שאלה על ה- baffer

ganjaman stound

New member
שאלה על ה- baffer

מאז שהכנסתי צמחיה לאקווריום (חודש בערך) התחיל לצנוח לי ה-alk באופן קבוע ואיתו גם ה-PH דבר שממש לא מוסיף לבריאות הדגים השבוע הגעתי למצב שאני מחליף מים כל יומיים כדי שהPH לא יצנח לרמות לא בריאות (מתחת ל7.2) שאלתי היא האם מישהו מכיר חומר טבעי (לא הכדוריות או תמיסה כימית הנמכרת בחנויות) שאפשר להוסיף לפילטר או לפזר על הקרקעית וע"י כך להגדיל את הALK לאורך זמן (חומר אשר פולט את היונים שמגדילים את ה-ALK) מצפה לתשובותיכם

אורי-

New member
חצץ אלמוגים וחומרים דומים

אגב - יש דגים שממש יהנו מחומציות כמו שתארת , וגם טיפה יותר נמוכה.

ganjaman stound

New member
אין כמוך

לפתור לי בעיה בצורה כ"כ פשוטה כבר מחר אני יורד לים לאסוף שברים של אלמוגים בקשר ל-PH יכול להיות שהרמה שציינתי עוד טובה אבל אם אני לא יעשה משהו דחוף נראה לי שהרמה תמשיך לצנוח והדגים שלי כבר עכשיו לא מראים התלהבות מהצניחה-פחות פעילים ואיך הם יעשו לי עוד ועוד בייבי'ס עם הם לא רודפים אחרי הנקבות לא חרם?

אורי-

New member
חצץ אלמוגים לא מהים..חראם.. שמורת ט

שמורת טבע... יש גם סלעים גיריים. בכל מקרה עדיף לאזן רק בשיטות האלו כי התעסקות עם חומרי באפר זה עניין מסוכן - כל החלפת מים תצטרך להוסיף את החומר , טעות במינון יכולה להיות מסוכנת. בנוסף - מה שלא ציינתי - תוציא את החומרים שמעליפ חומציות , או תשים דגים שהחומציות טובה להם. חצץ משמש בד"כ כשמוסיפים פחמן דו חמצני למים - בשביל צמחים , והפחמן מעלה את חומציות המים אז מוסיפים חומר בסיסי.

ganjaman stound

New member
קצת רקע

אתחיל מזה שהיכן שאני גר חוף הים לצערי הוא ממש לא שמורת טבע הלוואי והיה ושברי אלמוגים נפלטים פה בכמויות לחוף אחרי כל סופה טרופית כך שלהשחיט אלמוגים-בטח שלא אני אמשיך ואומר שלא עלה בכוונתי להוסיף כל חומר מייצב באפר או כל חומר כימי אחר לאקווריום אני מעדיף את הדברים הטבעיים ומאמין שגם הדגים לדעתי כל מעלי ומורידי הPH למיניהם גורמים יותר נזק מתועלת מפני שהאקווריום לא מייצב את עצמו באופן טבעי ונכון גם לגבי תוספים אחרים שבעצם משנים תהליכים טבעיים באקווריום - השאיפה שלי שהאקווריום יבנה את עצמו בקשר לדגים - הדגים שאני מגדל נמצאים אצלי כבר יותר משנה (מאז שעברנו הנה) וגם לפני כן גידלתי את אותם סוגי דגים אני מגדל בעיקר פלטי אדום,מולי בלון שחור ואם אתה מכיר אז גם feeder guppy (בארץ אני לא זוכר שאי פעם ניתקלתי בהם) כאן מוכרים אותם להאכלה של דגים אחרים וכן כמה סקאלרים אני פשוט אוהב את השילוב של הכתום הבוהק השחור הבוהק והאפור וכמובן הסקאלרים נותנים מוקד באקווריום במבט מרחוק אני יודע שאנשים לא מתלהבים מהם מפני שהם "פשוטים" אך אני ממש נהנה מהם כמויות ההשרצה של ה-feeder guppy פשוט מדהימות ומספקות מזון איכותי לדגים הגדולים שגודלים בהתאם את כל זה סיפרתי כדי שתוכל להבין למה דגים אני לא אחליף הבעיה התחילה כשהחלטתי לשדרג את האקווריום ולהוסיף צמחיה ואילו הסיבות למה שכתבת "חומרים שמעלים חומציות" בתחילה הוספתי שתיל אחד (לא יודע את שמו) די עמיד ואחרי שבוע עוד שתיל (גם לא סגור על שמו משהו עם בננה) כל זה קרא לפני חודש בערך ויום אחד שמתי לב שהדגים מתחילים לשחות באלכסון אני מאמין שאתה מכיר או ששמעת על התופעה ומהנסיון המוגבל שלי שיערתי שהיה שינוי בPH החלטתי לעשות בדיקת מים ואכן זו היתה הסיבה הPH צנח מאיזור ה-8 לאיזור ה-7 בזמן יחסית קצר יש לציין שבתחילה התאורה דלקה 11 שעות ביממה ולפי הגיון פשוט חשבתי שקיצור שעות התאורה יפחית את כמות ה-CO2 שהם צורכים וע"י כך לא ינחית את הPH כ"כ אני מאמין שלדגים אין בעיה לחיות ברמת PH כזו אני פשוט מפחד שהוא ימשיך לצנוח מחוסר הוודאות של עד לאיזו רמה הוא יצנח יש לציין שאני לא מוסיף CO2 למים וגם לא מתכנן להוסיף כמו גם דשנים למיניהם כל הרעיון הוא שהאקווריום יתקיים בפשטות וללא כימיקלים כמו שהיה עד היום מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי ושהסיפור לא היה ארוך ומייגע מדי ועכשיו אתה מבין את הבעיה שלי אז אם אחרי כל זה יש לך עוד הצעות/רעיונות אני אשמח לשמוע

