שאלה על חיפה - מקום לאכול קרוב למוזיאון המדע?

shira1960

Active member
שאלה על חיפה - מקום לאכול קרוב למוזיאון המדע?

או במושבה הגרמנית? כשר כמובן, עם השגחה מהודרת עוד יותר טוב. סגנון פלאפל, שיפודים, סלטים, וכו'.

ובכלל, אפשר ללכת ברגל מהמוזיאון למושבה? (עם ילד בן 14 אמריקאי שכל הזמן מתלונן?
)

הרעיון באופן כללי - רכבת מתל אביב לחיפה, כרמלית או אוטובוס למוזיאון המדע. אחר כך לאכול איפהשהוא, לרדת במדרגות של המושבה הגרמנית ולחזור ברכבת. רעיונות נוספים יתקבלו בברכה. הילדון אומר BORING על כל דבר, כיאה לילד בן 14, אבל כשנכנסנו לחנות של משחקים "חכמים" (המשחקים האלה מעץ שצריך להרכיב ) אי אפשר היה להוציא אותו משם אז נראה לי שהוא דווקא יהנה מהמוזיאון.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לא יודעת אם עדיין קיים, היה פעם ברחוב הרצל

סניף של ניר עציון עם אוכל ביתי בשרי.

יש כמובן את גולדשטיין, מעבר לכביש, אך הם חלביים.

בהצלחה עם הילדון!

22BB

New member
צריך לעשות סדר

אם את מגיעה ברכבת אז אתצריכה לנסוע עד התחנה השלישית כדי ללכת לכיכר פריז ומשם לקחת את הכרמלית. לרדת בתחנת הנביאים ולעלות קצת.
נראה לי שעם אוטובוס יהיה פחות הליכה. יש תחנות כשיוצאים מהרכבת (או ממול) ותחנה בעליה של בלפור ליד הכניסה למוזיאון.
אני אחפש לך אח"כ באגד.
מה זה המדרגות של המושבה הגרמנית ?
המדרגות מסוף רחוב הנביאים למטה ? לא הלכתי בהן אף פעם.
נראה לי יותר עדיף לקחת מהנביאים את הכרמלית ( או אוטובוס איפה שירדתם בבלפור) עד לפנורמה ליד מרכז הכרמל, ליד מוזיאון טיקוטין שאת מכירה. יש שם נוף יפה וטיילת לואי. לגבי ירידה לבאהיים אני לא בטוחה איזה חלק פתוח למבקרים תמיד, או עם הזמנה מראש.
נדמה לי שהיה פרסום בשבת של טיקוטין על פעילויות, לא בטוחה אם לילדיםאו לנוער.
אם את רוצה לטייל במושבה הגרמנית אולי תעשי את זה כשאת יורדת מהרכבת, זה מרחק הליכה ברגל. מקווה שהערבים נרגעו מאתמול בלילה או שאלה לא הערבים שגרים בחיפה שהרעישו אתמול כל הערב.
רוצה שאני אהיה הנהגת שלך ?
לגבי מקום לאכול.
בהדר לא מכירה כ"כ ולא יודעת כמה יש.
יש באמצע רחוב הרצל קונדיטוריה גולדשטיין שיש להם גם ארוחות חלביות. לאה אכלה שם כמה פעמים וממליצה עליהם.
אם את עולה למרכז הכרמל יש חומוס שקראתי עליו שהוא מעולה, חומוס ברדיצ'ב בתחילת הירידה של וודג'ווד.
יש במרכז פנורמה בקומה השניה שלוחה של מלון דן פנורמה עם ארוחות חלביות או בשריות, מנות גדולות ולא יקרות.
יש את הסינית במלון נוף, עם נוף נהדר, אלגנטית, ומחירים מצחיקים בצהריים.
במרכז הכרמל יש ברצף 3 מקומות בשריים חדשים, סודוך, רובין, ועוד משהו. כשחוצים את הכביש יש פלאפל עם פיתות מקמח מלא וצ'יפסים. ברח לי השם. ויש גם את הקונדיטוריה של גן, שחוץ מהמאפים הטובים שלהם יש להם גם ארוחות קלות.
תני כיוון מהנראה לך ונמשיך.

shira1960

Active member
תודה BB - לא נראה לי שנכנס לבהאי

אני זוכרת שפעם הייתי עם הבן שלי, וירדנו בהמון המון מדרגות במושבה הגרמנית עם הפנים לכיוון הים, כשלאורך הדרך יש כל מיני מסעדות וחנויות מעניינות. אולי זה לא המושבה?

אז לפי מה שאת אומרת עדיף אוטובוס (או מונית? אנחנו נהיה שלושה) מתחנת הרכבת (איפה כדאי לרדת) למוזיאון המדע.

לא נראה לי שנלך לטיקוטין הפעם - לא נראה לי שזה יעניין אותם.

אז אחרי המוזיאון נעלה (?) למרכז הכרמל ונאכל בחומוס או בפלאפל - נשמע מצויין.

22BB

New member
לא חשבתי שתיכנסו לטיקוטין, רק נתתי נקודת ציון

יש גם מוזיאון ימי, אבל אני מבינה שהילד לא בקטע של מוזיאונים.
חפרתי באתר של אגד מכל הכיוונים. אני יודעת שיש תחנת אוטובוס בעליה של בלפור, ראיתי במפה של קו 24 שיש שם תחנה, אבל בפירוט התחנות יש מסלול אחר.
בכל אופן, המושבה הגרמנית מעניינת בזכות ההיסטוריה שלה והבתים שנשארו מאז.
תוכלי לראות בתמונות כמה זה קרוב. https://www.google.co.il/images?q=ה..._group&ei=X4_LU56WNK2U0QWA-YCYDw&ved=0CCoQsAQ
תחנת הרכבת נמצאת מימין לדגון, והמושבת הגרמנית היא הרחוב שעולה מהים לבאהיים.
לכן יותר הגיוני ללכת ברגל ואח"כ לעלות לכיוון מרכז הכרמל. אפשר לעלות בכרמלית, ולדעתי בכ"ז כדאי להגיע לטיילת לואי לראות את הנוף. לא צריך לרדת את המדרגות. פשוט יפה ושקט ונעים שם. אנחנו היינו לוקחים קפה ועוגה ויושבים שם קצת עם אמא. יש ספסלים ויש גם צל.
לפלאפל קוראים פלאפל הנשיא, הוא בפינת וודג'ווד, כשר, יש כמה שולחנות קטנים.
בתחילת הירידה לוודג'ווד יש את אוטמזגין, יש לו רק כמה כסאות בר, לא יודעת אם יש גם קפה.
אם את רוצה קונדיטוריה הייתי הולכת על הקונדיטוריה של גל (צריך להיכנס לחצר פנימית ליד בית מרקחת) או לאוטמזגין.http://www.rest.co.il/sites/default.asp?txtRestID=5712
אולי תחכימי גם מהאתר של העיריה
http://haifahaifa.co.il/
בחזרה אפשר לקחת את הרכבת של תחנת חוף הכרמל (אוטובוס 133) שבצמוד לה ישנו חוף דדו עם טיילת מעולה.

22BB

New member
אולי כי הילד לא אוהב פעילויות ומשתעמם בקלות ?

אורני לא מצליחה עכשיו לכתוב הודעות. אז אני נותנת פרשנויות משלי.

22BB

New member
יש כזה גם בחיפה, מול קניון חיפה בכניסה הדרומי

למעלה