שאלה על התנאים לרשיון אמבולנס

ephi79

New member
שאלה על התנאים לרשיון אמבולנס

הבנתי שצריכים להיות ללא עבירות תנועה חמורות בשנתיים האחרונות. מה נחשב עבירה חמורה? זה כולל נהיגה בשוליים? (זה היה קנס של 750 ש"ח, לא זוכר כמה נקודות). מישהו יודע? ואם לא - איפה אפשר לברר? תודה רבה! אפי

amitp

New member
מאתר משרד התחבורה

http://www.mot.gov.il/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_CI/.cmd/ad/.ar/sa.subject/.c/6_0_9E/.ce/7_0_CS/.p/5_0_9E/.d/0?PC_7_0_CS_subject=HE_RISHUI_41&actio (אני לא בטוח שאלו גם דרישות הקורס עצמו במד"א) ### הכשרת נהגי רכב בטחון מסוג אמבולנס תנאים מוקדמים * גיל 21 * רשיון נהיגה לרכב פרטי במשך שנתיים שקדמו להגשת הבקשה * אין לגביו רישום פלילי של הרשעה בעבירה, שלדעת רשות הרישוי יש בה כדי למנוע מתן התעודה המבוקשת, אלא אם חלפו שבע שנים מתום ריצוי העונש או מיום מתן גזר הדין (אם היה העונש על תנאי) או מיום תשלום הקנס - אם היה העונש קנס * אין פניה של משטרת ישראל אל רשות הרישוי, כי קיים לגביו חשש, שבעיסוקו על התעודה המבוקשת יש כדי לפגוע בביטחון המדינה * לא הוגש נגדו כתב אישום על עבירה פלילית אשר לדעת רשות יש בה כדי לפגוע ביכולתו לעסוק על פי התעודה * לא היה פסול מלהחזיק או מלקבל רשיון נהיגה במשך שנתיים שקדמו להגשת הבקשה * לא חלה לגביו, במועד הגשת הבקשה, תקופת פסילה על תנאי של רשיון הנהיגה *לא הורשע בעבירת תעבורה או בעבירה אחרת הנובעת מנהיגת רכב שגרמה לתאונת דרכים בתקופה של שנתיים שקדמו להגשת הבקשה * לא הורשע בשלוש עבירות תעבורה או יותר בעבירה לפי חוק הפקוח על מצרכים ושירותים, למעט עבירות חניה, בתקופה של שנה שקדמה להגשת הבקשה ### תוכנית הלימודים והשעות קורס יחודי בעזרה ראשונה 44 שעות * נושאי טיפול השייכים לעזרה רפואית ראשונה כגון: זריקות, עירויים, תרופות, ערכות מכשירים לניתוחים קטנים ועוד 44 שעות * קבלת לידה באמבולנס 6 שעות * התקפי לב, סכנות וטיפול 7 שעות * יחסי ציבור ותלונות הציבור 3 שעות * מבנה מד"א ותפקידו 3 שעות * דיני תעבורה, הוראות נהיגת רכב בטחון מסוג אמבולנס, הכרת הרכב ונהיגה בתנאים מכבידים 18 שעות * זכויות וחובות נהג אמבולנס, קשר וטפסים (יומן וכו', לפעולת הסניף) 4 שעות * הכרת האמבולנס (מעשי) ואיתור תקלות 3 שעות סה"כ 132 שעות ### תעודות והיתרים תעודת סיום הקורס ממגן דוד אדום רישום לנהיגת רכב בטחון ברשיון נהיגה

ephi79

New member
תודה,

הקריטריונים שציינת לא כ"כ ברורים (מה זה "עבירה שלדעת רשות הרישוי יש בה כדי למנוע מתן התעודה המבוקשת"), וגם נראה שיש כמה רשימות קריטריונים שמסתובבות, אז אני מקווה שיהיה בסדר.

kenasw

New member
הקריטריונים במד"א

הדרישות במד"א מחמירות יותר. לפחות 4 שנים רישיון. זה מה שאני זוכר אבל כדאי פשוט לשאול מישהו שמתעסק בזה (בצלאל, וכו' - אין לי מושג מיהם אבל אני מכיר שמות)

misplaced

New member
נצל"ש, שאלה לגביי קורס חובשים

אני בת 25 ומעוניינת לעשות קורס חובשים במד"א, אני יודעת שלקורס נהגי אמבולנס צריך 12 שנות לימוד, האם גם לקורס חובשים יש דרישה כזו? תודה ויום נפלא!

