שאלה על חישול עצמות שוק

רז קורן

New member
שאלה על חישול עצמות שוק

רציתי לשאול את פאנל המומחים בפורום, עד איזה גיל לדעתכם אפשר להתחיל להיתאמן בשיטות שעובדות הרבה על מגע מלא של עצמות השוק, כמו MT?? יש גיל שבו לעצם לוקח יותר זמן להיתחזק והעצמות יותר פגיעות? אני כמובן לא מתכוון לגיל מופלג. סתם מהו הגיל המומלץ?

Boxline

New member
הגיל המומלץ לעבוד

הגיל המומלץ לעבוד על שריר זה הוא בגילאים 12-18 כשהגוף מתפתח .

Boxline

New member
לשריר

חוק - קודם כל עובדים על השריר אחר כך על העצם.

רז קורן

New member
אחי, אני לא בטוח שהבנתי

השריר בשוק, התאומים, הוא שריר אחורי. אייך הוא יכול לעזור בבלימת בעיטות נמוכות?

Boxline

New member
אי הבנה

חשבתי לרגע שהתכוונת לשריר שבו מקבלים את הלואוקיק. ה-4 ראשי.

רז קורן

New member
לא, הכוונה לא לספיגה אלא לבלימות

כשהתאמנתי בהישרדות היינו רק סופגים את הלואוקיקים בשריר ה4-ראשי, אבל בשיטות כמו MT משתמשים בעיקר בבלימות עם השוק.

DNANE

New member
רוצה לשמוע משהו מבאס?

לחברה שלי יש עצם שוק יותר חזקה משלי. אני והיא הבאנו אחד לשני בעיטות לשוק ולי כאב יותר מאשר לה. :(

רז קורן

New member
גבר. מה הבעיה?

תכניס אותה להריון. וכשתהיה לה בריחת סידן, תוכל לשבור לה את השוק בבעיטות חחחח

מנסיון אישי,

החישול יכול להימשך עד הגיל אשר בו אתה מרגיש כי העצם כבר לא יכולה לספוג יותר את הכאבים. אני כבן 45 ואני עדיין עובד על עצם השוק בקדחתנות,ותודה לאל עד כה הכל בסדר. בברכת שבת שלום, שלך בפורום, אורי צבי,

רז קורן

New member
תודה, אבל התכוונתי למשהו אחר

אני שואל עד איזה גיל אפשר להתחיל להיתאמן בחישול על העצם? בתור אחד שעד עכשיו התאמן רק בהישרדות, ששם לא בולמים עם השוק, אלא בעיקר סופגים את הבעיטה, חשבתי לנסות כמה חודשים להיתאמן בMT, ורציתי לדעת אם הגיל שלי, 26, הוא לא מאוחר מידי להתחיל לעובד על השוק.

אני לא חושב כי,

גיל 26 נחשב כגיל מאוחר,אתה עדיין בשנות העשרים לחייך,הכל בראש ידידי הצעיר,אם אני יכול לחזור לאמן ולקרבות במכון לאחר שריסקתי קרסול באופן בלתי הפיך ואשר חובר לי בחזרה באמצעות פלטה עם שמונה ברגים יפים ובסה"כ לפני שנתיים,אז לדעתי אתה יכול לעבוד על חישול העצם בגיל המופלג של 26. הכל מתחיל ונגמר בראש,אם אדם רוצה דבר מה בכל מאודו והוא מכניס לעצמו לראש,טוב ,טוב שהוא יכול להשיג אותו,הוא ישיג אותו. שיהיה בהצלחה. שלך בפורום, אורי צבי,

daskaliano

New member
השאלה למה אתה צריך את זה בגילך ?

מתאגרפים פעילים בזירה שמתרגלים כל הזמן באימונים מתחזקים מתוקף האימונים ו"החישול" או איך שתקרא לו הוא בסה"כ הרס של קצות העצבים כדי שלא תחוש כאב ועם הזמן ממכות של העצם בשק דחוס אולם בולם וסופג זעזועים, העצם נדחסת מעט ומעט מתחזקת וזאת בשל הגדלת העומס עליה (חוק גידול העצם). אולם ידידי - אם אתה בגיל בו אינך מתכנן לעלות לזירה וכל היעוד שלך הוא לאימון בשביל הכושר ובשביל הגנה עצמית אולי, טוב תעשה אם תתמיד להתאמן תוך לבישת מיגון שמצד אחד מפחית או יותר נכון מפזר את עוצמת המכה ומצד שני מאפשר לך לבעוט מעט חזק ללא חשש של פציעה. בסופו של דבר חבטות מתמשכות על העצמות ללא מגינים ובעוצמה גדולה טומנות בחובן פוטנציאל נזק לעצמות ויותר מכך למפרקים. אם שאלת עד מתי הגוף מטמיע סידן בעצמות אז התשובה היא עד אחרי אמצע שנות ה20 בממוצע. כדי לשמור על עצמות בריאות וחזקות יש להתאמן כנגד התנגדות או עומס כדוגמאת משקולות וכמובן גם תרגול מול שק כבד בתוספת יתרום את חלקו להשלמת המהלך. בסוף הכל צריך להיות מוכוון לייעוד לשמו אתה מתאמן. כך זה בכל תחום.

DNANE

New member
איך בכלל מרגילים את השוקיים לכאב?

מחזקים, מרגילים לכאב, איך?

RoyceGracie

New member
לא מרגילים אותם לכאב

אבל אתה מתרגל לסוג הכאב, ולא מתרגש ממנו כמו שהיית בתחילת האימונים. זה כאב שאני אישית למדתי לאהוב... אותו דבר הכאב של לואו קיק

DNANE

New member
איך בכלל מרגילים את השוקיים לכאב?

מחזקים, מרגילים לכאב, איך?

daskaliano

New member
"הקשחת" אזורים מכים DNANE

מבצעים לאט ובהדרגה. למשל סוגרים טוב את האגרוף ומידי פעם מכים בעדינות עד לתחושת כאב נסבלת בשק דחוס היטב באגרופים עם החלק הנכון להכות קרי - פרקים 2-3. חשוב להעלות בהדרגה את עוצמת המכה אולם לא לוותר על טכניקה נכונה. במידה והעור נפצע יש להפסיק עד להגלדה מלאה ושוב לתרגל בעדינות ובהדרגה. עם הזמן קצות העצבים מתים והעור מסביב מתעבה מעט. זה כל התורה הגדולה של העניין.

למעלה