שאלה על התנהגות של התינוקת אחרי הניתוח

שאלה על התנהגות של התינוקת אחרי הניתוח

שלום לכולם,
ענבר עברה ביום שלישי את הניתוח ושמו לה את הגבס של השלושה שבועות (מטופלת של ד"ר חמו). היא הייתה יומיים עם משככי כאבים ואח"כ בסה"כ יותר טוב אבל בימים האחרונים היא בקושי ישנה במהלך היום ואם כבר אז על הידיים, לא כ"כ רגועה בכללי, אבל מבחינת צבע האצבעות ותגובה למגע נראה שהכל בסדר. יכול להיות שמציק לה משהו אחר, השאלה היא מתי לפנות לד"ר חמו להתייעצות? האם כל עוד יש זרימת דם להתייחס לזה כאילו הכל בסדר? אני לא רוצה מצד אחד להילחץ סתם ומצד שני ממש לא רוצה להיות שאננה... מה דעתכם? חשוב לציין שמעבר לזה שהגבס הזה הרבה יותר מאסיבי (כבר הבנתי שככה זה), נראה שהוא יותר צמוד לירכיים, יותר הדוק, ודווקא הוא צריך להחזיק עוד שבועיים+

אחרי ניתוח

גם יונתן שלנו היה מאוד לא רגוע אחרי ניתוח נראה לי שאם האצבעות נראות טוב אני הייתי מחכה לפחות למחר
יש מצב שיש לה בעיה לא קשורה ואת סתם נלחצת.
במקרה הגרוע תתקשרי מחר לד"ר חמו או לאריאלה כדי לברר מה לעשות ואם כן תקפצי למרפאה.

goldyle

New member
אפשר להבין אותה...

גם ניר מאז הניתוח פחות רגוע והרבה יותר על הידיים...
יכול להיות שמגרד לה.. לאח שלי הקטן היה פעם גבס כי הוא שבר את הרגל וזה גירד לו בטירוף, רק שהוא היה מספיק גדול כדי להגיד מה מציק לו..
היא מצליחה להרים את הרגל עם הגבס? לניר היה הרבה יותר קשה, יכול להיות שזה גם מתסכל אותם
אם את לא בטוחה את תמיד יכולה להתקשר לאריאלה

תודה, היום יותר טוב ב"ה

בדיוק בגלל זה שאלתי כאן ולא רצתי להתקשר, יכולות להיות מיליון סיבות לכך, גם כאלה שבכלל לא קשורות לגבס וגם כמו שאמרת. היא מרימה את הגבס, אבל הרבה פחות מאת הקודמים.. ללא ספק בכלל.
היום נגיד היא נרדמת על הידיים, אני מניחה במיטה אז היא מתעוררת אחרי כמה דקות, אבל מצליחה לחזור לישון לבד, שזו כבר התקדמות.. מה גם שאני עובדת איתה על עניין המוצץ, אז אולי גם בזה יש התקדמות וזה מקל...

איך עכשיו עם הנעליים? הוא כבר רגוע?

goldyle

New member
טוב שיש שיפור

כן לא חסרות להם סיבות להיות נודניקים בגיל הזה,
הגבס והנעלים רק נותן להם עוד אחת...

הוא הרבה יותר רגוע, אין כבר את הבכי הנוראי הזה שהיה בהתחלה,
הוא גם למד להרים את הרגלים ביחד אז הוא הרבה פחות מתוסכל
מה שכן זה ממש כייף להוריד לו את הנעלים, אני גם מפשיטה אותו לגמרי כל פעם אז הוא ממש נהנה :)

ד"א הזמנתם כבר נעלים?

איזה יופי!

טוב לשמוע שהוא הסתגל...
הזמנו נעליים, אבל בדיוק באותו יום החברה בארה"ב יצאה לחופשה אז יטפלו בזה רק מחרתיים

בכל מקרה, ויינטרוב אמר שיכול להיות שהיא תצטרך עוד גבס אחד אחרי, ושנדע כשנוריד את הנוכחי. הי, עבר שבוע!
לגבי הורדת הנעליים וההפשטה - אני בטוחה שהוא נהנה! ענבר מאוד אוהבת להיות ערומה ומאוד אוהבת מקלחת, אנחנו מחכים לזה בקוצר רוח!

עברו שבועיים! נותר עוד שבוע...

אז אחרי שהימים הראשונים אחרי הניתוח היו קשים, מעייפים ומלחיצים (היא לא הרגישה טוב, הגבס היה כבד בטירוף והיינו בשוק מהגודל שלו, המחשבה שזה נשאר 3 שבועות וכמובן השוק מהצרחות בניתוח עצמו- הכל יחד..), עכשיו היא מצליחה להרים את הרגל עם הגבס הבומבסטי וכל מי שרואה אותה פשוט בשוק!
הבעיה היחידה היא לגבי הנעליים - כששלחנו לארה"ב את הבקשה הם בדיוק יצאו לחופשה של שבוע כך שרק בחמישי האחרון התחילו לטפל בזה. אתמול בעלי שלח להם מייל כדי לבדוק מה קורה והבוקר הוא ראה שהייתה בעיה עם הכרטיס והוא שלח שוב את הפרטים, רק שעד שהם יראו את זה מתבזבז עוד יום, וזה בתקווה שהפעם הכרטיס יעבור! נכון שיכול להיות שהיא תצטרך עוד גבס, אבל אם לא צריך שהנעליים יהיו כאן. מלחיץ..

goldyle

New member
נעלים

אנחנו שלחנו את הפקס ביום שלישי או רביעי וביום ראשון אחרי החבילה כבר היתה אצלינו בבית אז לא נראה לי שיש לך מה לדאוג :)
במקרה הכי גרוע נראה לי שישימו עוד גבס עד שהנעלים מגיעות

מקווה שגם אצלנו זה יגיע בראשון או שני

לגבי עוד שבוע גבס - אני יודעת, ויכול להיות שהיא תצטרך עוד גבס בכל מקרה, אבל מקווה שלא כי די מיציתי..

למעלה