שאלה על חומציות בפה

SHARON 103

New member
שאלה על חומציות בפה

היי, בפרסומות של מסטיקים וסוכריות למיניהן מדברים על כך שחשוב למנוע רמת חומציות גבוהה... (כלומר PH נמוך מ-7). העיניין הוא שלפי מה שאני חושב PH נמוך זה דווקא טוב מכיוון שזה משמיד את החיידקים בפה...לא? זה לא הורס את השיניים כי הן לא מורכבות מחלבונים והלשון כנראה לא תיפגע באופן משמעותי, אם כך, מה רע בחומציות גבוהה בפה? והאם היא נוצרת מהמזון שלנו או שזה בעצם תוצר לוואי של התאים בפה? תודה
 
למה אתה חושב ש PH נמוך הורס את החיידקים?

יש חיידקים שמתים מזה ויש כאלה ש"מתים" על זה
 

SHARON 103

New member
חיידק ההליקובקטר אוהב את זה ....

דיברתי איתו... אבל תשמע, הרוב הגדול דווקא לא עומדים בזה .... יש איזה חיידק עם שם באורך של שורה שלמה שהוא זה שמייצר את החלבונים שגורמים לחורים בשיניים... אם כך, PH נמוך יכול להוציא אותם מכלל שימוש ואז פתרנו את הבעיה. אני בכלל חושב שצריך להמציא מסטיקים / סוכריות שיורידו את הPH וככה ישמידו את רוב החיידיקים ואת החומרים שהם מייצירם שכידוע הורסים את מבנה השן.....
 

shaishoo

New member
אבל חומציות כן פוגעת בשן

כל ילד מכיר את הניסוי עם שן בקוקה קולה (זה לוקח יותר מיום אני בדקתי ולקח כמה ימים) שהשן לאט לאט נעלמת, נכון שרוב התהליכים בגוףשלנו הם מעט חומציים אבל הגוף מעדיף נטייה לנטרליות מסויימת , אפילו הדם הוא 7+ בקיצור חומצה לטווח ארוך פוגעת בשן
 

PooKiPsiT

New member
ואם סוחטים לימון ושמים את השן בפנים?

שמישהו ינסה את זה פעם ויודיע לי
 

SHARON 103

New member
אין לי אחים קטנים שנושרות להם השיניים

אבל לעניינו, אני חושב שבקולה יש חומצה מסויימת שהיא זו שאחראית לריקבון של השיניים ...אני לא בטוח שכל החומצות פוגועות במישרין (אם בכלל) בשיניים....
 

volkanian

New member
כל חומצה פוגע בשיניים

אבל הקטע עם הקולה זו רק פרפוגנדה נגד חברת קוקה קולה. האמת שקולה היא לא יותר מזיקה (מבחינת חומציות) ממיץ תפוחים. אם תשים שן בקולה ושן במיץ תפוחים , השן במיץ תיעלם יותר מהר. לא שחס וחלילה אני עושה פרסומת לקוקה קולה , יש בה הרבה דברים מזיקים , אולם החומציות שלה זה לא אחד מהם.
 

SHARON 103

New member
אוקיי, אז אפשר לקבל הסבר

קצר איך בדיוק חומצה הורסת את מבנה והרכב השן? השן מורכסת מחובר בשם דנטין (אם אני זוכר נכון) , האם הוא חלבון? איך זה בדיוק עובד? והאם חומציות בפה לרגעים בודדים (נגיד סוכרייה פיצית וחמצית) יכולה להזיק בצורה משמעותית, כי אם זה ינטרל את חומרי ההרס שמייצרים החיידקים בפה אז אפשר לומר שאפשר לצאת נשכרים מזה...לא? תודה
 

שחר156

New member
בבקשה, הסבר

זה לא חלבון- אלא תרכובת שמכילה סידן ועוד כמה דברים ונקרא "סידן הידרוסקיאפטיט" (אם לא טעיתי בשם)- וזהו האמייל של השן. כאשר שופכים חומצה על החומר הנ"ל, מתרחשת תגובה שבה החומצה וחלק ספציפי מתוך מולקולת ההידרוסקיאפטיט מגיבים- ובתנאים מסויימים- לא יישאר מהשן כלום (וזה מסביר למה נגרם כזה נזק לשיניים בקולה). לדעתי, חומציות לרגעים בודדים לא תגרום לנזק אלא אם מדובר בחומצה חזקה (כמו חומר ניקוי לשירותים, אבל אתה לא תנסה את זה, נכון?). חוץ-מזה, כאשר בפה יש משהו חמוץ (כמו לימון), הוא מפריש רוק מעל ומעבר לכמות שתנטרל אותה (ברוק יש חומר שמנטרל חומצות- אותו חומר שיש באבקת סודה לשתייה), אז אני לא חושב שחומציות לרגעים בודדים תגרום לנזק כלשהו.
 
למעלה