שאלה על זכאות לתוספת תלות ביטוח לאומי

אורית256

New member
שאלה על זכאות לתוספת תלות ביטוח לאומי

שלום,
אני חדשה בפורום
אני אמא לילד בספקטרום בן 9, הוא לא וורבלי, לא כותב ולא מראה יכולת קריאה. יש לו קשיים תחושתיים, רגישות יתר, והוא נחשב בתפקוד נמוך. יש דברים שהוא עדיין לא עושה לבד לדוגמה במקלחת צריך מבוגר כדי לרחוץ אותו וגם לשטוף לו ידיים בשירותים, גמול מחיתול באופן חלקי, מתקשה לאכול בעזרת סכום הוא אוכל עם הידיים אבל מוזג לעצמו שתיה מבקבוק לכוס, לובש לבד בגדים - אבל הפוך אם לא מכוונים אותו, לא קושר שרוכים לא גורב גרביים בעצמו אבל כן סוגר לבד רוכסן של מעיל. ממלא ברצון אחר הוראות פשוטות כמו 'תן לי כדור', אבל מתקשה להבין וליישם הוראות מורכבות יותר. עונה תשובות 'כן' ו'לא' לשאלות פשוטות כמו "האם אתה רוצה X ". כשיוצאים מהבית צריך לתת לו יד, אין מודעות לסכנות. בשנה שעברה פנינו לביטוח לאומי לבקש תוספת תלות והבקשה לתוספת תלות נדחתה, אבל הוא קיבל 8 נקודות ומאז מקבל הנחה גם בחברת חשמל. יש לי שתי שאלות:
1. האם במצב כמו שלו הוא זכאי לתוספת התלות? האם ילד במצבו בגילו היה אמור לקבל יותר משמונה נקודות?
2. קראתי כאן שאמרו שהיה עדכון בינואר 2015, במה מדובר? אודה מאוד לכל מידע או קישור

TikvaBonneh

New member
העידכון הוא בגובה הסכום, לא בקריטריונים

אבל, כל שנה שחולפת בלי שהילד יתקדם יכולה להוסיף לו נקודות, מכיוון שהבדיקת תלות היא תמיד יחסית ליכולות של ילד בגילו בהתפתחות תקינה, כך שבהחלט יש טעם להגיש שוב את הבקשה.

SMADAR55

New member
האם כאשר דחו את פנייתכם הם נימקו את סיבת הדחיה? מדוע הילד לא

עומד בקריטריונים?
בעבר בטוח לאומי פסלו 2 אבחונים שנעשו לבני ולא חידשו גמלה זמנית שהייתה לו.
אלו"ט סייעו לי המון - גם בכתיבת הערר וגם כתבו מכתב תלונה חריף על התנהלות הועדה הספציפית הזו.
אולי כדאי להתייעץ איתם לפני שפונים לועדה נוספת. תתקשרי למרכז המשפחה ובקשי לשוחח עם אחת העובדות הסוציאליות.
בהצלחה.

אורית256

New member
תודה על המידע, ננסה להעזר גם בהם

בביטוח לאומי לא כתבו לנו את סיבת הדחיה, כתבו שהוא לא תלוי לחלוטין וזה נראה לנו תמוה כי לא ברור לנו איך הם הגיעו למסקנה הזו. הרופא בועדה אמר לנו משהו כמו שהתוספת מיועדת רק לילדים נכי גפיים או מונשמים, אני לא זוכרת בוודאות מה בדיוק הוא אמר אבל נראה כאילו עושה לנו טובה שמקשיב לנו בכלל, כאילו מראש פסל את האפשרות שהילד זכאי לתוספת. אנחנו נתנו שם לילד ממתק כדי שיהיה רגוע ויוכל לשבת למשך הזמן הזה, אז הם כתבו שהוא יכול לאכול לבד כי הוא החזיק את הממתק ביד באותו הזמן ואכל ממנו. לא בדקו אותו בשום צורה אחרת ולא פנו אליו, רק דיברו איתנו.

TikvaBonneh

New member
קיבלתם את הפרוטוקול של הועדה?

אתמול הייתי בקבוצת מנהיגות הורים ושוחחתי עם הורה שהגיע פעם שניה אחרי שסרבו לו בשנה שעברה.
הוא הסביר לי שצריך להתכונן על כל הסעיפים שבפרוטוקול האם אוכל לבד, הולך לשרותים וכדומה, ולענות תשובות קצרות וחד מששמעיות. לא. הוא לא אוכל לבד. לא הולך לבד לשרותים, לא מתלבש לבד, לא מתקלח לבד.
אם זה מה שתעני, יבואו הבייתה לבדוק ויראו את המצב לאשורו

אורית אני מאחל בהצלחה לך ולילד המתוק שלך.

לאורית אני קראתי את מה שכתבת על ילדך וכאב לי באמת, אנ י כל כך אוהב ילדים אוטאיסטים הם הכי מיוחדים, ושהם בתפקוד נמוך הם כאלו נשמות כאלו תמימים כאלו פגעים כאלו מלאי רגש, אני לא יודע אך לעזור אני לא מבין בזה, אני בעצמי אוטאיסט אבל בתפקוד "גבוה" ואני צריך לקבל סל שיקום והוסטל אבל כבר שלוש שנים שום דבר לא זז,אני מאחל לך ולו המון בהצלחה ותני לו חיבוק

באמת כל טוב.

אורית256

New member
תודה לך, אתה נשמע אדם מקסים, מאחלת לך בהצלחה

ושתקבל את הזכויות שמגיעות לך, חבל שזה תקוע כל כך הרבה זמן, אני מקווה שיתחיל לזוז בקרוב ושיתנו לך את כל מה שאתה צריך, תודה לך על התמיכה

העונג כולו שלי.

וכן אני מקווה כבר לקבל את מה שמגיע לי, שהיה לך ולבנך בהצלחה באמת כל -טוב.

למעלה