kobi10

New member
שים לב, שלא תתאכזב

צמחים לא קל לגדל. חובה CO2, חובה דשנים, חובה תאורה נכונה אם אתה לא מתכוון לשפר או לערב פרמטרים אלו - חבל על הזמן. אבל , הרשות נתונה. בהצלחה

Suikun

New member
ממש לא חובה להשתמש ב

CO2. פחמן דו חמצני מאיץ גדילה והתפתחות הצמח, אבל גם אם לא תוסיף אותו למים מלאכותית למים, הצמחים עדיין יגדלו בצורה נורמלית למדי.

aqualogic

New member
ייצוב מים buffering

כדי להוסיף ייצוב למים ולמנוע תנד של pH, הדרך המהירה והקלה ביותר היא הוספת סודיום בי קרבונט (סודה לשתיה baking soda), שניתן להשיג בכל מכולת או סופר. מינון: כפית לכל 50 ליטר מים תעלה את ב 4 מעלות של dh בלי להשפיע על ה pH כדי שלמים יהיה יכולת איזון טובה buffering אנחנו צריכים לא פחות מ kH = 4.5 dh, אופטימלי הוא kH של 8-12 מעלות dh. ובבקשה לא לטעות אנחנו מודדים את היונים של הקרבונטים והבי קרבונטים וזו מדידה של kH ולא GH שנמדד גם הוא במעלות dh. אני חייב לערער על ההמלצה שניתנה להוספת חצץ אלמוגים או סלעי כורכר או גיר, מפני שחומרים כאלה מוסיפים למים זה קלציום והוא ישפיע על קשיות המוחלטת ויעלה את הקשיות הכללית GH, ואיתו את ה pH, אבל לא יתן שום ייצוב למים ולגבי גידול צמחים הוספת קלציום מאד לא עוזר. יש שלוש שיטות להעלעת ה kH קשיות קרבונטים ואיתו את יכולת הייצוב: כפי שהצעתי כאן סודיום בי קרבונט, הוספת אויר לאקווריום שגורם לחיספוס פני שטח המים ולהוצאת ה co2 (שוב לא יעיל לגידול צמחים) ושיטה אחרונה זה שימוש בתכשיר כימי kH+ (אני אישית מתנגד כי זה סודיום בי קרבונט באריזה מהודרת ויקרה). כתבתי מספיק ושוב אני מציע לפנות לאתר שלי שם בצמחים יש מאמר על הכימיה של המים המשמשעות של כל המונחים וכיצד ניתן להשפיע עליהם. חג שמח, ארנון.

למעלה