שאלה על זחילה

שאלה על זחילה

הבן שלי בן שבעה חודשים. מגיל 5.5 חודשים פיתח סוג של זחילה שאני לא יודעת ממש להגדיר אותה. הוא מתרומם על 6 דוחף עם הרגליים(שתיהן ביחד) תוך כדי שהוא מושך עם הידיים קדימה(שתיהן ביחד) ו"מפיל" את עצמו. הוא הצליח לשכלל את זה לרמה של מאסטר ומגיע לכל מקום לפעמים תוך כדי צהלות שמחה. חוץ מזה הוא מתרומם לעמידת שש כל הזמן ומתנדנד כך(מאותו גיל בערך) נעמד על הברכיים מעמידת שש, כמעט מתיישב מעמידת שש(מסתיים בגלגול בד"כ) ובשלושה ימים האחרונים נעמד ממש עם תמיכה (מושך את עצמו באמצעות הספה, השולחן וכו'). האם הוא מדלג על שלבים? איך אפשר ללמד אותו לזחול זחילה רגילה וסימטרית? האם העובדה שכמעט מתיישב וכבר נעמד מאפשרת לנו להושיב(בעגלה נניח או בכיסא אוכל) או לפחות ללשים אותו קצת בשיפוע?

לשמנכרובי שלום

בזחילה שאת מתארת חסרות הפרדות של תנועה ולכן 2 הידיים עובודת בו זמנית וגם שתי הרגליים דוחפות בו זמנית כך שלא נוצרת תנועה של האלכסונים. נסי לראות מה קורה כשבנך צריך לעבור מכשול בזחילה . כדי לעבור מכשול יש לחשוב איך לארגן את הגוף בצורה שונה . צריך להעביר כל יד בנפרד וגם כל רגל בנפרד. עצם המחשבה , ההתנסות וההתארגנות יכולים לעזור לצאת מהתבנית שהתקבעה. אפשרות נוספת: זחילה על משטח רך של כריות או על מזרן מתנפח : גם כאן קשה מאד להתקדם בקפיצות ויש צורך לחשוב על ארגון שונה של הגוף.

זחילה

שמנכרובי שלום, את האמת זה ממש מדהים, הבת שלי גם עוד שבוע בת 7 חודשים וזוחלת פחות או יותר כמו שאת מתארת. לא חשבתי שזו בעיה בכלל, אני חושבת שעם הזמן הם ילמדו את המיומנות הנכונה של הזחילה, לא חושבת שצריך להילחץ... זו כמובן לא תשובה מקצועית, אך זו דעתי. ענת, תקני אותי אם אני טועה. תודה

לפעמים זחילה מתחילה באופן מסויים

ואחר כך משתנה. בשבוע שבועיים הראשונים רואים כל הזמן שכלול ושינוי. הבן של שמנכרובי התקבע כבר חודש וחצי על הזחילה הזו ועדיין לא שכלל אותה ולכן הצעה של מכשולים ומשטחי זחילה אחרים יכולה לאפשר לו לצאת מהתבנית שהתרגל אליה ולנסות לארגן את גופו בצורה שונה.

למעלה