שאלה על ועדת חריגים בטכניון(עתודאי)

Magicanic

New member
שאלה על ועדת חריגים בטכניון(עתודאי)

שלום, אני עתודאי, ומועמד לרפואה בטכניון. הסכם שלי לא מגיע לסכם המבוקש ולכן לא קיבלתי זימון לראיון. הגשתי ערעור בפקס וקיבלתי תשובה שהערעור יישלח לועדת חריגים. השאלה היא: האם מישהו יכול להגיד מה הסיכויים בערך בועדת חריגים? קלושים או גבוהים? (הערעור שהוגש הוא על בסיס מצב כלכלי)

Magicanic

New member
בבקשה מי שיש לו מושג, זה חשוב לי

בבקשה אנשים תענו כי זה מידע שמאוד חשוב לי לדעת בשלב הזה

NesiZ 19

New member
מה הסכם שלך?

אתה יכול לשפר את הנתונים עד הגיוס. להתגייס ולהוריד מהפז"מ כמה חודשים או אפילו שנה-שנתיים, ואז לנסות שוב להתקבל לעתודה(ככה שהשירות הצבאי בתור בן 25+ יהיה הרבה יותר קצר). לא יודע בנוגע לסיכויים לעבור את וועדת החריגים, קשה לדעת(זה בטח תלוי בסכם, במצב הכלכלי, במקום מגוריך, וכו').

Magicanic

New member
תשובה על הסכם

הסכם שלי הוא 91.9(כן, זה יחסית נמוך). ולא הבנתי.. מה ז"א לשפר נתונים עד הגיוס.. הרי ההחלטה של עתודה היא בקרוב לא?

NesiZ 19

New member
ניתן להגיש מועמדות נוספת לעתודה

רפואית(בלבד!) עד יום אחד לפני השחרור. משמע-אם אתה מתגייס בעוד חודש(במידה וחס וחלילה לא תתקבל) תוכל להגיש מועמדות אחרי שנתיים בצבא שבמהלכן הורדת כמות נכבדת מהפז"מ(ועוד משירות החובה, שבו מקבלים מעט מאוד כסף בהשוואה לקבע שאותו תעשה אחרי הלימודים), ותשפר פה ושם בגרויות ואפילו פסיכומטרי. הסכם שלך ממש טוב יחסית ועם קצת שיפורים תוכל להגיע ל94 שאיתו תוכל להתקבל בוודאות לטכניון כעתודאי(במידה וישאירו את ראיונות הפסילה שאותם רוב המועמדים עוברים, יכול להיות שיכניסו את מו"ר ואז זה יהיה יותר מסובך). ההחלטה של הצבא אכן תהיה ממש בקרוב מה שפוגע בסיכוייך להכנס למכסת העתודאים בטכניון.

Magicanic

New member
עוד שאלה קטנה

קודם כל תודה רבה על התגובה המפורטת, ורציתי לשאול רק כדי להבין - יכול להיות שהועדת חריגים תקבל אותי, אבל זה יהיה מאוחר מדי מבחינת העתודה? כלומר הועדת חריגים כן תאשר אותי, אבל המכסה בעתודה כבר תהיה מלאה?

NesiZ 19

New member
בהחלט כן..

אגב, יש אחת בפורום שזומנה עם 92.87, אז היית יחסית קרוב. נראה לי שעדיף שתתאם עם הצבא(תנסה להשיג את ההכי בכירים במדור עתודה), אם אתה רשום לעתידים אז זה יכול לעזור ולזרז תהליכים.

Magicanic

New member
אני לא בעתידים אבל יש לי שאלה בהקשר

אם אני יודע שדנים עליי בועדת חריגים, אני צריך ליידע את העתודה שישריינו משהו או משהו בסגנון?

NesiZ 19

New member
אין לך מה להפסיד

יש לך הסבר בפורום עתודה, מאמר מעולה: http://www.tapuz.co.il/forums/main/articles/article.asp?forumId=159&a=7395&c=912&sc=31&ssc=0 כנראה שתדחה על ידי הוועדה שמתכנסת בקרוב, אז יש שם הסברים מה לעשות במצב כזה.

למעלה