שאלה על חתולים גזעיים ורבייה

r3dt4g

New member
שאלה על חתולים גזעיים ורבייה

שלום רב
אני חובב חתולים ולאחרונה החלטתי לאמץ חתול, אני חשבתי על זה לא מעט בעבר, וכיום אני נמצא במצב בו יש לי אפשרות לאמץ חתול, בין הייתר כי חזרתי לגור עם ההורים, מדובר בבית פרטי עם גינה, וזה מושלם לחתולים.

עכשיו בזמן דיפדוף בין תמונות של חתולים לאימוץ, שמתי לב שיש הרבה אנשים המציעים גורי חתולים גזעיים באלפי שקלים.
אז חשבתי אולי לשלב בין החיבה שלי לחתולים, וגם לשפר קצת את ההכנסה שלי תוך כדי, שני ציפורים במכה אחת :)
אני אומנם גידלתי מגוון חיות בעבר, אבל עוד לא יצא לי לשלב עסקים ופלז'ור,
ואני מניח שהשאלה הכי גדולה פה היא, איך אני דואג למנוע מהחתולה לברוח לימים שלמים מהבית ולחזור כשהיא בהריון מאיזה חתול רחוב אקראי?
כמו גם אשמח לדעת בארך עלויות שנתיות לתזונה וטיפולים לחתולים גזעיים,
וגם האם כדאי לי לקחת נקבה ולחפש זכרים מאנשים אחרים, או לקחת זוג חתולים זכר ונקבה שיעשו את מה שצריך?
ובכלל אם מישהו ניסה זאת בעבר, אשמח לטיפים להמלצות

ארמורגם

New member
התשובה לבעיה שאתה מעלה היא לעקר את החתולה

אנחנו פה בפורום מתנגדים להרבעת חתולים, מהסיבה הפשוטה שיש יותר מדי מהם. כל חתול שנולד ומוצא בית מגיע על חשבון חתול אחר שימות ברחוב. אם זאת הדרך שלך להתפרנס, זה מעציב אותי.

g l o r y

New member
הרבעת גזעיים היא לא עסק פשוט ולא לחובבים.

יש כמה דברים שאתה צריך לדעת לפני שאתה בכלל חושב על זה.
יש המון אנשים שמוכרים חתולים "גזעיים" ללא תעודות ועושים כסף על אנשים שלא יודעים מה הם קונים. זאת הונאה. בהנחה שאתה אדם ישר ולא רוצה להונות את הציבור ואתה גם מתכוון להיות אחראי, אתה תצטרך לקנות חתולה מבית גידול מקצועי, להעביר אותה בדיקות גנטיות ופיזיות כדי להיות בטוח שהיא לא "פגומה" גנטית ואין לה בעיות שימנעו ממה להיות חתולת הרבעה. תצטרך להיות בטוח שיש לה תעודות. תצטרך לחפש זכרים בעלי תעודות ללא כשלים גנטיים ולזווג אותם עם החתולה. במהלך ההיריון תצטרך להיות במעקב ווטרינרי. לאחר מכן הגורים יצטרכו לעבור בדיקות כדי לקבל תעודת גזע ואילן יוחסין. אם הם נושאים כשלים גנטטיים או פיזיים הם עלולילא לקבל תעודות או להיפסל כברי הרבעה. כל הדברים האלה עולים המון כסף ובכלל לא מובטח שתהיה לך הכנסה כי לא תמיד יש קונים. בקיצור אלא אם אתה פותח בית גידול אתה לא תראה הרבה כסף בשורה התחתונה. ובית גידול צריך לנקוט אפילו יותר צעדים לשמירה על האוכלוסיה והרבעה נכונה. זה ממש ממש לא עוסק להיכנס אליו ללא מחקר מעמיק.
&nbsp
מעבר לזה זה עסק אכזרי שגורם להגדלת מספר חתולי הרחוב ע"י אנשים לא אחראים, ומונע אימוץ של חתולי רחוב ע"י מאמצי פוטנציאליי שקונים במקום ובדרך כלל לא יודעים מה הם קונים. זה לא משתל משו בחינה ועצתי האישית היא שאל תכניס ראש בריא למיטה חולה. שמע לעצת ארמורגם. אמץ חתולה או חתול מעמותה או אומנה, שם אתה יכול לראות את אופי החתול ואתה עושה מצווה, ועקר אותם.

