שאלה על זכויות יוצרים

שלינקה

New member
שאלה על זכויות יוצרים

יש לי אתר שהוא מאגר מילים לשירים. הייתי רוצה לאפשר לגולשים לשמוע דקה אחת מכל שיר. השאלה שלי היא: האם זה פוגע בזכויות היוצרים של המבצע או של המפיקים? האם חוקי לעשות דבר כזה? בפרטי השיר מופיעים במפורש שם המבצע, ופעמים רבות גם מידע כלשהו על האלבום שהשיר כלול בו או על המלחין, המעבד וכותב השיר. למען האמת, לדעתי דקת שמיעה כזאת רק תיטיב עם המבצע ועם המפיקים משום שהיא כעין פרסומת. השאלה אם גם החוק מסכים עם דעתי...
מראש על התשובה!

שלינקה

New member
../images/Emo32.gif כל קישורי הטאג-ליין למעלה

מובילים לאותו דף: ההודעה הראשונה בפורום. לתשומת לבכם...

חלק באמת לא עובדים

כנראה עקב החלפת מיקום קבצים בשרתי
. תודה שדיווחת, אשתדל לסדר את העניין בהקדם האפשרי.

זכויות יוצרים ומבצעים

1. זכויות היוצרים מפורטות בחוק זכות יוצרים ובפקודת זכות יוצרים. זכויות המבצעים מפורטות בחוק זכויות מבצעים ומשדרים (אין זכות יוצרים למבצע או למפיק בתור שכזה, אלא אם כן הוא גם היוצר או אם רכש את הזכויות). 2. פרסום מלות השירים באתר והשמעתם בלי רשות בעלי זכויות היוצרים הם עוולות (עבירות אזרחיות), ואם הם נעשים לצורכי מסחר, הם גם עבירות פליליות (שימי לב, שגם אם אינך משמיעה את השירים, אלא רק מפרסמת בלי רשות את המלים, את מפֵרה זכויות יוצרים). 3. השמעת (= שידור) השירים באתר בלי רשות בעלי זכויות המבצעים היא עוולה, ואם היא מפֵרה ביודעין זכות מבצעים, היא גם עבירה פלילית. 4. הפרת זכות לעניין זה, משמע: העתקה או השמעה של יצירה שלמה או של חלק מהותי ממנה (לאו דווקא מבחינת הכמות, אלא גם מבחינת האיכות). 5. ספק אם השמעת דקה אחת מכל שיר יש בה הפרת זכות יוצרים או מבצעים, אבל למה להתלבט: אם את משוכנעת, שהשמעה כאמור מועילה לבעלי הזכויות, מה יותר פשוט מאשר לבקש מהם רשות? הערה: החתום מעלה אינו עורך דין.

שלינקה

New member
זה לא פשוט כמו שזה נשמע

כי יש הרבה יוצרים. למעשה על רוב המילים לשירים אין להם זכויות כי הן מילים מהמקורות, אבל על אלו שלא... בעיה. תודה רבה רבה, בכל אופן!

משך חיי הזכות

זכות יוצרים קיימת מרגע שנולדה היצירה ועד תום 70 שנה מה- 1 בינואר הראשון שלאחר מות היוצר (סעיף 5 (3) ו- (4) לפקודת זכות יוצרים)*. זכות מבצעים קיימת במשך 25 שנה ממועד הביצוע המקורי (סעיף 10 לחוק זכויות מבצעים ומשדרים). הערה: החתום מעלה אינו עורך דין. ________ * נובע מכאן, שיוצר, שנפטר לפני שעות אחדות, ב- 31 בדצמבר, זכות היוצרים ביצירתו תפקע בעוד 70 שנה. לעומתו, יוצר שנפטר היום, ב- 1 בינואר, זכות היוצרים ביצירתו תפקע בעוד 71 שנה, כיוון שמניין 70 השנה מתחיל, כאמור, ב- 1 בינואר של השנה שלאחר המוות.

אם תקבל רשות מבעלי הזכויות

זה חוקי. אם לא תקבל, יתכן וזאת הפרת זכויות. דקה זה זמן משמעותי ויתכן ובית המשפט יראה בכך העתקה של עיקר היצירה. ואגב, הזכות להחליט מה טוב ליוצרים ולמבצעים ניתנה לבעלי הזכויות ולא לך . בטעון הזה של מעתיקים שהפצת העתקים מפרים היא לטובת היוצרים כבר הושמע בעבר אך הוא מעולם לא התקבל ע,י אף בית משפט.

שלינקה

New member
חלילה, אני אזרחית שומרת חוק וסדר../images/Emo13.gif

אני לא מתכוונת להכשיר את השרץ עם טיעונים שזה לטובת היוצרים (רק רציתי לברר אם אכן מדובר בשרץ...). האתר שלי הוא לא למטרות רווח בכלל, והוא נועד אך ורק כדי לעזור לגולשים. אם עזרה לגולשים תפגע ביוצרים - אין ספק שאוריד אותו. שאלה: אם אפנה למפיקים בלבד (חברת הקלטות שהפיקה את האלבומים) לקבלת רשות, והם יאשרו את העלאת המילים/דקת המוזיקה לאויר - זה יפטור אותי מלבקש רשות מכל מבצע בפני עצמו?

אקו"ם ואמ"י

לדעתי, רצוי שתפני בכתב לעניין זכויות היוצרים לאקו"ם ולעניין זכויות המבצעים לאמ"י (או ל"אשכולות"). למכתב לאקו"ם צרפי את רשימת היוצרים, שיצירותיהם מפורסמות באתרך, ולמכתב לאמ"י (או ל"אשכולות" כאמור) צרפי את רשימת המבצעים, שבכוונתך להשמיע קטעים מביצועיהם. אני מניח, שהאיגודים הללו מוסמכים ליצג את רוב בעלי הזכויות, ומן הסתם הם יציינו בתשובתם את מי שאינם מיוצגים. הערה: החתום מעלה אינו עורך דין.

שלינקה

New member
../images/Emo51.gif רבה../images/Emo70.gif

יש לי תחושה שבמוסיקה החסידית (שהאתר שלי קשור אליה) לא עובדים עם אמ"י ואקו"ם. אבל אנסה בכל אופן. שוב, תודה!

למעלה