שאלה על חצילים של חנה פ. והמלצת קינואה מקורית

tzivi1

New member
גם לדעתי האדומה הרבה יותר טעימה! הבעיה איפה

מוצאים אותה?????? בשום מקום לא ראיתי.
 

אמרלדה

Active member
חס ושלום כוסמת. יש לי את הגבולות שלי...

להזכירך: אני עיראקית. גדלתי על אורז לבן.

קשה לי להיפרד ממנו, אבל הורדתי את הכמות לפעם בשלושה שבועות בערך.

לא רוצה כוסמת. השלם הפולני אוהב. אז יש מסעדות פולניות. תודה לאל, הוא אוהב גם דברים אחרים.

כפי שכתבתי, בישלתי השבוע לראשונה. אבל אכלתי כמה פעמים קודם בכל מיני מקומות. השבוע התלהבתי לראשונה בגלל הסלט ותיבולו... יש פה למעלה את המתכון שלך, באחת ההודעות. אז אולי באמת אנסה אותו. ותודה רבה על הנכונות.
 

אמרלדה

Active member
שאלה על חצילים של חנה פ. והמלצת קינואה מקורית

שאלה: חנה פ., עד כמה שזכור לי סיפרת פה פעם שאת מכינה פרוסות חצילים בתנור בציפוי שניצל.

אפשר מתכון? תודה.



הקינואה המקורית היא לא במתכון אלא בצורת הבישול. בישלתי לפי הוראות של מישהי באינטרנט - לא
זוכרת מי - שאמרה לבשל את זה כמו פסטה, עם המון מים ועל בערך, ואפילו בלי מלח. נשברתי עם המלח
ובאמצע הוספתי קצת. אבל הבישול יצא טוב. בתחילה תחושה של קצת מיימי, אבל נעלמה אחרי הסינון.
עד היום השלם בישל קינואה, וכמובן, בתחילה בצל וגזר, ואחר כך כמו אורז וכולי. זה הרבה יותר פשוט וקל,
אבל יש להניח שהבישול הרגיל הוא יותר נגיס.

מכאן, מוסיפים לה מה שרוצים. אני הוספתי חצי חבילה פטרוזיליה וחצי חבילה חסה חתוכה לרצועות, שמן זית,
לימון, מלח ופירורי נענע יבשה. מעין טבולה. יצא מצוין.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
יש לי קינואה בה לא השמשתי בפסח בסופו של

דבר, אולי אכין כך.
 

tzivi1

New member
ככה באמת מבשלים קינואה

ואותי ממש מרגיז, שעל גבי הקינואה יש הוראות הכנה אחרות. הייתי מצפה ממי שמשווק קינואה - ידע לתת הוראות הכנה נכונות.

בעיקרון, אחרי שמבשלים - באמת צריך לסנן היטב את הקינואה, ולהחזיר לסיר למנוחה ל-20 דקות.
 

אמרלדה

Active member
כן, היא נחה קצת. היה ממש טעים, כי

כל סלט שתוסיפי לו שמנז, לימון ומלח הוא טעים בעיני...

זו פעם שניה שקינואה ממש טעימה לי. בפעם הראשונה היא בושלה עם כף דבש. אבל אני לא מוכנה/יכולה להכניס דבש לאוכל דרך קבע.

ואת מה שנשאר מהטבולה אכלתי היום בצהרים אחרי חימום קל. יופי.

עוד לא סיפרתי לשלם. הוא תמיד טורח עליה כל כך. אבל עד היום, הוא גם היחיד שאכל אותה...

בטח שזה מעצבן שההוראות אחרות. לא עלה בדעתנו עד היום לבשל כמו פסטה, וזה באמת יותר מהיר ופשוט.
 

michalgad1

New member
אני מבשלת ככה גם פתיתים

לא יודעת למה לא רושמים גם עליהם את האופציה הזו והיו מונעים הרבה עוגמות נפש מאלו שהכינו לפי ההוראות ויצאה להם דיסה...
 

tzivi1

New member
עכשיו כשאת כותבת את זה, באמת נשמע רעיון טוב

הרבה יותר הגיוני לבשל פתיתים כמו פסטה, ולא כמו אורז.
 

חנהפ

Active member
מכינה חצילים כמו שניצל,אבל לא בתנור...

פרוסות החציל עובורת המלחה לחצי שעה, שטיפה וניגוב
טבילה בביצה טרופה
טבילה בפרורי לחם מתובלים במעט מלח,שום
טיגון

עושה את זה גם עם פרוסות מוארכות של קישוא
 

22BB

New member
זה הדבר הכי טעים שאפשר לעשות מקישוא

חוץ ממרק.
 