ארמורגם

New member
תמיד מצחיק אותי שאנשים חושבים שגזעי זה טוב ובריא

כאשר במציאות גזעי זה בדיוק ההיפך מבריא.
גזעי זה אומר לזווג מתוך מאגר גנטי מצומצם מאוד, שזה מקביל להורים שהם בני משפחה.
זה פשוט לא יכול להיגמר טוב.
&nbsp
עובדה שכלבים וחתולים גזעיים סובלים ממחלות שאופייניות לגזע. כלומר בני האדם יודעים שהגזע חולה, ובמקום להשביח אותו ע"י הכנסת גנים חדשים למאגר, ממשיכים לצמצם את המאגר הגנטי ומגבירים את תחלואות הגזע.
&nbsp
עובדה שכלבים גזעיים היום פחות בריאים וחיים פחות שנים מכלבים גזעיים מלפני 100 שנה. זה מוכיח שהדבר הזה שאנחנו קוראים לו "גזעי" לא באמת היה קיים בטבע, אלא אנחנו בני האדם יצרנו את העיוות הזה, ועם הזמן הביולוגיה מזכירה לנו שיש לה חוקים, שאנחנו מפרים אותם, ושיש לזה השלכות.

דרורפפ

New member
אני מקווה שאני לא מסיט את הדיון

אני אישית לא מבין בנושא ועל כן לא אוכל להגיב עניינית, אך צפיתי בסרטון ואני חושב שאחד המסרים שבו מאוד בעייתי.

לפי מה שאני הבנתי מהסרטון, עדיף שכלבים גזעיים מסויימים לא יהיו בחיים. טכנית, את המשפט הזה ניתן לפרש כ-"עדיף שלא היו נולדים", אך מאחר שהם בחרו להוסיף כתובית: "תהרגו אותי", וציינו שעצם קיומו, גובל בהתעללות, אני חושב שחופש הפרשנות צומצם משמעותית...

אז שוב, למחות על כך שמרביעים אותם באופן המסכן אותם או פוגע בהם, זה דבר לגיטימי. אך המרחק בין המחאה על אופן/עצם הרבעתם, לבין המחאה על כך שעצם קיומם גובל בהתעללות, עדיף שלא יהיו בחיים, והכיתוב: "תהרגו אותי"... מקומם וזועק לשמיים.

ארמורגם

New member
מדובר בסרטון קומי

לא צריך לפרש אותו מילולית, אלא להבין את רוח הדברים.
כמובן שאף אחד לא מתכוון להרוג כלבים גזעיים, גם אם מופיע כיתוב מתחת לכלב שמבקש זאת.
מצד שני, באמת היה עדיף שלא היו נולדים, גם בשבילם וגם בשביל שאר הכלבים.
&nbsp
המסר הוא שגזעי אינו טבעי, אלא התערבות של האדם בטבע, ועדיף שהאדם יפסיק לעשות זאת ויפה שעה אחת קודם.

r3dt4g

New member
ללא זיווג והשבחה, לא היו לך עכשיו חתולים או כלבים ללטף

אלא רק זאבים ונמרים שהיו אוכלים אותך ברגע שהיו רואים אותך
אז תגיד תודה להשבחה שהביא לעולם את החתול בית והכלב מחמד
איזה עולם עצוב זה היה יכול ליהיות אם אנשים כמוך היו חיים לפני 5000 שנה ועוצרים את כל תהליך ההשבחה

ארמורגם

New member
טענותיך שגויות

אני מבין שנפגעת מחלק מהתשובות שקיבלת, אבל אני לא תקפתי אותך ואין סיבה שתתקוף אותי. שאלת שאלה פתוחה בפורום ציבורי, ועליך להיות מסוגל לקבל כל תשובה, גם כזאת שלא מתאימה להשקפת עולמך.

