מהרגע שאנחנו התחלנו לאכול בשר.

למעלה