שאלה על זכויות חולי CF בביטוח לאומי ומס הכנסה

דודואיר

New member
שאלה על זכויות חולי CF בביטוח לאומי ומס הכנסה

שלום לכולם!
אשמח לדעת מה זה אחוזי נכות רפואית וכמה מקבלים חולי CF? או שיש הבדל גדול בין חולה לחולה?
אני אמורה לגשת לועדה של ביטוח לאומי ואין לי מושג מה הולך להיות שם.

שלום לך

אני ממליצה לך לדבר עם העובדת הסוציאלית של מרפאתך, כדי שתכין אותך לקראת הוועדה. ייתכן שהיא גם תוכל לקשר אותך למישהו או מישהי שעברה וועדה בסניף שאליו את שייכת ותוכלי לקבל מידע "מקומי". את יכולה גם להתקשר לאיגוד ולדבר איתי (מחר- יום שני אני אהיה במשרד אחרי השעה 9).
באופן כללי אני יכולה לענות לך שיש הבדל מאד גדול בין חולה לחולה- כפי שבחיים יש הבדלים בין החולים.
לצערי, יש גם הבדל בין הוועדות. מכיוון ש - CF אינה מוגדרת כמחלה, אלא כמכלול של סימפתומים - יש מקום לכאורה גם לשיקול הדעת של הרופא וע"כ ההתרשמות של הרופא מחומרת המחלה של המועמד ו... הגישה הערכית שלו למחלה עלולים או עשויים להשפיע על החלטתו.
עם זאת, במקרה שתרגישי שניתנו לך אחוזי נכות לא ראויים יש אפשרות לערער על התוצאות. וועדת הערעורים בד"כ יותר מנוסה ויש אפשרות לבקש/לדרוש שישתתף בה מומחה ל- CF והגישה יותר מחבקת.
ובכל זאת הניסיון מורה שהאחוזים הניתנים הם בד"כ תואמים את המצב של מגיש התביעה והאחוזים נעים בד"כ בין 20% (שאינם מזכים קצבת נכות, אבל כן מזכים שיקום מקצועי) לבין 100% שמזכים קצבת נכות מלאה.
פרטים נוספים את יכולה לקרוא באתר האיגוד (ראי קישור מצורף) וכמובן באתר של הבטל"א.

למעלה