שאלה על חלב סויה

ashmash

New member
שאלה על חלב סויה

שאלתי את השאלה הבאה כבר בפורום זכויות בעלי החיים, אבל אני מניח שהשאלה יותר מתאימה לפורום הזה. חלב סויה די מגעיל אותי, אבל השוקו ומשקה התות לא ראים בכלל... אבל כבר כמה אנשים אמרו לי שמוצרי חלב הסויה למיניהם קיימים הורמונים נשיים... השאלות שלי הן : האם באמת קיים ריכוז (במידה זו האחרת) של אסטרוגן או הורמון נשי אחר במוצרי חלב הסויה למיניהם? במידה וכן, מה השפעתם, על בני אדם, הן נשים והן גברים. תודה מראש, אלעד

Talia E

New member
תשובה חלקית

בסויה יש מה שנקרא "פיטו-אסטרוגנים". פיטו - צמחי. כלומר, משהו שדומה לאסטרוגן, שמקורו מהצומח. בנשים, למשל, גילו שאכילה מרובה של סויה עוזרת במניעת אוסטאופורוזיס (בריחת סידן) בגיל המעבר. שמעתי באופן עקיף על השערה שאכילה מוגזמת של מוצרי סויה יכולה לגרום להתבגרות מוקדמת בבנות (הנצה מוקדמת של שדיים וכיו"ב) - אולם אינני יודעת זאת בודאות [מה זאת אומרת באופן עקיף - שמעתי מטפל שיאצו שהמליץ לאם שילדתה צמחונית וצרכה המון סויה והיתה לה התבגרות מוקדמת - להפחית עד כדי ביטול אכילת מוצרי סויה בגלל סיבה זו וגם לא לאכול בשר, היות שהוא מכיל בתקופתנו הורמונים. היות שאני מצטטת מישהו, מחובתי לציין כי הוא כן המליץ על אכילת עוף "אורגני" שלא מזריקים לו הורמונים - אולם אני כמובן לא יכולה לעמוד מאחורי המלצות אלה...]. איני יודעת על השפעות נוספות. כמו כן, נראה שאכילה של סויה במידה (ורצוי גם בצורות מגוונות) הינה מועילה לבריאות הגוף. זה מה שאני יודעת על כך... אשמח אם יוסיפו על הידע שלי בתגובות נוספות.

שנורקל

New member
מידע נוסף

אותם הורמונים נשיים יכולים לגרום לסרטן הרחם לנשים שאוכלות הרבה טופו. את בטח יודעת מה הקשר, אז תוכלי להסביר לקהל הרחב, כי אני לא אצליח לנסח את זה טוב...

Talia E

New member
לא שמעתי על המחקר הזה

ולכן לא אוכל לתת את הפירוט שבקשת... מה שאני כן יודעת, הוא שכמעט כל דבר שאוכלים בצורה מופרזת יש לו פוטנציאל לגרימת נזק... אני יודעת על הקשר שעשו בין גלולות למניעת הריון (הורמונים) לבין סרטן השד, אך גם זה לא העלה תוצאות חד משמעיות (ובכל מקרה, האחוזים עלו בצורה מסחררת במי שגם לקחה גלולות וגם עישנה - כלומר שילוב של גורמים ובודאי גם רגישות מולדת גרם לסרטן להתפתח). יכול להיות שמזה הסיקו מסקנות לגבי טופו, או שזה מחקר נפרד? היום יש נטייה להסתכל על סרטן בצורה של "מכה ראשונה-מכה שנייה" - ה"מכה הראשונה" יכולה להיות תורשתית; איזושהי רגישות גנטית נניח. ה"מכה השנייה", שתגרום לסרטן עצמו, יכולה להגיע בכל מיני צורות: שמש, עישון, שימוש בחומרים מסויימים ועוד. שילוב של גורמים, מעלה את הסיכוי ל"מכה שנייה" ולכן מי שיש לו את האלמנט התורשתי, עליו להיזהר במיוחד. לסיכום, לא נראה לי שאכילת טופו לכשעצמה מזיקה לבריאות (להיפך) בכמויות סבירות (פעם בשבוע נראה לי כמות סבירה), אולם בהחלט ייתכן שאני טועה... לדעתי,יתכן בהחלט שאכילה מופרזת של טופו יכולה להזיק, אולם זה לא הופך אותו למוצר מזיק לכשעצמו, אלא אולי לאנשים מסויימים. בכל מקרה, הצורה הטובה להזין את גופנו היא אינדוידואלי לכל גוף - ולכן בסיכומו של דבר, זו החלטה שכל אחד צריך לעשות לעצמו והיא על אחריותו הבלעדית.

למעלה