שאלה על חיווט פנימי של כבל רשת - בעיה טכנית

• פותח הנושא LLEM
  • פורסם בתאריך

LLEM

New member
אני מנסה להבין את הכוונה שלך

אתה רומז שהסיבה שזה לא עובד לי היא תדירות יתר, שגורמת לקרינה, שגורמת לאיבוד אנרגיה?
ואם לא הבנת משהו, אז שאל ספציפית מה לא הבנת.

LLEM

New member
אפשר להעלות השערות עד מחר...

כשאתה כותב תגובה, שמלאה במילים כמו "אולי", "ייתכן", "נדמה", "אין לי זמן לזה", אתה עלול לגרום לקורא להמעיט בערך הדברים שלך, גם אם הכוונה שלך טובה (ואני בטוח שכן, ושאתה לא מתנשא). מקריאה ראשונה של התגובה שלך לא הצלחתי להבין, אם אתה הופך את השאלה שלי לחידה או נותן לי רמזים קטנים לפתרון הבעיה.
לא, אני לא מקצועי, אבל יש סיבה לכך שפרסמתי את השאלה הזו בפורום. אילו היינו ב"ימים כתיקונם", ייתכן שהייתי מזמין את המכשיר באי-ביי. אילו הייתי יכול, הייתי מוציא את החוט מהקיר או מתקין אחד אחר. אילו הייתה לי קליטה, הייתי משתמש ב-WIFI.
כל מה שרציתי לדעת, זה אם יש אפשרות לבדוק את החוטים הפנימיים בכבל באמצעות מולטימטר. האם זה בכלל אפשרי לקבל אינדיקציה חד-כיוונית מהחוטים, כדי לשלול נתק באמצע הכבל.
אני מעריך מאוד את מה שכתבת, ונתת לי חומר למחשבה, אבל גם אם זה "הכיוון", איך אני ממשיך איתו מנקודה זו?

LLEM

New member
לדעתי זה יותר מסובך

בשביל זה אני צריך לקנות מחברים חדשים (כי הקודמים היו שבורים, וזאת אחת הסיבות שחתכתי את הכבל), מגשרים מוכנים, ועד כמה שידוע לי, אני צריך לקנות כלי מיוחד שמצמיד אותם. קצת בעייתי בימי קורונה, אבל גם אם אעשה את זה, ייתכן שהבעיה היא בכלל בכבל עצמו, וכל מה שהצעת יהיה השקעה לחינם.
זו הסיבה שאני מנסה קודם לשלול בעיה פנימית בחוטים של הכבל.
מגשרים זה משהו שחשבתי עליו בהתחלה, אבל שוב - זה לא מבטיח שהכבל עצמו בקיר תקין.

LLEM

New member
בעיקר כדי לחסוך כאב ראש

הרי כל החלופות האחרות הן יקרות או מסובכות. יש לי במקרה מולטימטר בבית, אז מתוך היגיון חשבתי שהוא יכול לסייע לי ב"חקירה".
בהודעת הפתיחה כתבתי, שביצעתי חיבור של הכבלים בדיוק לפני צבעי החוטים, וזה לא עובד, אז ייתכן שהבעיה היא בתוך הכבל או שעשיתי טעות בחיבור.
אני לא מבין גדול בחשמל, ולכן אני מנסה להבין, אם המולטימטר מסוגל לבדוק, אם מתקבל אות רק מצד אחד של הכבל. לצערי לא ניתן לבדוק את שני הצדדים במקביל, מאחר שהם רחוקים פיזית אחד מהשני.

LLEM

New member
שאלה על חיווט פנימי של כבל רשת - בעיה טכנית

פרסמתי לפני זמן מה הודעה דומה, אך יש לי שאלה טכנית אחרת בנושא מכיוון שונה.
השאלה מיועדת למי שמבין במבנה הפנימי של כבל רשת.

יש לי בבית רשת ביתית, הכוללת מודם-ראוטר וכבלי רשת הנמצאים בתוך הצינורות בקירות.
לאחרונה נוצרה לי בעיית בלאי עם אחד הכבלים שבתוך הקיר. לצערי לא ניתן להוציא את הכבל מהקיר כדי להחליף אותו, אז החלטתי לעשות תיקונים בקצוות שלו באופן הבא:
1. גזרתי את שני הקצוות הבלויים של הכבל של הקיר יחד עם הראשים (החיבורים).
2. לקחתי כבל רשת נוסף קצר מסוג דומה (לא זהה, אבל דומה) וגזרתי אותו באמצע. יצרתי למעשה שני חצאי כבל עם ראש אחד לכל אחד.
3. חיברתי את שני החצאים של הכבל הקצר לשני הקצוות של הכבל של הקיר בהתאם לחיווט הפנימי (כתום לכתום, ירוק לירוק, כחול וכחול וכו'...).

