שאלה על חרדונים מזוקנים

doriben

New member
שאלה על חרדונים מזוקנים

שלום לחברי הפורום, אני מגדל 3 חרדונים מזוקנים כבר שלוש שנים,(בין ביתר). לאחרונה התחלתי לתת להם מזון חתולים וכלבים,(אותו אני טוחן ומערבב עם מים, כך שיוצא לי מן בצק). שאלתי היא אם מישהו כבר ניסה את זה? מישהו יודע אם זה בריא להם? או להפך, יכול להזיק להם? האם זה יכול לשמש תחליף לחרקים? הם מאוד אוהבים את זה,אבל אני נותן להם רק קצת,(כי אתם יודעים הם חזירים לא קטנים). וכמובן מקבלים סלט טרי כל יום. החרדונים כבר גדולים ונראים טוב. התמונה צולמה לפני שנה וחצי, מצטער שאין לי עדכנית. תודה מראש למשיבים

naja

New member
אני לא מומחה ללטאות אבל.....

הייתי נמנע מלתת מזון מעובד, במיוחד כזה שמיועד לכלבים וחתולים. אתה לא יכול לדעת אם הרכב הכימיקלים, ויטמינים, טעמי וצבעי מאכל, מלחים וכו' לא יגרום להם נזק לטווח ארוך. אם אתה מתעקש על תוספת בשרית כלשהי-רק בשר טחון נא.

omer356

New member
לא

לא,זה לא בריא.זה יגרום לחרדונים שלך להפוך לשומן מהלך(האכלה במזון כלבים על תקן יומי יגרום להם להשמנה שכמובן,מזיקה להם)כבר ראיתי מקרה אחד של חרדון שהואכל אך ורק על עכברים ומזון כלבים. החרדון הזה בקושי הולך אם החרדונים כבר בוגרים.. 70-80 אחוז מהתזונה שלהם צריכה להיות ירקות ופירות.ולכן אני לא חושב שבכלל יש צורך בלתת את המזון הזה.

למעלה