שאלה על חברות שמוכרות גם לא טבעוני

aradori

New member
שאלה על חברות שמוכרות גם לא טבעוני

תגידו, מה העמדה שלכם לגבי חברות, שבנוסף לאוכל טבעוני מוכרות גם אוכל לא טבעוני - נניח מוצרים טבעונים של זוגלובק או המוצרים של צוריאל (שמוכרים גם מוצרי-חלב) או אפילו לקנות פלאפל בדוכן שמוכר גם שווארמה? אפשר להתנגד לקניית המוצרים שלהם, ולהגיד שזה מסייע לחברות/עסקים שנוגדות את המטרות שלנו. אבל אפשר להגיד, שכמה שיותר אנשים יקנו את המוצרים הטבעונים שלהם - ככה (אולי) הם יחליטו יותר ויותר להתרכז דווקא בקו הטבעוני ופחות במוצרים האיכסה-פיכסה שלהם. עניין אותי לדעת מה אתם חושבים?...
 

lilithmm

New member
תלוי בהחלט

זוגלובק = תעשיית בשר. הם חיים ומתפרנסים מניצול שפל של בעלי חיים. צוריאל עד כמה שידוע לי לא מתפרנסים ממכר בשר. כמובן שאם הייתי יודעת על חברה אחרת שמשווקת אותם מוצאים ולא מתעשקת בחלב מן החי הייתי עושה את המעבר. חוצמיזה בקשר לזוגלובק/טבעול, למה לרצות לאכול אוכל שדומה לבשר? בקשר לתיאוריה שלך שכמה שיותר יקנו את המוצרים הטבעוניים, זה לא כ"כ ריאלי לעכשיו כי הרוב המוחץ כן אוכלים בשר ויש המון אנשים שאוכלים בשר פעמיים ביום.
 

aradori

New member
לא בהכרח...

זה שזוגלובק יותר גרועה מצוריאל - על זה אין ויכוח... השאלה הייתה על העיקרון - אם צוריאל לא מתפרנסים ממכירת בשר, אבל כן ממכירת גבינות - אז ברור שזה עדיף - אבל השאלה העקרונית נשארת (זה גם לא בעיה גדולה להתקיים בלי מעדני סויה... חוצמזה, יש חברות אחרות שלא מתעסקות גם עם חלב). לגבי "למה לאכול אוכל שדומה לבשר?" - קודם כל, "שניצל" תירס לא ממש דומה לבשר (והוא בד"כ טעים). אני גם לא אפסיק לאכול פסטה "כי היא מזכירה לי בולונז". (חוצמזה - מגניב אותי להכין לחברה שלי צ´יזבורגר טבעוני...
) לגבי ה"זה לא כל-כך ריאלי" - בקנה מידה קטן - זה כן ריאלי: אל תחשוב על זוגלובק - תחשוב על דוכן פלאפל/שווארמה שכונתי ש-9 מכל 10 אנשים מעדיפים את הפלאפל על השווארמה... זה כן יכול לגרום לבעל העסק להחליט שהשווארמה לא כדאית לו... (שכנע אותו להוציא את המיונז מהכרוב האדום - ויש לך עסק טבעוני למהדרין
)
 
לדעתי...

הימנעות מחברות כמו צוריאל שמתעסקות גם עם חלב יכולה להזיק לשוק הסויה, מכיוון שאולי זה ייראה כך שאנשים לא קונים צוריאל לוא דוקא בגלל שהם מתעסקים עם חלב,אלא בגלל שיש להם תדמית של מוצרי סויה בלבד,ורוב הציבור בארץ לא מתעסק עם זה ואין לו כח לקרוא את התוית-כך שהוא קונה את מוצרי החלב המוכרים. לעומת זאת, אם הקניה של תחליפי החלב תמשך ותגדל-זה אכן יכול להביא להתגברות בענף זה ול"הזנחה" של ענף החלב והגבינות. *אני יודעת שההסבר לא ממש מובן... טלטול
 

guruyaya

New member
ישנו קושי אמיתי להימנע לחלוטין

מתעשיית הניצול. נומר שנקנה רק אלפרו, שמייצרת רק חלב סויה. אנחנו קנינו את המוצרים בסופר, שמוכר בשר. אנחנו השתמשנו בסויה, שייתכן מאד שנמכרה עבור תעשיית הבשר. אם להביא לידי אבסורד, כמעט בטוח שנפרנס מישהו שאוכל בשר, ואם לא, אז הוא ישלם מיסים שיממנו את משכורתו של ראש הממשלה אוכל הבשר שלנו. במילים אחרות - אין סוף. אבל בנוגע לשאלה שלך ספציפית, הייתי הולך על הקו של שווארמיות + פלאפל - לא, משום שהן מושפעות מאד מדפוסי צריכה של יחידים, ומפעלים גדולים, שמכוונים את התעשייה שלהם לפי קווי מוצרים (SBU, לעוסקים בשיווק), אלה יושפעו יותר מאופן הצריכה של מוצרים ספציפיים, הרבה יותר מדוכן שווארמה ריק (שספק אם הוא שם לב כמה פלאפל וכמה שווארמה הא מכר היום, ביחידות).
 
למעלה