לצערי הקומבינה החדשה לא עובדת, ואני סקרן לדעת היכן הטעות או הפספוס שלי, ויש לי שאלה על כך:
אני יודע שיש מכשיר מיוחד, שמיועד לבדיקת כבל רשת, אבל אין לי אותו, והבנתי שהוא לא זול. השאלה היא אם אפשר לעשות בדיקת חיווט דומה עם מולטימטר לכל אחד מ-8 החוטים הפנימיים של הכבל.

azaria

New member
כמובן שמולטימטר יכול לעזור

שני דברים צריך לבדוק.
ראשית שכל הגידים מחוברים, ושנית שכולם מחוברים למקומות הנכונים.
מציע שתמצא הגדרות חיבור גידים (לפי סטנדרט A או B, כשתמצא את ההגדרות תבין. לא משנה איזה סטנדרט תבחר, אבל צריך להקפיד שמחובר לפי אותו סטנדרט בשני הקצוות.
וכמובן, שים לב להבדל בין גיד בעל צבא מלא לגיד עם צבע מקווקוו או חצוי (למשל כתום לעומת כתום+לבן.
הקפד גם לשמור ככל האפר על שזירת הגידים זה סביב זה בכל זוג. כלומר הצבע והצבע+לבן מלופפים זה סביב זה ככל האפשר, ונפרדים רק מילימטרים בודדים לפני החיבור לראשים, או לחיבור המאולתר שלך.
הקפד גם על בידוד הקצוות בנקודת האילתור שלך. ששום גיד לא יקצר עם גיד אחר.
ואחרי כל זה - קח בחשבון שזה אמנם אמור לעבוד, אבל בכלל לא בטוח שתקבל חיבור טוב. ואלי תצליח להעביר רק 10MB ולא 100. וכנראה ש1000MB אין בכלל סיכוי עם כבל שהתעללו בו ככה.

LLEM

New member
עשיתי בדיוק מה שכתבת, ממש אחד לאחד

ומשום מה אין שום אינדיקציה.
יצרתי 4 זוגות של חוטים ובדקתי כל סוג בנפרד. אני רק לא מבין מדוע אתה אומר, שזה צריך להיות לפי הסטנדרט. הרי אני מבצע בדיקת הולכה, אז מה זה משנה אם חיברתי את החום לכחול? (למרות שכן חיברתי לפי הצבעים)
זה קצת מוזר שזה לא עובד, כי הכבל עבד לפני שחתכתי אותו, ולכן יש לי הרגשה שאני לא משתמש במולטימטר נכון.
אתה יכול לומר לי איזו פונקציה אני מפעיל? אני צריך לבדוק התנגדות? זרם? באיזו עוצמה?

azaria

New member
לא מבין במולטימטר. אני בדקתי עם טסטר מיוחד

מברג טסטר, אבל עם בטריות כפתור קטנות בתוכו מה שמאפשר לו למדוד לא רק חשמל של בתים (220) אלא גם למוש האם יש בכלל מגע מוליך בין שני הצדדים של המברג. מספיק שאני נוגע עם אצבע אחרת בכל צד של המברג, סתם באוויר, בלי להתקרב לשקע או חוט חשמל כלשהו. ההולכה המינימלית של הגוף שלי מספיקה להדליק את הלד של הטסטר.
אז עם המברג הזה ומברג נוסף אני נוגע בנפרד בכל שו ושן של מחבר ה RG-45, ומוודא שהוא ממופה בצד השני בדיוק לאותה שן. כלומר הימני ביותר לימני ביותר, והשני מימין, לשני מימין, וכך הלאה לכל שמונה השיניים.
אני מקווה שתוכל לתרגם את זה למולטימטר שלך.
אם אכן אצלך יש מגע נכון בכל 8 השיניים בדיוק לאותן 8 שיניים בצד השני - כנראה שהבעיה גדולה עלי.

LLEM

New member
אז לא נראה לי שהבנת

זה לא מגע של 8 ל-8.
מדובר בכבל אחד ויחיד, שעובר בתוך קיר. אני רוצה לבדוק שהוא תקין (או למעשה מוליך). הכבל חתוך משני צידיו (הוצאתי את הראש משני הצדדים).
אז אחד החבר'ה פה הציע לחבר ביחד כל זוג של חוטים בצד אחד של הכבל, ובצד השני למדוד הולכה, שזה למעשה 4 מדידות.
עם המולטימטר זה לא עבד כלל בכל 4 המקרים, שזה אומר שהכבל דפוק לגמרי או שאני לא משתמש נכון במולטימטר.
אני מקווה שאמצא טסטר בבית. באמת לא חשבתי על זה.

azaria

New member
חיברת שני גידים בצד אחד, ובצד שני מדדת הולכה יבניהם?

כלומר למשל חיברת בצד אחד את הירוק לירוק+לבן, ואז בצד השני בדקת מוליכות בין הקצוות של אותם שני גידים, ירוק וירוק+לבן?
אם בבדיקה כזו אין מוליכות, ובהנחה שהמילטמטר תקין ואתה יודע להשתמש בו נכון - אז אכן, נשמע שהכבל מנותק אי שם בתוך הקיר.
מציע שתנזה לבדוק מוליכות על כבל אחר שאינו מושחל בקיר ושאתה יודע שעובד. זאת כדי לוודא שהבדיקה שלך אכן מאשרת מוליכות בכבל תקין, ומראה שהכבל בקיר אינו מוליך.

LLEM

New member
יש התפתחות חיובית

הצלחתי לקבל תגובה חיובית. השתמשתי בפונקציה של התנגדות. משמע - הכבל בקיר תקין. רק נשאר לי לבצע את החיבורים.
תודה רבה על העזרה!
אגב, שני הכבלים הם מסוג טיפה שונה. בכבל אחד, אחרי שאתה חושף כל גיד, אתה מגלה תיל מוליך יחיד, אבל בכבל השני מדובר בקווצה של מוליכים דקים. אני מניח שזה לא משנה, נכון? הצבעים של הגידים הם אותם צבעים בדיוק.

למעלה