שאלה על חידוש חוזה

crunk1

New member
שאלה על חידוש חוזה

שלום, אם התחייבתי בחוזה להעסקה לתקופה של 6 חודשים, סיימתי את התקופה הזאת, והמשכתי לעבוד בחברה, ולאחר כ 9 חודשים החתימו אותי שוב על אותו חוזה שבו שוב אני מתחייב לעבוד עוד 6 חודשים - האם החוזה הוא חוקי? הרי את ה 6 חודשים שהתחייבתי במקור כבר סיימתי - האם יש תוקף חוקי לחוזה כזה שמחדש את ההתחייבות?

דובי 46

New member
חוקי בצורה אחרת

אם חוזה חדש את את או אתה יכולים לבקש שכר יותר גבוהה או תנאים יותר טובים . אך לחתום על אותו החוזה פעם שנייה ? רק אם יחשיבו הוותק , לפנסיה ולפיצויים.

avi1976

New member
ניתן לחתום על כל דבר

השאלה אם הוא חוקי ותקף. חתימה על חוזה זה נועלת אותך ל-6 חודשי עבודה נוספים ויתכן ואף מקבלת את הסכמתך להרעה בתנאים, כלומר, לא תוכל לתבוע בעתיד ולטעון שהורעו תנאייך וסירבת לכך!

crunk1

New member
מה אם

בחוזה המשכורת עלתה (כך זה היה לכל העובדים), אבל אני מניח שאם הייתי מסרב לחתום על החוזה, הברירה שלי הייתה פיטורין... האם החוק לצידי במקרה הזה, אם אני לא אעבוד 6 חודשים?

avi1976

New member
כל מקרה ומסמך לגופו

אם לא היית חותם הם היו זכאים לפטר אותך וגם לא היית חייב לעבוד 6 חודשים. כעת הינך מחוייב ל-6 חודשים נוספים בהנחה שהינם משלמים לך את כל הנדרש לפי חוק ולא תהיה הרעה בתנאיך...

crunk1

New member
עוד שאלה

אוקיי, אבל מה אם הייתי באותו רגע מעוניין להמשיך לעבוד במשך חודשיים? מצד אחד לא רציתי להתפטר/שיפטרו אותי בגלל סירוב לחתום, אבל עכשיו מצד שני לא בא בחשבון שאני אתחייב לעוד 6 חודשי עבודה, אם את ההתחייבות הראשונית שלי כבר סיימתי, והשיפור בתנאים היה לכל העובדים, וגם ככה היה צריך להיעשות מזמן... יש איזשהם חוקי עבודה שעומדים לצידי?

avi1976

New member
זוהי הסכמה בינך לבין מעסיקך

ומתוקף כך שהתחייבת לעבוד עוד 6 חודשים אזי עלייך לעמוד בהתחייבות זו בהתאם לכך שהמעסיק יעמוד גם בהתחייבויות כלפייך וכלפי החוק.

למעלה