כמה זמן צריך הפסקה ?
תראי,אני אחזור לשאלה המקורית שלי-
אחזור לתשובות המקוריות שלי, אוסיף עליהן קצת, ואולי אנסה להסביר יותר ברור.
כמה זמן אני צריך לעבוד בין הפסקה להפסקה, כמה זמן צריכה להיות ההפסקה, מה לעשות בהפסקה.
בדרך כלל אנשים שאינם ילדים בביה"ס בכיתות הצעירות, כבר יודעים פחות או יותר מהם הזמנים הטובים שלהם או הגרועים, יודעים כמה זמן נכון להם לעשות הפסקה, הם גם יודעים בדרך כלל, האם אחרי הפסקה הם לומדים היטב או פחות טוב, הם יודעים מהי הלמידה האפקטיבית שלהם.
את מציעה לי ללכת ל"איבחון"?!
לא הצעתי קודם שום אבחון, אבל כעת... במחשבה שלישית, ייתכן שיש בכל זאת צורך בבדיקה כלשהי...
אני לא (לפחות אני לא חושב) לקוי למידה או שום דבר דומה,סך הכל אני רוצה לדעת מה יהיו הזמנים האלה כך שהלמידה שלי תהיה הכי אפקטיבית שאפשר.
כיוון שהזמנים שונים מאדם לאדם, שונים מגיל אחד לגיל אחר, יש צורך לבדוק את הזמנים הללו. כדי לבדוק בצורה יעילה, מצאו שיש מבחנים מסוימים שעושים – ואין צורך לקרוא לזה ליקוי למידה, אלא רצון לבדוק מהי הלמידה היעילה ביותר שלך, ויש מכונים שעושים אבחונים לכישורי למידה, כמו המכונים שעושים בדיקות של מה התחום הטוב ביותר שלך למקצוע לחיים וכו'.
ואת מציעה לי ללכת לאיבחון שלטענתך עולה הרבה יותר מ500 שקל?! OK אני חוזר ושואל-האם יש דרך בה אני או מישהו לא מקצועי יכולים לבדוק אותי ולומר מה הזמנים האלה?
בשלב מסוים אמרת שאבחון עולה 500 ₪, ואם אתה אכן רוצה כזה אבחון, כדאי לקחת אותו מבחינת מחיר, כי אף אדם (ולא מומחה במרכאות, כפי שעשית) מקצועי לא לוקח 500 ₪ עבור בדיקה שאורכה מספר שעות, והניתוח שלה אף לוקח יותר זמן. מה שהצעתי קודם ועכשיו אני חוזרת בי, שאני יכולה לעשות לך מבחן אחד מתוך אבחון, מבחן שבודק רק את עקומת הלמידה שלך, כלומר, האם שינון עוזר לך, האם הפסקה מפריעה לך או מועילה, האם יש דברים של למידת חומר חדש מפריעה לזכירת החומר הישן ועוד.. למבחן הזה קוראים ריי שמיעתי (ואקיל התאים אותו לעברית).
ומה זה קשור ל"אתה לא יכול להקריא לעצמך"?! כשאני לומד אף אחד לא מקריא לי...
את האבחונים, בדרך כלל אדם לא יכול לעשות לעצמו, כי אם במבחן מקריאים מילים מסוימות שהוא צריך לחזור עליהן, או לזכור או בודקים אם שוכח או יודע, אין אפשרות לעשות זאת לעצמך.
אם את יכולה תפרטי בבקשה את המבחן(ים) המתאים(ים),מה מומלץ לעשות בין הפסקה להפסקה(או שגם פה זה שונה מאדם לאדם?!),או שתפני אותי למישהו שכן יודע את התשובה לשאלה הזאת.
יכולה להפנות אותך למכונים שעושים זאת לאנשים שאינם תלמידים צעירים בבית הספר, הם עושים זאת במשך מספר פגישות, מספר שעות – תקבל מספר דפים כתובים ותשלם מספר מאות שקלים או אלפים. האם עכשיו מובנת יותר כל התשובה שלי ? אם לא – תוכל לשאול עוד, ויש לי בקשה מאד בקשתית -
אשמח אם תשאל בנימה פחות תוקפנית.