לגבי טענתך החדשה שכלבים וחתולים קיימים היום רק בזכות הכלאות תוך-גזעיות (שאתה משום מה קורא להן במילה המטעה "השבחה") שנעשו על ידי האדם לפני 5000 שנה, היא שגויה לחלוטין. מחקרים גנטיים עדכניים מוכיחים שזן הכלבים הביתיים התחיל להתפתח באופן עצמאי לפני כ-35,000 שנה, כמו כל התפתחות של זן חדש בטבע - על ידי מוטציות גנטיות. לא היה לאדם יד בדבר. כך שגם אם אנשים כמוני היו חיים לפני 5000 שנה, עדיין היית יכול להשתעשע ברעיון לשחק אותה אלוהים בפורום ציבורי היום.

גם שאר הטענות שאתה מעלה שגויות. נניח שבאמת לא היה קיים הזן הבייתי של כלבים וחתולים. איך זה גורם לכך שזאבים ונמרים היו אוכלים אותי ברגע שהיו רואים אותי יותר מהיום? זה כמו להגיד שאם לא היו כלבים וחתולים ביתיים, דינוזאורים היו אוכלים אותי. פשוט אין קשר בין הדברים.

אתה שואל איזה עולם עצוב זה היה ללא כלבים וחתולים ביתיים? אני דווקא רואה עולם עם פחות סבל. בני האדם מנצלים כל בעל חיים שנקרה בדרכם. כלבים משמשים את בני האדם לצייד, לשמירה, לרעיית צאן, לניסויים בתעשיית הקוסמטיקה והתרופות, לניסויים בחומרי נפץ וחומרים רעילים בצבא, משמשים כבשר תותחים בידי יחידות צבאיות ששולחות אותם ראשונים למבצרי אויב חמוש, ועוד ועוד... כמו שאני רואה את זה, עולם ללא כלבים הוא עולם עם פחות סבל וניצול. אני כמובן לא קורא להשמיד את הכלבים הקיימים, אלא למנוע מהם להתרבות ע"י ביצוע עיקורים וסירוסים בצורה סטרילית והומנית (מילה בעייתית לכשעצמה, נושא לדיון אחר). הטענה שאז לא יישארו יותר כלבים היא אוטופית, מספיק לבקר בכלביות כדי להבין שהמצב כל כך חמור, שהיום רק במדינת ישראל ממיתית באופן יזום 100,000 כלבים בריאים בשנה.

דרורפפ

New member
שוב אני מתנצל על כך שאני מסיט את הדיון

שוב אני מתנצל- אך משום מה אני קצת מתקשה עם הטענה שהיום במדינת ישראל ממיתית באופן יזום 100 אלף כלבים בריאים בשנה.

דבר ראשון, הכתבה הזו כלל וכלל אינה מובנת. הכותרת מדברת על יותר מ-100 אלף אשר מומתים, לא מומתים באופן *יזום*, התקציר מספר ש-50% מהכלבים המורדמים בריאים, אז יותר מ-100 אלף מייצג את הבריאים? יותר מ-200 אלף כלבים מומתים באופן יזום? אני מאוד מתקשה להאמין.

ואם זה אכן המצב, שיותר מ-100 אלף כלבים מומתים באופן יזום, כמה חתולים מומתים באופן יזום? מה גודלה של אוכלוסיית הכלבים לעומת אוכלוסיית החתולים? אני *מאוד* מתקשה להאמין לטענות הללו.

דרורפפ

New member
על פי הנתונים של משרד החקלאות

על פי הנתונים של משרד החלקאות- הנוגעים לכלבים בהסגר, בכלביות עירוניות או פרטיות הפועלות בשירות מועצות אזוריות- מדובר על מספר של כ-6 אלף בשנה.

