שאלה על טיפול באלרגיה

limors2

Active member
שאלה על טיפול באלרגיה

שלום!
מתנצלת מראש אם השאלה שלי נשאלה עשרות אלפי פעמים בעבר, ניסיתי לחפש מידע בהודעות הנבחרות/מאמרים ולא מצאתי

אני נוסעת בקרוב להתארח לתקופה של שבוע בדירה עם שלושה חתולים ואני סובלת מתסמיני אלרגיה די קשים. נזלת, התעטשויות, פריחה וגירוד במידה ויש לי שריטות על העור ובמצבים קיצוניים העיניים שלי מגרדות בטירוף ומתנפחות בצורה די מזעזעת.
הלכתי לרופאת משפחה שהביאה לי מרשם לתרסיס אף (FLIXONASE) ובחירה בין 2 סוגי כדורים שונים (TELFAST/AERIUS). האם מישהו מכיר אותם ויכול להמליץ לי על הסוג המועדף, או מכיר פתרונות יותר מוצלחים לטיפול באלרגיה? בנוסף, האם למישהו יש מידע מעודד על סיכויי ההצלחה של הטיפול הזה, או שבכל מקרה עדיף לי לא להתקרב יותר מדי אל החתולים בזמן הביקור?

תודה מראש!

dimitrygo

Active member
מנהל
אולי בכל זאת עדיף לשאול באיזה פורום לרפואה הומנית?

Yukita

Active member
מנהל
האמת היא

שנשמע שבכלל לא כדאי לך להכנס לדירה ההיא. אלרגיה זה לרוב לא לחתול עצמו כמו לרוק שהוא מעביר בליקוק לפרווה שנושרת ולכן נמצאת בכל מקום בבית ולא רק על החתול.
&nbsp
אם יש לך תסמינים כפי שתיארת, גם חובב החתולים הגדול ביותר לא יוכל להמליץ לך להכנס לדירה עם 3 חתולים. הכון שהתרופות קיימות אך אלרגיים מדווחים שתרופות לא תמיד עובדות והשאלה היא גם מה תופעות הלוואי.

limors2

Active member
חשבתי שאת זה תגיד לי הרופאה, לא חובבי חתולים

אין ברירה, אני אצטרך לשהות בדירה הזו. כנראה שנגזר עלי לקוות שהתרופות יעבדו

Yukita

Active member
מנהל
אולי עדיף לחפש אופציות לינה סמוכות?

oren_hershco

New member
קצת באיחור: תשובה מאלרגי

לגבי התרופה: Telfast אכן עוזר. אבל! הוא לא פתרון פלא, ולא מהווה חליפת הגנה שמנטרלת את החומר אליו את אלרגית.

הייתי אומר ככה: אם הדירה נוקתה ביסודיות לפני שאת מגיעה (ממש ביסודיות, לשאוב את כל משטחי הספות וכו'), ואם היא מאווררת היטב, ולא דירה סגורה באזור קר, יש סיכוי כשלהו שתסתדרי עם זה. ביחד עם כדור Telfast ליום.

אולי יקצו לך חדר אליו החתולים לא נכנסים אף פעם. לא בטוח שזה יעזור, כי גם תסתובבי בשאר הדירה.

אבל מאחר ואמרת שיש לך "תסמיני אלרגיה קשים", הייתי מאוד נזהר, ומעדיף פתרון אחר. חתולים יכולים להגיע לכל מיני מקומות, למשל למיטת האורחים עליה תישני. אם הם משחקים שם באופן קבוע, את תשני עם האף בתוך גורם האלרגיה, והעניין הזה עלול אפילו להיות סכנת חיים (קרה לי פעם, די מבהיל)

לפני כמה שנים התארחנו בניס, צרפת, במלון קטנטן שהסתובב בו חתול. הרגשתי את זה היטב, והכדורים עזרו קצת לשיכוך התגובה. וגם שם לא שהינו שבוע, רק יומיים שלושה.

limors2

Active member
עוד לא מאוחר בשבילי

תודה על המידע, אני אדאג ממש להיזהר ולשים לב לסימנים חשודים+אדריך את בעלי הבית לחטא את הדירה ככל האפשר

למעלה