שאלה על טיפול

שאלה על טיפול

היי לכולם,

אם בטיפול, נניח שהמטופלת מזכירה למטפלת את אמא שלה מבחינה חיצונית, טון דיבור ועוד. וישנם עוד אלמנטים בטיפול שמזכירים למטפלת חוויות אישיות שלה מהבית, איך זה נקרא?

האם זה העברה נגדית, או שזה משהו אחר?

תודה!
 

sense9

Member
מנהל
אם כבר, העברה.

העברה נגדית זה מהמטפל למטופל.
 
התכוונתי מהמטפל למטופל

אבל לא בתור תגובה להעברה.

למשל, אני המטפלת. אני מגיעה לטיפול והמטופל שיושב מולי ממש מזכיר לי את אבא שלי וקשה לי עם זה.

זאת העברה נגדית?
 

reakwind

New member
katzeran !


 
זו התחלה אפשרית של העברה נגדית


העברה נגדית היא לא התגובה שלנו להעברה של המטופל - אם כי כמובן שזה גם יכול להתרחש. העברה נגדית הוא מכלול הדברים שהמטפל משליך הן על המטופל והן על מערכת היחסים איתו שהם פונקציה אישית של המטפל.

הדוגמא של 'להזכיר את אבא שלי' היא עדיין לא העברה של ממש - העברה של ממש היא מצב בו המטופל מזכיר לי את אבא שלי ולכן אני גם מייחסת לו מניעים / התנהגויות / ערכים וכדומה שהם של אבא שלי או מפרשת את מעשיו כאילו הדינמיקה הייתה מול אבא שלי.

מאידך, יכול להיות מטופל שמאוד מזכיר לי את אבא שלי, וזה קשה לי, אבל אני מצליחה לשמור על המרחק וההבדלים - ואז לא נוצרת העברה נגדית.

מקווה שהסברתי את זה בצורה פשוטה.
 

katzeran

New member
העברה נגדית, בערך

הילה_והגבר הסבירה את זה כבר מספיק טוב. אבל בכל מקרה, העברה זה מה שהמטופל משליך על המטפל, והעברה נגדית זה מה שהמטפל משליך על המטופל. על רגל אחת, כמובן.
 
למעלה