שאלה על טופו

lirlurim

New member
שאלה על טופו

שלום, קניתי טופו בשתי צורות: אחת עטוף בשקית ונראה כמו גוש גבינה (נמצא במקרר) והשניה - פולי טופו שנראים ומרגישים כמו קרוטונים ולאחר הבישול במים רותחים הם הופכים לרכים. כמה שאלות: 1. הבנתי שהטופו בצורת הגבינה - לאחר הפתיחה אי אפשר לשמור פתוח אלא צריך להכניס לתוך קופסה עם מים. אז פשוט להכניס את גוש הגבינה לקופסה עם מים? נשמע מוזר. 2. איך מבשלים טופו כזה? חותכים לקוביות קטנות ומטגנים אותן? (אני לא מבקש מתכון כמובן רק את צורת הבישול העקרונית) 3. לאחר הבישול (של שני הסוגים), אפשר לשמור את הטופו המבושל במקרר או שמא אסור? תודה.
 
טופו

את הטופו שבא בצורת גוש ("גבינה) אפשר בעיקרון לחתוך לקוביות ולהוסיף לכל תבשיל והוא מקבל את הטעם הדומיננטי של התבשיל. אפשר גם לפרוס אותו לפרוסות ולטגן או כמו שאני אוהבת לעשות, לטגן עם רוטב סויה (במקום שמן). זה יוצא טעים מאוד לדעתי. הסוג השני נקרא "פתיתי שפע" או "בונזו" (שזכה לכינוי בגלל המראה שלו) ויש כאלה שנוהגים איתו כמו עם טופו, כלומר מוסיפים לתבשיל והוא סופח את הטעם. אפשר גם לבשל אותו לבד אבל אז צריך להפציץ אותו בתיבול כדי שייצא טעים. אני פעם נהגתי לבשל אותו עם המון רסק עגבניות ומלח, ככה הוא יצא טעים. אפשר גם תבלינים אחרים. בהצלחה!
 

d a p h n a

New member
קודם כל

למיטב ידיעתי רק הגוש הוא "טופו". הדבר השני הוא פתיתי סויה. טופו אמנם עשוי מסויה אבל לא כל מה שהוא סויה הוא טופו.
טופו מגיע בגושים מרובעים בכל מיני מרקמים. זה שלדעתי הכי נוח לעבוד איתו הוא הקשה. השיטה המומלצת להשתמש בו היא לחתוך אותו לקוביות או פרוסות, להשרות אותו ברוטב עם טעם חזק (טופו כשלעצמו הוא די חסר טעם), ואז להקפיץ את הקוביות. אפשר גם לעשות ממנו "שניצלים" - לחתוך לפרוסות, לייבש אותן טיפה עם מגבת נייר, להרטיב אותן ברוטב סויה (או בביצה אם אתה צמחוני ולא טבעוני), ולטבול בפירורי לחם או כל ציפוי אחר שאתה אוהב, ואז לטגן. וכן, אכן טופו פתוח מכניסים לקופסה אטומה (טאפרוור) מלאה במים ושומרים אותו כך. וגם אז, כדאי לאכול אותו תוך ימים בודדים מהפתיחה. טופו מבושל אפשר לשמור במקרר.
 

lirlurim

New member
תודה לשתיכן, ועוד הבהרה...

אני קניתי קוביה כזאת של משק צוריאל. האם זה נחשב לקשה או לרך (לפי החלוקה שציינה דפנה)? אגב, את פולי הסויה הקשים ("גולש סויה", כפי שכתוב על האריזה) הכנתי ביחד עם גרגירי חומוס, גזר מגורד, בצל, פטרוזיליה וטחינה גולמית מאוד מדוללת. יצא ממש טוב
 
למעלה