שאלה על חטאי מנשה מלך יהודה

dorratz

New member
שאלה על חטאי מנשה מלך יהודה

שלום רב יש לי שאלה: קיבלנו עבודה להשוות בין חטאי מנשה במלכים ב' כ"א לבין חטאיו בדברי הימים ב' ל"ג. התבקשתי בין השאר להשוות בין פס' 6 במלכים לבין הפס' המקביל בדברי הימים. זה מה שרשום במלכים: "ובעביר את בנו באש ועונן ונחש ועשה..." ובדברי הימים: "והוא העביר את בניו האש בגי בן הנם ועונן ונחש..." אני חושב שההבדל זה בנו או בניו, השאלה היא מה מקור ההבדל?מדוע יש את השינוי הקטן הזה? בתודה מראש דור

masorti

New member
זה מה שמלמדים בבית הספר?

מתפלפלים על השאלה האם הוא העביר את בנו באש או את בניו באש? וזה כאשר בפרק הנ"ל בדברי הימים מסופר שמנשה נאסר ע"י האשורים וחזר בתשובה, לעומת ספר מלכים שלא מספר דבר על הפרשה. אילו זה היה תלוי בי, אני הייתי מציין את הפסוק מספר דברי הימים: "וַיָּבֵא ה' עֲלֵיהֶם אֶת-שָׂרֵי הַצָּבָא אֲשֶׁר לְמֶלֶךְ אַשּׁוּר, וַיִּלְכְּדוּ אֶת-מְנַשֶּׁה בַּחֹחִים; וַיַּאַסְרֻהוּ בַּנְחֻשְׁתַּיִם, וַיּוֹלִיכֻהוּ בָּבֶלָה." (דברי הימים ב', ל"ג, י"א) אח"כ הייתי פונה לעמוד 89 בספרו של מרדכי כוגן "אסופת כתובות הסטוריות מאשור ובבל: מאות ט'-ו' לפסה"נ ", והייתי מצטט כמה שורות מתוך כתובת של אסרחדון מלך אשור הנקראת "מנסרת נינוה א' ". הנה הציטוט: "גייסתי את מלכי ארץ חת ועבר הנהר: בעל מלך צור, מנשה מלך יהודה, קוסגבר מלך אדום,... (וכאן באה רשימה ארוכה)...; יחד 22 מלכי ארץ חת, חוף הים ולב ים. ציוויתי את כל אלה לסחוב אל נינוה עיר אדנותי תוך סבל וקשיים, לצורך בניית ארמוני ההוא - עצים גדולים, קורות ארוכות וקרשים דקים של עץ ארז ועץ אורן... וגם פסלים דמויי פר משחם..., אסקופות ואבני בניה, שיש צבעוני...". ועכשיו הייתי מסיק שמאסרו הזמני של מנשה המתואר בתנ"ך הוא אולי אותו גיוס לעבודות כפייה משפילות של מנשה המתואר במקור הארכיאולוגי האשורי.

dorratz

New member
כנראה שלא הובנתי...

תודה שאתה עוזר לי - כבר הספקתי להרחיב המון על הפס' שציטטת ועל היבטים נוספים של ההשוואה בין 2 הספרים, ועכשיו מבקשים ממני על פס' 6 מול פס' 6. זה דבר קטן מאוד אבל אני מתקשה להבין אותו - אודה לך(או למישהו אחר) אם תוכל לעזור לי...

למעלה