שאלה על וילונות... חשבתי לתפור

אתי@

New member
שאלה על וילונות... חשבתי לתפור

וילון מקטיפה בשילוב בד סרוג (כמו מפה...). מה דעתכם על הרעיון? האם ההבדים הנ"ל עמידים לאורך זמן? האם ניתן לכבס קטיפה? האם זה נכון שקטיפה צוברת המון אבק? הוילון מיועד למעבר רחב - האם קיים בד ברוחב 2 מטר? האם יש דברים אחרים שחשוב לשים לב אליהם לפני תפירת וילון? איפה מומלץ לקנות בד (נחלת בנימין?) והאם אתם יודעים כמה צריך לעלות בד קטיפה בגודל 2*2 בערך?

וילונות ובדים גדולים

היי אתי אנסה לענות לך נושא, נושא: 1. קטיפה. יש כל מיני סוגים של קטיפה גם אריגים וגם סריגים. לוילון הייתי נוטה לקחת אריג כי הוא לא מתיח כמו הסריגים. או למצוא סריג עבה במיוחד. אריגי הקטיפה מיועדים לוילאות כבדים וריפוד ומידותיהם רחבות לדעתי 1.80 ואפילו יותר. ניתן להשיגם בעיקר אצל רפדים או חנויות שמספקות לרפדים. הסריגים נועדו לבגדים , בדרך כלל והם יותר רכים ונוזלים. גם לוילון יכול להיות נחמד מאוד, אולם אני חושבת שהקטיפה הכי רחבה שראיתי הייתה של 1.50 מטר. 2. חיבור קטיפה - תחרה: יכול לצאת מעניין מאוד. אבל צריך התאמה בין הבדים במישור הטכני. התחרה איננה מתיחה ואז כדאי להשתמש בבד קטיםה אריג כדי שלא יקבל עוותים מכוערים. 3. כביסה: אם את עושה מכפלות טובות אפשר לכבס הכל.. מקסימום לשים בתכנית עדינה או כביסת יד באמבטיה(אגב, גם בגדים שרשום לשלוח לניקוי יבש..) אני חושבת שכל הוילאות צוברים אבק!!! יתכן שעל קטיפה, בשל הברק שלה זה נראה יותר. 4. תליית וילון: אם הוילון הוא במעבר וכל הזמן יגעו בו ומן ישענו עליו, צריך לקחת בחשבון תלייה חזקה של הוילון על המוט. וחיבור חזק של המוט לקיר או לתקרה. 5. שווה מאוד לקפוץ לנחלת. יש שם גם בדי ריפוד, מבחר מטמטם בכלל של בדים ומחירים מצויינים. תגידי מתי את הולכת, גם לי יש מלא בדים לקנות. בהצלחה

אתי@

New member
תודה על התשובות ../images/Emo70.gif יש המלצה לחנות

ספציפית?

מלי ש מ

New member
הי אתי

עד כמה שידוע לי קטיפה בעייתית בכביסה. יש קטיפות (ההודיות המקומטות למינהן9 שאולי עמידות בכביסה. לגבי האחרות אני לא יודעת. אבק - כן קטיפה תופסת המון אבק. בחנויות של בדי ריפוד ובמיוחד בחנויות בדים לוילונות, נין להשיג בד ברוחב 3 מ´. אם את רוצה שיהיו בוילון כיווצים, החישוב הוא בד"כ פי 2 או פי 3 מרוחב הפתח, תלוי בכמות הכיווצים שאת רוצה. נחלת בנמין זה מקום מצויין לקנות בדים. ברחובות הסמוכים יש חנויות שמתמחות בבדים לוילונות. בד"כ המחירים יהיו גבוהים יותר מאשר בחנויות בדים רגילות, אבל מדובר בבדים מאוד איכותיים. לגבי מחירים זו שאלה מאוד קשה. תלוי באיכות הקטיפה ותלוי בחנות. דרך אגב, למה דווקא קטיפה?

אתי@

New member
הי מלי, חשבתי על קטיפה, כיון שאני

רוצה שהוילון יהיה אטום לאור, אבל לא יראה כמו וילון של אולם חתונות... הקטיפה תתאים (אני חושבת) כי היא אטומה, וחוץ מזה שמבחינת הסגנון אני רוצה לשוות לחדר מראה רומנטי, ונדמה לי שהקטיפה תתן לי את המראה הזה...

למעלה