שאלה על טיפוסי אישיות יונגיאניים

שאלה על טיפוסי אישיות יונגיאניים

שאלה שמעסיקה אותי, ושאני מפנה לכל מי שמכיר את המושגים היונגיאניים של אישיות אינטרוורטית ואישיות אקסטראוורטית - החלוקה (שעשה יונג, ושמקובלת על רבים עד היום) של כל בני האדם לשני טיפוסי אישיות: אישיות אינטרוורטית (נוטה פנימה) - אשר באופן הטבעי לה מפנה את האנרגיה הנפשית שלה בד``כ יותר פנימה מאשר החוצה כלפי החיים החברתיים, וחיה יותר במישור של העולם הפנימי שהוא מה שחשוב לה יותר מאשר במישור החיצוני-חברתי - לעומת אישיות אקסטראוורטית - אדם שהמישור החיצוני מושך אותו אינסטינקטיווית יותר מהפנימי, יעדיף בד``כ להיות בחברה מאשר לבד, מרגיש בנוח עם הרבה אנשים סביבו (בניגוד לאדם אינטרוורטי שאין לו המון חברים אלא כמה חברי-נפש שגם הם אינטרוורטיים, ויעדיף תמיד מפגשים של אחד-על-אחד מאשר סיטואציות רבות-משתתפים), וכדומה. ע``פ חלוקה זו, אמנם בכל אדם יש גם צדדים אינטרוורטיים וגם אקסטראוורטיים, ואולם, בסופו של דבר אצל כל אדם אחד משני הצדדים גובר על השני ולכן כל אדם בסופו של דבר הוא בעל אחת משתי המהויות: אקסטראוורטי או אינטרוורטי (Introvert, Extravert). בקיצור, מה שרציתי לשאול הוא מאד פשוט: האם אתם מסכימים לקביעה הזאת? האם באמת ניתן לקטלג כך את כל בני האדם, לחלוקה הבינארית הזאת, או שמא הדברים יותר מורכבים ויש אנשים רבים (ואולי כולם) שלא ניתן לומר עליהם אם הם שייכים לכאן או לכאן? אני באמת חסר תשובה לחלוטין בקשר לשאלה הזאת והאמת שמסיבות שונות היא די מציקה לי.

Tangled_Heart

New member
אוף...

אני מרגישה כל כך טפשה כשאני קוראת הודעות שכאלו...כלומר, אני מוצאת את עצמי טובעת ביותר מושגים משחשבתי שאני מכירה בכלל... אומנם לא הייתה לי הסבלנות להמשיך, אבל אני קראתי רק שתי שורות וחשבתי...`וואו, על מה הוא מדבר?` אבל לא נורא, בשביל זה יש דיונים יותר פשוטים מאלו... רוני.

דז

New member
ייותר מידי

לדעתי החלוקה הזו יותר מידי,אבל אני לא מכירה אותה ,חוץ ממה שהסברת לי פה,אי אפשר לחלק אנשים כי אנשים הם סתם מחברת שהעתיקו בה מהסביבה ,האופי מת מזמן ,לפחות לפי הגדרות .

avii0446

New member
למה זה חשוב לך?

כל אחד יודע מה האופי שלו ,אז מה החשיבות של זה?

Tangled_Heart

New member
כן

כלומר, בשביל מה לקטלג אותנו? אנחנו מי שאנחנו...וגם זה לא ממש מובן בדיוק, אבל אנחנו נאלצים להסתפק בזה מהסיבה הפשוטה שאם גם נתחיל לחשוב על מי אנחנו, כלומר לחלק עצמינו לקטגוריות שונות זה יהיה על גבול חולניות, גם ככה כל דבר קטן מסביבינו מטריד אותנו, אז גם האופי שלנו עכשיו...? רוני, לא מבינה למה זה משנה

Hell is beige

New member
שחור ולבן זה יפה

גם עם קצת אפור אבל איפה הצבעים? והמבין יבין

למעלה