שאלה על חיסונים -

ChilD SouL

New member
שאלה על חיסונים -

האם יש חיסונים שתקפים לכל החיים? אבד לי הפנקס חיסונים לפני שנים ועל כן אני לא יודעת אילו חיסונים עברתי. מגיל 0 - 5 גרתי בברית המועצות וההורים שלי טוענים שעשו לי את כל החיסונים הנחוצים וההכרחיים שהייתי צריכה לעבור בגיל הזה, בברית המועצות. מגיל 5 והלאה, קיבלתי את כל חיסוני החובה שכל ילד בישראל מקבל ואילו בצבא קיבלתי כמו כולם חיסון נגד טטנוס ודלקת קרום המוח. האם יש השפעה לחיסונים שעברתי בגיל כה צעיר על חיסונים שאצטרך לעבור לקראת הנסיעה לתאילנד או שחיסונים שניתנו בגיל כה צעיר [למרות שאינני יודעת אילו] אינם תקפים עוד?

חיסוני עבר

הרבה יותר מידי שאלה. ככלל בילדות מקבלים סידרת חיסונים בסיסית שנותנת חסינות לשנות החיים הראשונות ובסיס לחיסוני העתיד אז ניתן לתת מנה אחת נוספת כדי "להזכיר" למערכת החיסון שהגוף מחוסן (מנת בוסטר). לרב חיסוני הילדות יש צורך לקבל מנת דחף.קיימים חיסונים אחרים- כמו החיסון נגד צהבת B, שאם ניתנו במלואם מקנים חיסון לכל החיים. לסיכום- יש צורך להגיע עם פנקס חיסונים ובהעדרו ניתן ל/שחזר לפחות חלקית את המידע

ChilD SouL

New member
תודה.

אולם, כיצד ניתן לשחזר מידע שכזה? האם החיסונים שניתנו נרשמים איפשהו, מעבר לפנקס? ומה בנוגע לחיסונים שניתנו בארץ אחרת בכלל?

למעלה