שאלה על התנדבות והתנסות מעשית בתואר ראשון

makmako

New member
שאלה על התנדבות והתנסות מעשית בתואר ראשון

שלום לכם,
אני מעוניין ללמוד תואר בפסיכולוגיה ולהמשיך לאחר מכן לאחת מהמגמות. גם מחקר נראה לי מאוד מעניין, אבל כמובן שבראש סדר העדיפויות נמצאות המגמות הטיפוליות.
כעת אני עומד להתגייס (בקרוב) וחשבתי למה לא לסיים את התואר כבר בזמן הצבא במסגרת האוניברסיטה הפתוחה ולא "לבזבז" את 3 השנים האלה אחר כך, אחריי הצבא. כך, אם לא אתאים למגמות הטיפוליות, אוכל לעשות הסבה לעבודה סוציאלית ובכל זאת לטפל. אני חושב על האפשרות הזו כי הבנתי שזה לא ממש משנה איפה אתה לומד את התואר הראשון, הוא גם ככה לא מאפשר משהו מיוחד בסיומו.

אז לאחר שהסברתי קצת, הנה השאלה שלי:
האם בזמן השירות יהיה לי זמן להתנדב במקומות שצריך ולהגיע ל"לימודי השדה"? קרוב לוודאי שאהיה כלל צה"לי ולא תומך לחימה כך שככל הנראה יהיה לי זמן ללמוד אבל לא ברור לי כמה זמן צריך להתנדב ואם מישהו שכבר עבר את זה יוכל לספר קצת יותר מה זה בכלל, מה עושים שם ואיך זה הולך וכמה זמן זה.
אחריי קריאה בפורום הבנתי שהתנדבות זה חשוב מאוד ולכן אני שואל. מעבר להתנסות הייתי רוצה להתנדב גם במקומות נוספים כדי לשפר את סיכויי הקבלה ולא מצאתי על זה הרבה כאן בפורום. אז האם זה אפשרי בזמן הצבא או שאיאלץ להשלים זאת אחריי הצבא?

הפוך, גוטה, הפוך

נכון, לצורך קבלה למגמות הטיפוליות יש לקחת חלק במסגרת התנדבותית טיפולית - בחלק מהמוסדות זה קורס מסודר המחייב עבודה וכו' (דוג' אונ' ת"א), במוסדות אחרים אתה עושה את זה בכוחות עצמך. בעיקרון אין צורך ביותר מהתנדבות אחת שכזו, אבל אין ספק שאם אתה מצליח להתנסות - זה תורם לך הרבה, לא רק מכתבי המלצה כי אם גם חומר לדבר עליו בראיונות, תובנות ונסיון.

דוגמאות להתנדבויות ניתן למצוא באתר החוג לפסיכולוגיה של את"א - יש שם קובץ עם כל האפשרויות ואנשי הקשר, כולל שעות הפעילות. לרוב מדובר בשילוב של כמה שעות התנדבות בפועל וכשעתיים נוספות של הדרכה. הלו"ז הספציפי הוא פונקציה של המקום שאתה בוחר, יש מקומות שעובדים בבוקר ויש שבערב, יש כאלה שההדרכה היא במועד נוקשה אבל הפעילות גמישה ועוד ועוד.

ולכך התכוונתי שכתבתי שאתה צריך לעבוד הפוך: תתגייס, תראה לאן אתה משובץ ומה אופי העבודה, כולל מבחינת שעות, ואז תבדוק האם יש משהו שמתאים לך. קח בחשבון שכל המקומות מצפים למחויבות מצידך של הגעה כמעט מלאה לפעילות ולהדרכות, ושחבל גם עבורך להשקיע זמן שבסופו תקבל המלצה בינונית רק כי לא הצלחת להגיע בשל אילוצי הצבא.