אני לא יודע כמה כלביות פרטיות יש, מה היקף פעילותן, ועד כמה האצבע שלהם קלה על ההדק, אך גם אם יש מספר דומה של כלביות פרטיות, בהיקף דומה, ובאצבע דומה, הרי שהכפלנו את הכמות לכ-12 אלף בשנה מבלי להיכנס לשאלה של מצבם הבריאותי.

אני מניח שישנה עוד דרך של המתה יזומה שלא נלקחה בחשבון, כשמדובר באזורים נגועי כלבת, או חשש להתפרצות, אך עד כמה שידוע לי לא מדובר במקרים שכיחים ובהיקף המתות שתשנה את המספרים באופן משמעותי.

לפי דעתי אם במדינת ישראל היו מחילים מדיניות של המתת 100 אלף כלבים משוטטים (ללא בעלים) בשנה, היו מעלימים אוכלוסייה זו.

אני אישית 'דאגתי' למספר כלבים משוטטים בשנים האחרונות, כעשרה כלבים, שניים מתוכם גם היו במצב בריאותי/רפואי לא מי יודע מה, כל הכלבים הללו או שחזרו לבעליהם או הגיעו לבית חדש, אף אחד לא הומת. לפני שאני מגיע לכלביות אני פונה אליהם טלפונית ואני מספר שהמצב של הכלב לא טוב וכנראה עדיף להרדים אותו... עד כה אף אחד לא היה 'להוט' לקפוץ על המציאה, תמיד אמרו שיש סיכוי שהוא יחלים, ורצוי לבוא, וכו'... ואכן גם לאחר מעשה אף אחד מהכלבים שאני דאגתי להם לא הומת, ולא ידוע לי על אף אחד שדאג לכלב משוטט שהומת ללא הצדקה רפואית.

אז אני לא אומר שלא ממיתים ללא הצדקה רפואית- אך ההיקף לא יכול להיות כזה גדול, זה לא מסתדר עם הניסיון שלי ועם גודל האוכלוסייה.

דרורפפ

New member
שלילי, ועל כן התנצלתי שאני מסיט את הדיון

שלילי, ציינתי כבר קודם לכן שאני לא יכול להגיב עניינית לנושא, ואני מתנצל על כך שאני מסיט את הדיון.

הבעיה היא שאנשים 'מפחדים' לקחת כלבים משוטטים לכלביות כי הם מניחים שהם גורמים למותם, ולכן חשבתי שחשוב לציין גם את הצד החיובי בדבר.

cipo 1

New member
תסלח לי מראש אדון R3DT4G אבל רק המחשבה שלך

גורמת לי לבחילה . אין בך טיפת רחמים ואהבת בעלי חיים .
רק $$$$$ .
יום טוב !!
עודד

r3dt4g

New member
אדון עודד, תגיד באיזה רכב אתה נוהג?

האם זה רכב חשמלי שעולה 500,000 שקל
או רכב עם דירוג זיהום אוויר של 5\6 שעולה 80,000?
אתה מטנף לי את האוויר וזה עושה לי בחילה
אין לך טיפת כבוד לילדים שלך ולדורות הבאים שצריכים לחיות על כדור הארץ
רק $$$$$
יום טוב
R3DT4G

cipo 1

New member
אדון R3DT4G מצטער אבל נכשלת בחידון אתן

לך רמזים .
1. אני מתנייד על דו גלגלי ובהסעה לעבודה.
2. אני שכיר עם משכורת מתחת לממוצע במשק.
3. אני נאמן איכות הסביבה .
4. נוסף לחתולה שלי (בבית) אני מטפל בעוד כ- 15חתולים במקום עבודתי נזרקו כאן שלא באשמתם . מגיל 3 שנים עד 3 חודשים וכן בימים אלו אני מקווה לסיים את מבצע הסירוס והעיקור.
אגב אם תרצה עוד פרטים עלי נמשיך במקום אחר אני אתך בפורום סיימתי.
סוף שבוע נעים !!
עודד

