שאלה על חובת דיווח

מיתי א

New member
שאלה על חובת דיווח

שלום לכולם. יש לי התלבטות בנוגע לחובת דיווח. אני עו"סית ויש לי חברה שלפנימספר ימים רבה עם בעלה והוא במהלך המריבה (המילולית) איים לרצוח אותה. היא לא מאמינה שהוא אכן יעשה זאת. אולם, לצערי הרבה אנשים מקלים ראש באמירות כאלה. השאלה שלי האם מבחינת החוק אני כעו"סית (גם אם עו"סית מטפלת של אותה חברה) מחוייבת לדווח למשטרה על מה שאותה חברה סיפרה לי?

עד כמה שידוע לי,

חובת דיווח חלה רק על קטינים. כלומר, אפילו אם ראית (חס וחלילה) את בעלה של חברתך מכה אותה, אין עליך חובת דיווח. אם היית רואה אותו מכה (שוב - חס וחלילה) ילד קטין, אז חלה עליך חובת דיווח. אני לא בטוחה במאה אחוז שמה שכתבתי נכון, אבל זה מה שהסבירו לי בזמנו.

SuperGirl 25

New member
הקדמת אותי ../images/Emo9.gif

שבוע טוב

shanhen

New member
חובת דווח

חובת דיווח חלה במקרה של אלימות כלפי קטינים וחסרי ישע על ידי האחראי עליהם. כמו כן, חלה חובת דיווח במקרה בו יש בעצם הדיווח כדי למנוע ולעצור מעשה אלימות, בבחינת מניעת מעשה פשע. המקרה שהוצג אינו מתאים לשתי האפשרויות האלו, ולכן אין במקרה זה חובת דיווח. ואולם, כשאין חובת דיווח יש רשות דיווח. והרשות ניתנת על בסיס ההכרה המקצועית והמוסרית שלנו. אם לדעת השואלת יש סיכוי לסייע לחברתה בדיווח (ולא ברור כלל למי לדווח), הרי שהרשות נתונה בידה לעשות זאת.

עוסג

New member
חובת יידוע

אמנם אין חובת דיווח, אך יש חובת יידוע. יש חובה בחוק לידע אותה לגבי האפשרויות העומדות בפניה - פניה למשטרה, פניה לגורמים טיפוליים וכן, לציידה במספרי טלפון מתאימים ובחוברת מידע. ממליצה מאוד להכנס לאתר פיגור - שם יש מידע עדכני לגבי החוק בנושא זה. כמו כן, יש באתר כלי מצויין להערכת מסוכנות, שרצוי מאוד להכיר.

reuthal

New member
ההתלבטות שלי

אם תדווחי האם חברתך תשתף פעולה עם המשטרה? ברגע שהיא בגירה הדיווח שלך רק יפנה את המשטרה אליה ואז הכל תלוי בה. מעבר לכך- לא הבנתי את שואלת כחברה או עו"ס שלה מאחר וההשפעה על הקשר שלכן תהיה שונה ואולי במקום להשאר בעמדה ממנה אפשר לתמוך ולעזור היא תרחיק אותך ממנה

למעלה