כמו-כן, ואני אומרת את זה עם כל הרצון הטוב, קח בחשבון שיהיה לך קשה לקחת עומס קורסים מלא במקביל לשירות צבאי רגיל - שבמקרה הטוב הוא nine to five סטייל של עבודה משרדית. מנסיונם של אחרים, 2-3 קורסים זה המקסימום שהם הצליחו לקחת בתקופה זה, אבל זה כמובן משתנה ואישי.
עם זאת, סביר שבכל מקרה ייקח לך יותר מ-3 שנים להשלים את התואר, וממילא תהייה לך לפחות שנה נוספת לעשות התנדבות בכל מקום שתרצה.

בקיצור, הכל אפשרי, אבל תוכל לדעת ולהתארגן יותר אחרי שתדע מה אופי השירות שלך והיכן הוא מתקיים. שיהיה בהצלחה !

makmako

New member
תודה רבה

אני חושב שאת צודקת וכנראה שאם השירות יהיה יותר מאשר 09:00-17:00 איאלץ לוותר על הרעיון וללמוד לאחר הצבא.

תודה על ההבהרה בקשר לאופי הלמידה באו"פ. קראתי על זה בפורום של האו"פ. אני די מורגל ללמוד לבד (את כל התיכון העברתי ככה... מיקודיות ומעט מאוד בית ספר) - ברור לי שזה שונה ומדובר בעומס לא רגיל (ואקדמי) של חומר ועם זאת אני כמעט בטוח ש4 קורסים בסמסטר זה אפשרי בשבילי. גם אם לא, אז כמו שאמרת, יהיה לי עוד "זמן התנדבות".

אני התכוונתי למקומות שהם מעבר להתנסות, התכוונתי למקומות כמו... למשל... ארגונים או עמותות שעובדים עם אנשים (לאו דווקא מקומות אשפוזיים) או עמותות שעוזרות במצבי מצוקה או מציעות שילוב בחברה או בעבודה כמו המקומות שיש בשירות לאומי. אבל עניתי לעצמי, זה על בסיס יום-יומי ולא כל כך אפשרי.

בדקתי את הקובץ וראיתי שההדרכה היא דווקא בשעות הבוקר וזה קצת בעייתי, אבל אולי אצליח לדבר עם המפקד\ת שיהיה\תהיה לי ואולי היא תיתן לי להגיע להדרכה פעם בשבוע.

הרגעת אותי, המון תודה לך
עזרת לי מאוד. וגם המידע שבקובץ זה זהב טהור

שמחתי לעזור - אבל חכה בסבלנות. ועוד משהו.

כאמור, אחרי שתדע איפה אתה משרת תהייה יותר חכם. גם מבחינת עומס קורסים וגם מבחינת יכולת התנדבות.

ועוד משהו לגבי התנדבות:
קח בחשבון שהרשימה של ת"א היא חלקית מאוד, ומייצגת את המקומות שכרגע עובדים עם ת"א. הרבה מקומות, ארגונים ועמותות אחרים יישמחו למתנדבים ואולי יהיו גמישים יותר מבחינת דרישות וציפיות. לכן, מבחינתך, כדאי לעשות גישוש אינטרנטי ומחשבתי לגבי סוג המקומות שמעניינים אותך - האם בא לך להדריך קבוצה, להיות חונך, לעבוד בצוות במועדונית מסוג זה או אחר, ווטאבר - ואז, כשתדע מה היכולת שלך להשתלב, ליצור איתם קשר ישיר ולבקש להתנדב.

הסייג היחידי - אם אתה רוצה גם להוציא מזה מכתב המלצה, חשוב לוודא שמי שחותם עליו הוא פסיכולוג קליני / פסיכיאטר / עו"ס קליני (לא משנה מי הדריך אותך בפועל או כתב את המכתב - אני כותבת למי שאני מדריכה וחותמת יחד עם מנהל המרפאה).

שוב בהצלחה !

makmako

New member
שוב תודה

תוספת חשובה מאוד...
מזל שנכנסתי שוב וקראתי.
אני אעתיק את מה שכתבת לוורד ואשמור.

למעלה