שאלה על ויזת עסקים לארה"ב

SupermanZW

Well-known member
שאלה על ויזת עסקים לארה"ב

קיבלתי הצעת עבודה מסניף קנדי של חברה בריטית שלה סניפים במדינות רבות ומתוקף תפקידי אצטרך לשהות לפעמים בארה"ב לתקופות שאורכן עד 3 חודשים בכל פעם למטרות עבודה. יש לי אזרחות ישראלית בלבד וPR קנדי, אני נמצא בקנדה פחות משנתיים ולכן עדיין רחוק מהאפשרות להגיש בקשה לאזרחות קנדית. נאמר לי שהעובדים הקנדים בתפקידי המיועד עוברים לארה"ב כשצריך על סטטוס TN מתוקף הסכם NAFTA, הבעיה היא שבגלל שאני עדיין לא אזרח קנדי הסכם NAFTA לא תקף לגבי (לפחות על פי המידע שמצאתי ברשת, תקנו אותי אם אני טועה). איזה ויזה אני צריך כדי לעבוד בארה"ב מטעם סניף קנדי של חברה בריטית (מכיוון שהחוזה יחתם בקנדה החברה נחשבת לצורך העניין למעסיק קנדי, למרות שכאשר אעבוד בארה"ב אעבוד מהסניף שלה שנמצא ביוסטון, טקסס אך המשכורת תשולם לי מהסניף בהליפקס, נובה סקושה). ביקשו ממני שאיידע אותם בהקדם איזה ויזה אני צריך כדי שיוכלו לבקש עבורי את הויזה המתאימה. לא הצלחתי למצוא ברשת תשובה לשאלה המורכבת הזו. מדובר בהזדמנות שאני לא רוצה להחמיץ.

לעזרתכם אודה.

boneguy

New member
הכל היה טוב ויפה עד החלק של

"ביקשו ממני". ממתי חברה נורמאלית שולחת את העובד שמטרתו לעבוד לבדוק איזה ויזה הוא צריך. ואם תגיד להם H, או L, או גרין קארד, הם יעשו? אם כן, לך כבר על גרין קארד.

באמת, חברה אמורה לעבוד עם משרד עו"ד לענייני הגירה לבדוק את זה. לא חסרים כאלה.

הייתי מתחיל בכאלה שמתמחים בקנדים. לעובדה שהחברה בריטית במקור אין השלכה. ההשלכה היא הססטוס הקנדי שלך, האזזרחות שלך, ומה שאתה רוצה לעשות - לעבוד בארה"ב.

אישית אין לי מושג. בהצלחה

SupermanZW

Well-known member
אני הPR הראשון שהסניף בהליפקס מנסה לגייס לתפקיד הזה

אגב, המטרה שלי אינה להגר לארה"ב אלא לקבל את התפקיד הזה שמציע משכורת גבוהה במיוחד.

H מתאים כאשר המעסיק אמריקאי ואני הולך להיות מועסק ע"י סניף קנדי גם כאשר אעבוד בארה"ב מסניף אמריקאי של אותה חברה. בשביל לקבל L אני צריך להיות מועסק באותה חברה לפחות שנה, הבעיה היא שאני עדיין לא מועסק בה, אני רק מועמד בשלב זה. גרין קארד אינו רלוונטי עבורי מכיוון שלמעט דרך ההגרלה לקבל אותו יכול רק מי שכבר מועסק בארה"ב לפחות שנה, זה לא המקרה שלי, כמו כן אין לי כוונה להגר לארה"ב, לפחות לא בינתיים.

תודה.

ilanvag

New member
הפורום הזה רגיל לטפל במקרים סטנדרטיים אשר קשורים

בהגירה לארה"ב. המקרה שלך הוא ממש לא סטנדרטי, וגם לא ממש עוסק בהגירה לארה"ב בגלל ההשלכות הקנדיות. אני פעיל פה מעל עשור, ולא זוכר מקרה דומה.
&nbsp
כמו שבון-גיא כבר כתב לך, ממש לא ברור מדוע שולחים *אותך* לברר איזו ויזה אתה צריך. זו עבודה למשרד עורכי הדין לענייני הגירה שאיתו עובדת החברה -- ואם אין להם אחד כזה, אז במטותא שישכרו את שירותיו של אחד.
&nbsp
הגישה של "לך אתה תברר" נשמעת כל כך מצחיקה ולא רצינית, עד שהיא מעלה ספק עד כמה ההצעה שנתנו לך (או החברה בכללותה) היא רצינית.

ilanvag

New member
ואגב, קח בחשבון דבר אחד מאוד פשוט אך בסיסי -

ייתכן שאין פתרון. לא לכל מצב יש פתרון בחוקי ההגירה האמריקנים, וכבר נתקלנו פה לא פעם ולא פעמיים בסיטואציות שפשוט אין להן פיתרון.
&nbsp
תחושת בטן שלי, על סמך מה שאתה מתאר - מדובר במקרה קיצון שבהחלט ייתכן שלא יהיה לו פתרון, קרי שלא תהיה לך שום אפשרות לעבוד בארה"ב.

SupermanZW

Well-known member
גם לי לא ברור מדוע שולחים אותי לברר

אבל אמרו לי גם שינסו לברר בשבילי אבל לא מבטיחים כלום, כפי שאמרתי, אני הPR הראשון שמועמד לתפקיד הזה מהסניף בהליפקס.

לגבי הערתך שיתכן שאין פתרון, איך יתכן שמתוך יותר מ100 סוגי ויזה שמנפיקה ארה"ב אין ויזה שמתאימה למקרה שלי? לי ברור שאני לא מכיר את רוב סוגי הויזות לארה"ב ואני מתכוון להתייעץ עם עו"ד לענייני הגירה, חשבתי שאולי מישהו בפורום נתקל במקרה דומה ויוכל לכוון אותי.

zuki3

New member
תראה

כל העניין של קנדה לא רלוונטי לעניין בכלל,
אתה אזרח ישראלי, לא קנדי,
ואתה רוצה לעבוד בארצות הברית, לא בקנדה,
כך שכל עניין קנדה לא קשור,
בשביל לעבוד בארצות הברית חברה אמריקאית צריכה להעסיק אותך,
היא יכולה להיות חברת בת של חברה קנדית,
לדעתי, סביר להניח שיש למעסיק שלך חברה בארצות הברית, והיא יכולה להעסיק אותך, אם אין חברה כזו אמריקאית, אז התשובה ברורה, אין ויזה כזו.
ואם יש, אז מכיוון שויזת L לא רלוונטית עבורך, נשאר רק ויזת H.

למעלה