שאלה על חילול שבת

טiבת לב

New member
שאלה על חילול שבת

בליל שבת קמתי כמו בכל התקופה האחרונה, באמצע הלילה וגיליתי שלא חיברתי את התנור לשעון שבת (כי התנור היה אמור להיות קר, וראיתי שהתנור חם) והתנור פועל, אחרי שהנורה בתנור נכבתה (כאילו התרמוסטט ניתק את הגוף חימום) הוצאתי את התקע ומיד שמתי בשקע של שעון שבת, שמעתי מפסיקה של הרב עובדיה זצ"ל שמותר לחבר פלטת שבת כשהזרם אליו מנותק
האם עברתי על חילול שבת?

תשובה

אסור לגעת בתקעים בשבת לא לנתק ולא לחבר [יש מקרים יוצאים מן הכלל של ניתוק אבל הם נדירים ולא שייכים למה שקרה לך].

מה שכנראה שמעת בשם מרן זצ"ל זה מה שהתפרסם בכלי התקשורת כ"פסיקה האחרונה" שלו [מופיע בחזון עובדיה שבת חלק ו' סוף הספר], והיא מדברת על הפסקת חשמל ולאחר שעובדי חברת החשמל עבדו ביום השבת ותיקנו את התקלה האוכל שהספיק להתקרר , התחמם שוב, והוא כתב שאין בזה הנאה מחילול שבת ומותר לאכול את האוכל שהתחמם שוב.
אבל לנתק אפילו משהו שלא פועל, ולחבר לשעון אפילו שרק יפעל בעתיד ולא כרגע, זה אסור.

טiבת לב

New member
נמק / הסבר/ פרט

סליחה שאני שואלת
אם המכשיר מנותק או יותר נכון לא דולק למה אסור לי לעביר אותו למשהו אחר שלא עובד?

תשובה

התקע הוא מוקצה בשבת ואי אפשר לנתק וכל שכן לחבר אותו בשבת למקום אחר. [יש בעיה בחיבור וההדלקה שתהיה לאחר זמן גם משום גרמא מדרבנן של הבערה].

עמית86

New member
כנראה

היא התכוונה לפסק שמותר להאריך שעון שבת לגרום שזמן הכיבוי יתארך. למשל אם כיוונתי שהשעון יכבה בשעה 11 ויש אורחים ואני רוצה להאריך ל12 מותר. לקצר שעון שבת (גרם כיבוי) אסור.

למעלה