שאלה על חיזוק האמונה

מהו אלוהים? אי אפשר לדעת לגמרי אם יש אלוהים או לא. איך ולפי מה אפשר לחזק את האמונה בבורא עולם, מהו אותו בורא עולם ומה טיבו? אולי הוא אנרגיה בסיסית שממלאת את היקום, וקשורה לכל האנרגיה בחומרים ובמודעויות? אם כך, איך אפשר להיות בטוחים שיש אנרגיה כזו? החלטתי כבר איך לדבר עם אנשים: להתעניין בתחביבים אישיים ובנושאים רגשיים, ונשארה לי רק השאלה המכרעת שתעזור לי להחליט אם להיות דתי: האם להאמין באלוהים?

הסגינאי

New member
אי אפשר להוכיח את קיומו של אלוקים, אם זה היה דבר שניתן היה להוכיח, איזה שכר היה לאמונה?
אם ניקח לדוגמא כוח כגון כוח המשיכה, הוא דבר שניתן להוכיח את קיומו, ולכן אין אנשים שמאמינים או לא מאמינים אם כוח המשיכה קיים, הוא פשוט קיים, אף אחד לא מגדיר את עצמו כ״מאמין נלהב בכוח המשיכה״ וכמו כן אין לך אנשים שמכחישים שכח המשיכה קיים.
את ההוכחה לקיום של האלוקים מוטל על כל אחד לגלות בעצמו בלי להסתמך על של ממצאים אמפיריים של אנשים אחרים
מהו אלוהים? אי אפשר לדעת לגמרי אם יש אלוהים או לא. איך ולפי מה אפשר לחזק את האמונה בבורא עולם, מהו אותו בורא עולם ומה טיבו? אולי הוא אנרגיה בסיסית שממלאת את היקום, וקשורה לכל האנרגיה בחומרים ובמודעויות? אם כך, איך אפשר להיות בטוחים שיש אנרגיה כזו? החלטתי כבר איך לדבר עם אנשים: להתעניין בתחביבים אישיים ובנושאים רגשיים, ונשארה לי רק השאלה המכרעת שתעזור לי להחליט אם להיות דתי: האם להאמין באלוהים?

כן אבל צריך איזשהו יסוד שיחזק את האמונה וייתן לה הצדקה וסיבה, כמו שאת כוח המשיכה אפשר לשער במידה רבה בעזרת העובדה שדברים תמיד נופלים לאדמה. מדענים חוקרים ומגלים דברים בסבירות רבה. צריך לקבל מושג על טיבו של אלוהים ואיזה מין דבר הוא בערך, ורק אז אוכל להאמין בו.

הסגינאי

New member
טוב, אז בצורה מאוד מאוד מאוד פשטנית, אלוקים הוא הכל, המכלול של כל גרגיר וכל אטום ביקום האינסופי הזה הוא אלוקים, אנחנו כמו חיידקיים זעירים שמתהלכים על גופו של ענק, וממש כמו שחיידק לא מסוגל לתפוס את המושג ״אדם״ אפילו שהוא חי עליו את כל חייו, כך אנחנו לא מסוגלים לתפוס את המושג ״אלוקים״ אפילו שאנחנו חיים עליו את כל חיינו

כן אבל איזה יסוד יש להאמין שגורם מסוים ברא את כל היקום ויכול להקשיב לתפילות אנשים, בלי שיהיה מושג שמצדיק את זה כלומר איזה מין כוח סביר שישלוט ביקום ולמה?

אולי אלוהים הוא החשמל. כל החומרים נוצרו מחשמל ובנויים ממנו. בכל מודעות יש אינסוף חשמל, ומה שיכול ליצור אינסוף חשמל במודעות הוא אינסוף אחר גדול יותר של חשמל שזה אלוהים, והוא מקשר בין המודעויות בעזרת המצפון. ביום הראשון נברא האור, שהוא צורה של חשמל.

למעלה