שאלה על חלבון חי,שמוקצף בקינוחים ללא אפיה

shronyor35

New member
שאלה על חלבון חי,שמוקצף בקינוחים ללא אפיה

מדי פעם יש אזהרה מסיכון חיידקי -הסלמונלה שנפוצים בביצים,
לכן ברצוני לדעת, האם קיימת שיטה לחיסול החיידקים שבחלבון - חי בטרם ההקצפה לקצף,שמשמש לקינוחים שאינם אפויים ?
 

bali

New member
מנהל
לחמם אותם בעדינות על באן מארי (אמבט אדים) ל 60 מעלות צלזיוס

רק ממש להיזהר שהחלבון לא יתחיל להתבשל ולהתקרש. לערבב כל הזמן ולהקפיד שהבעבוע של המים מתחת עדין ולא חזק מדייץ
 
יש לחמם ל-70 מעלות לפחות!

ורצוי 72-75 מעלות.
זאת טמפרטורת העיקור של ביצים מסלמונלה.
יש לערבב את החלבונים עם הסוכר לפני החימום
בכדי לאפשר הגעה לטמפרטורה ללא חשש לקרישה.
 
למעלה