שאלה על זכויות יוצרים

• פותח הנושא yupy9
  • פורסם בתאריך

yupy9

New member
שאלה על זכויות יוצרים

נניח שאתם ממדלים סצנה. הסצנה מורכבת מהרבה פרטים, ופרט אחד, די זניח מהמידול - היא תמונה תלויה על הקיר. עכשיו נגיד שהתוכן של התמונה הממודלת זה איזה צילום שהורדתם מגוגל. לשם העניין נגיד שזו התמונה "המפורסמת" שניתן לקנות באיקאה- של אבנים מסודרות בשורה. כולם מכירים את התמונה ויודעים מאיפה היא. עכשיו במידול עצמו אני לא אומרת או רומזת בשום צורה שאני צילמתי את התמונה המקורית- אלא רק עיצבתי את החלל והשתמשתי בשביל הטקסטורה בתמונה הזאת. עדין צריך לבקש רשות? או שאולי זה אפילו יכול להחשב לפרסום של אותו מוצר במידה מסויימת... אשמח לשמוע דיעה לכאן או לכאן.

ועוד איך! את לא מאמינה מה הולך בכל

מה שקשור לזכויות יוצרים. יצא לי להיפגש פעם עם עורך דין שמתעסק בזכויות יוצרים לגבי פרוייקט שלי, והוא הבהיר לי חד משמעית שכל עוד לא החתמתי את כל האנשים הקשורים לפרוייקט (סרט קצר שעשיתי), אפילו סטטיסטים שרק עוברים בפריים ולא אומרים מילה, על טופס ויתור זכויות יוצרים, מבצעים ומשדרים, אני פותח לעצמי פתח לתביעה משפטית (ואף מסתכן בכך שאף גוף משדר לא יקנה את הסרט שלי). מסתבר שכל גורם שקשור איך שהוא לפרוייקט שלך, גם אם הוא אפילו בתפקיד שולי, יכול להוציא צו מניעה לשדר את הסרט שלך בטענה שהשתמשת בשירותיו שלא כפי שסוכם ביניכם. (במקרה הזה מדובר בצייר שצייר את התמונה שבסצנה שלך). כל עוד לא היגעת איתו להסדר בכתב לפני כן, עדיף לך לדעתי לחשוב פעמיים, ושמעתי כבר על מיקרים לא נעימים בעניין. מקווה שעזרתי.

Redjest

New member
אם כבר מדברים על זכויות יוצרים

מה לגבי רפרנסים? שימוש בתמונה כרפרנס נחשבת להפרת זכויות יוצרים?

eldarinn

New member
אין סיבה להכנס להיסטריה

על פי הגדרת המצב שהצגת ובמיוחד אם מדובר ביצירה שאיננה לשם רווח, אין סיבה לחשש. בעניין זה הייתי גם ממליץ לעיין במקורות. שלא יפחידו אותכם כל מיני כרישי משפט. בשביל לתבוע מישהו על הפרה, ואת זה עורכי דין לא אומרים לכם, צריך להוכיח באופן ודאי שבוצע גזל או במילים אחרות - שנעשה רווח כלשהו כביכול על חשבון בעל היצירה. במידה ומדובר בשימוש למטרות לימוד ומחקר אין סיבה לדאגה (לשון החוק).

eldarinn

New member
גם בעניין זה התשובה לא מדוייקת

ואני ממליץ לא להכנס להיסטריה מעורכי דין. אינך חייב לאיש דבר וחצי דבר על יצירה שצילמת במקום ציבורי ןאינך חייב כלל באישור על כך כל עוד לא נעשתה טובה כלשהי שנמנעה מאותו נותן הטובה תשלום. לפי ההגדרה שלך הכל פעם שהערוץ הראשון היה מצלם אנשים בכותל הוא היה פושט רגל או צריך להחתים 1000 איש והרי שאין בכך שום הגיון, שלא לדבר על סנטראל פארק בקיץ או עלייה לרגל במכה....\ פלוני שעבר ברחוב מאחורי המצלמה יאלץ להוכיח שביצע שירות עבורך שלא תוגמל עבורו. במקרה הכי גרוע יוכל להוציא צו הדורש לחתוך אותו מהיצירה המקורית או לטשטש את פניו במידה ונראו.

למעלה