אין שום דרישה...

תמיד אפשר להיסתדר שם. ובטח שאין צורך לקורס חובשים. מה שכן צריך שיהיה לך המון כוח פיזי לסחוב... מאיזה אזור את?

misplaced

New member
אני מיפו העתיקה במעבר למרכז ת"א

כוח פיזי זו לא בעיה
דיברתי עם תחבורה במד"א והיא אמרה לי ש12 שנות לימוד זה חובה לקורס נהגי אמבולנס, מה שגרם לי לתהות, אם נהגי אמבולנס צריכים 12 שנ"ל אז מה עם חובשים...

misplaced

New member
זו בדיוק הייתה הנקודה שלי.

כי כשהתעניינתי לגביי קורס חובשים אף אחד לא ציין חובת 12 שנ"ל וכשבררתי לגביי תוספת נהג אמרו לי שאני צריכה 12 שנ"ל... לא שזה ממש משנה, כי אין לי 12 שנ"ל. ככה שהחלום די נגוז או לפחות נדחה בשנה+/- וכמה אלפי שקלים...

afiksambol

New member
מעט סדר בבלאגן ../images/Emo101.gif

http://www.mdais.org/main/siteNew/index.php?langId=3&&page=120 הוא קורס אחד ולכן, כפי שכבר נאמר כאן, כל נהג אמבולנס במד"א הוא קודם כל חובש (אבל לא כל חובש הוא נהג...). תנאי הקבלה לקורס הם : גיל מינימלי - 21. מספר שנות לימוד - 12. שליטה מלאה בשפה עברית , קריאה בסיסית בשפה אנגלית. וותק של כ - 4 שנות נהיגה (רשיון ב'). אישורי בריאות ותעודות יושר. אותם חניכים, שמסיבות אלו או אחרות (כל מקרה לגופו), לא יכולים או לא מעוניינים להוציא רישיון נהיגה לאמבולנס יהיו פטורים משיעורי התוכן הקשורים בנהיגת רכב ביטחון / הכרת הרכב ותפעול מערכותיו / דיני תעבורה (משהו כמו יומיים וחצי מתוך חודש של קורס) ולא יבחנו בנושאים אלו.

מעט סדר בסדר המבולגן...

לגופו של עיניין- אני חושב שממש עכשיו נפתח קורס חובשים במד``א ת``א. תבררי את זה מהר כי נראה לי שהיה כבר ראיונות לקבלה לקורס אז אולי תצליחי להיכנס לקורס הנוכחי. בקורס הזה כולל נהלים, אר``ן, חומ``ס, ואט``ה. ואז את מקבלת תואר ``חובת מלווה`` תשתפשי קצת במד``א, תלמדי את העבודה, וכשיהיה הישתלמות לנהיגה תגישי בקשה ואם אין לך נהג חדש ועברות תנועה מיוחדות יקבלו אותך להישתלמות. זהו בגדול. 12 שנות לימוד אני לא חושב שזה מעכב. יש מלא נהגים דוסים שאין להם 12 שנות לימוד והם נהגים מצויינים במד``א. לדעתי הדרישה ל12 שנות לימוד זה רק בשביל שיהיה לנהגים אינטלגנציה ולא שהנהגים של מד``א יהיו איזה... ולך, קחי את מנכ``ל מד``א כמודל בשבילך- הוא נהיה מנכ``ל מד``א בלי בגרויות... איזה עולם?!

misplaced

New member
../images/Emo9.gif תודה רבה ../images/Emo13.gif

אני כרגע עם שפעת קשה וקצת קשה לי לדבר לכן צימצמתי את הברורים לכאן... אני מקווה שמחר אוכל להתקשר למד"א ולברר את עניין 12 שנות הלימוד
ושוב תודה!

למעלה