r3dt4g

New member
חחחח

אתה מתנייד על דו גלגלי פשוט כי אתה מרוויח מתחת לממוצע
לא כי זה מה שאתה רוצה
אם היית מרוויח יותר בטח היית קונה ג'יפ או משהו

r3dt4g

New member
חחחחח

הסיבה שאתה מתנייד על אופניים זה כי אתה מרוויח מתחת לממוצע חחחח
אני ממש בספק שאתה רוכב על אופניים כי אכפת לך מזיהום אוויר.
לצערי המודעות בישראל לנזקים שרכב ממוצע עושה שווה בארך לאותה המודעות שיש לישראלים מכך שכל ילד שלישי בישראל הולך לישון רעב כלומר, אין מודעות בכלל.

Dancer15

New member
מה שבני האדם עשו זו לא "השבחה"

בהשבחת הגזע אנו דנים כלבים וחתולים מגזעים שונים לחיים של סבל, מחלות כרוניות וחיים קצרים במיוחד. אני מצרפת מאמר שדן בתוצאה של 100 שנות "השבחת" גזעי כלבים והדבר נכון גם לגבי חתולים. יש במאמר תמונות של איך הגזע נראה לפני ההתערבות המסיבית של בני האדם ואיך הגזע נראה היום. הבדל של יום ולילה. לאסט האונד אוזניים ארוכות במיוחד ובעיות בעמוד השדרה, לבוקסר חוטם קצר במיוחד, ופנים פחוסות המקשות של הנשימה.
לבולדוג יש מבנה גוף שאינו מאפשר המלטה טבעית בגלל אגן צר ובכל המלטה יש צורך בניתוח קיסרי.
לפאג הסיני יש את כל המחלות האפשריות כולל בעיות עור, דלקות עיניים ועוד. והזנב בעל הסלסול הכפול שבתי גידול כ"כ רוצים הוא בעצם פגם גנטי.
למשל, הקבלייר קינג צ'ארלס שנמכר באלפי שקלים הוא בעצם מוטציה גנטית. על מנת להגיע למראה החמוד של פרצוף של גור בכלב בוגר, הצליחו "להשביח" את הגזע והתוצאה היא שהגולגולת קטנה מדי בשביל המוח. אלו כלבים חמודים ומתוקים שסובלים מאוד ממחלות נוירולוגיות.
נעשה גם ניסיון לפני 50 שנה ברוסיה בו ניסו להרביע את שועל הכסף כך שהוא יהיה בעל אופי חברותי יותר. מאות שועלים גודלו בחווה ענקית ובכל פעם הרביעו רק את השועלים הידידותיים ביותר בתהליך של הרבעה מתוכננת. כך בזמן קצר יחסית קיבלו שועלים חברותיים כמו כלבים שאפילו כשכשו בזנבם לקראת אנשים. אך ככל שהם דמו באופיים יותר ויותר לכלבים, כך פרוותם איבדה את יופייה והפרוייקט הפך בלתי כדאי עבור הרוסים. השועלים קיבלו עוד ועוד מאפיינים של כלבים. במקום להתעבר רק פעם בשנה בעונה מסויימת, הנקבות יכלו להיכנס להיריון פעמיים בשנה, כמו כלבים. לאחר 20 דורות, חלק מהשועלים פיתחו מנשך גדול מדי או קטן מדי, הזנבות הפכו קצרים יותר. אחרי 40 דורות, המאפיינים הפכו יותר ויותר כלביים. האוזניים הפכו שמוטות, והזנבות מסולסלים. חלק מהשועלים למדו פקודות בסיסיות ואהבו מאוד ליטופים בבטן. אולם השינויים הפיזיולוגים והאנטומים היו גדולים מאוד. בקיצור, הם לא התאימו יותר לענף ייצור הפרוות וגם לא ממש התאימו כחיות מחמד ונאסר למכור אותם לאנשים פרטיים.
[URL]https://en.wikipedia.org/wiki/Dmitry_Konstantinovich_Belyaev[/URL]
[URL]http://local.co.il/raanana/130094/article.htm[/URL]

למעלה