שאלה על חישוב תקופת חופשת הלידה:

שאלה על חישוב תקופת חופשת הלידה:

קיבלתי את דמי הלידה מהביטוח הלאומי ואני חושבת שהם טעו בחישוב תקופת החופשה. האם חישוב 12 השבועות האלו בימים הוא לפי חמישה ימים בשבוע או לפי ששה ימים בשבוע

יונית א

New member
חשוב דמי לידה

להלן חשוב דמי לידה על פי האתר של המוסד לבטוח לאומי. למיטב ידיעתי(ויכול להיות שאני לא מעודכנת כי ילדתי לפני 7 שנים) התחשיב החופשה הוא לפי 84 יום ולא לפי 12 שבועות.

siv30

New member
היי דמעות, ענו לך נכון 84 ימים

בשאלות נפוצות קיימות שאלות על דמי לידה ואופן החישוב שלהם

../images/Emo51.gif, ובלי להרגיש חופשת הלידה עפה

לי ... נשארו לי בערך עוד ששה שבועות. אני מקוה שהבוס שלי יאשר לי להאריך עד 1/1 שזה אחרי חנוכה (כלומר להאריך בשלושה שבועות נוספים).

siv30

New member
איזה אומץ ../images/Emo61.gif

השאלה הראשונה שלי האם נראה לך שתהיה איזה שהיא בעיה עם הארכת חופשת הלידה? בד"כ אין כל כך בעיה. מאידך, זה כל כך אמיץ מצידך לנסות להאריך כי אני שמעתי שהרבה היו רוצות אבל הן לא מעזות מפאת המצב במשק ושהן ימצאו את עצמן מחוסרות פרנסה.

לא מאמינה שתהיה בעיה עם ההארכה

יש לי בוס מתחשב והמחליפה שלי כבר הצהירה שהיא מוכנה להישאר מעבר לשלושת החודשים של חופשת הלידה (היא גם בהריון, כך שהיא יודעת שהיא לא תתחיל לחפש עבודה נוספת בתקופה הזאת). בקשר לשאלה השניה - זה ללא ספק מטריד אותי, ואני כבר ערוכה נפשית לקראת זה שאני אצטרך לחזור בדיוק בזמן לעבודה. הפרנסה, בסופו של דבר, היא עניין חשוב ומכריע ואנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לאבד את מקור הפרנסה הזה. ובכל זאת אני מאוד אופטימית.

../images/Emo124.gifעדכון: דיברתי היום עם הבוס

שלי. מבחינתו אין בעיה שאאריך את חופשת הלידה עד 1/1. הוא מבין את השיקולים שלי וגם הבחורה שמחליפה אותי תוכל להישאר עוד קצת. איזה כיף
עכשיו נשאר רק למצוא מטפלת (יש לי כבר מועמדת רצינית ...) אז אני באמת קצת יותר רגועה.

siv30

New member
אני כל כך שמחה לקרוא ../images/Emo140.gif

הכי חשוב שיהיה לך טוב.

shandy

New member
בוס השנה

לפי הקיטורים שהיו כאן לאחרונה על מעבידים, נראה כי הבוס שלך הוא ...הוא הצדיק בסדום מגיע לו עיטור בוס השנה אני בזמנו נשארתי עם כל ילדה שנה בבית בחופשת לידה

הוא באמת בוס נהדר, מתחשב מאוד

אבל גם יודע לדרוש הספק ועבודה איכותית. אין לו בעיה שאני מסתכלת בפורומים, כל עוד שהעבודה נעשית ועומדים בלו"ז. מאחלת לכל אחד ואחת כזה בוס.

shandy

New member
מעביד חכם

הוא יודע לתת לך את החופש שלך, להיות רגיש לדברים החשובים לך, ובתמורה הוא מקבל עבודה באיכות גבוהה. לצערי מעבידים רבים לא מבינים את הכלל, תן אצבע לעובד, תקבל את כל היד שלו...

למעלה