אמרלדה

Active member
אה. היה נדמה לי שבתנור. תודה רבה בכל מקרה

אולי אנסה ל"ייהד" את המתכון לתנור... מה יכול להיות רע?
 

shira1960

Active member
אני עדיין לא מתה על קינואה, אוכלת מדי פעם -

בכל זאת מעדיפה בשיטת יעלה - עם הקליה המוקדמת ואחר כך הוספת מים, ומקבלים את הקינואה הבסיסית (בלי תוספות) שאפשר לקחת לאיזה כיוון שרוצים

בישול קינואה -// יעלה
----------------------
קינואה היא אחותה הבוטאנית של הכוסמת. כמו שכתוב על כוסמת שהיא קלויה או שקולים אותה בבית, כך גם חייבים לנהוג עם הקינואה.

זה מה שמסלק ממנה את הטעם הרע שבבסיסה וגם מאפשר לבשל "אחד-אחד".

את לוקחת סיר טפלון/קאלפלון ושמה עליו כוס קינואה מבוררת מהשקית! לא שטופה!

את מחממת על אש בינונית גבוהה ומערבב עם כף עץ מדי דקה בערך. עם הזמן את רואה שמשנה את צבעה לזהוב יותר ועולה ריח אגוזי במטבח.
אני משאירה די הרבה זמן אבל עומדת ובודקת שלא יישרף.

מוסיפה קצת פחות מ-2 כוסות מים ומביאה לרתיחה.

סוגרת הסיר היטב ומבשלת על אש קטנה 15-20 דקות. מכבה ומשאירה רבע שעה בסיר.

עד כאן הבישול הבסיסי שמאפשר לך לקבל קינואה מעולה שאפשר רק לתבל במלח-פלפל ושמ"ז ולאכול כפי שהיא.
או להוסיף לסלט
או לכל תבשיל אחר

אפשר לבשל עם קוביות ירקות או תיבול כבר מההתחלה, אבל אז צריך לשמור את הקלויה בצד, להכין את הירקות בשמן ותבלינים ורק אחרי שהוקפצו קצת להוסיף את הקלויה עם המים שצריך.

למדתי במשך השנים שעדיף להכין קינואה קלויה ומבושלת ולהוסיף ליתר החומרים כמו מג'דרה או מוקפצים.

בהצלחה !
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
כולה יש לי שקית אחת! וכל כך הרבה אפשרויות!

ולי בכלל בא על הדייסה של Bumbleberry..

Breakfast Quinoa

Ingredients:

1/2 c. applesauce
1/4 c. almond milk (or low fat milk)
1 T. almond butter
1 T light brown sugar or Silan (date syrup) or honey
1/2 t.cinnamon
1 c. cooked quinoa
pinch of salt
2 T. raisins or other dried fruit
Directions:

Combine applesauce with the almond butter, almond milk, cinnamon and brown sugar (if using) in a small saucepan. Stir over medium heat until the mixture is hot and well-blended. Add quinoa and a pinch of salt and continue stirring until your breakfast is nice and hot.

Split between 2 bowls and top with dried fruit, if using. I like to add a splash of almond milk.

Serve immediately to 2 happy people (including yourself).

bb note: This recipe can be considered gluten-free and vegan if you don’t do the dairy thing with butter or milk.

More hot cereal options:

Add a teaspoon of Silan (date syrup) while cooking your quinoa cereal.

Swap the almond butter for a teaspoon or two of brown sugar.

Cook the dried fruit with the cereal to soften the raisins or apricots or cranberries up.

Swap dried fruit for fresh fruit: strawberries, blueberries, mixed berries or sliced bananas.

Add a splash of almond or regular milk to the bowl before serving.

Stir in a small pat of butter before serving.

Drizzle with honey before serving.
 

tzivi1

New member
למרות שאני לא מתה על דיסה, דווקא עם קינואה

נראה לי שייצא טעים.
 
אני מכינה חצילים בתנור כמו שניצל...


מכיוון ששאלת, וראיתי שחנהפ לא מכינה בתנור, כך אני עושה:

פורסת את החצילים.

בקערה אחת שמה ביצה (בד"כ מכפילה כמויות...), שמן ומים (בכמות של כ-1/2 ביצה - בתוך הקליפה)

בקערה שנייה שמה פירורי לחם, ומוסיפה על כל 3 כפות גדושות פירורים, כף: אגוזים טחונים, שומשום, כפית שום גבישי ו-1/3 כפית מלח (בד"כ מכפילה ב-3 כי עושה לפחות 3 חצילים ארוכים וצרים)

מחממת את התנור ל-175-180 מעלות, בתבנית שמה את פרוסות החצילים - טובלת בביצה ואח"כ בפירורי לחם משני הצדדים ואופה כ-25-30 דקות.

בהצלחה!!
 
למעלה