הריון
טוב את תקבלי הרבה תשובות, בערך אותן מספר תשובות כמספר היוגיסטים שתשאלי, אז אני אנסה לתת לך הצצה לחלק מהדעות באופן כללי- בעיני, מרגע ההתעברות הגוף משתנה, וצריך להתייחס לזה ולהתחשב בזה באופן האימון. נכון שאם ההריון חזק מאוד אז שום תנוחה/ פעולה שתעשי לא תפגע בו, אבל למה בכלל להכניס את הגוף למצב בו הוא צריך להתמודד עם עומס בנוסף לעבודה המסובכת של יצירת חיים חדשים בתוכך? דווקא בטרימסטר הראשון יש חשיבות רבה להימנעות מתנוחות שמאמצות מאוד (כאן חשוב כמובן ענין הניסיון)כי אז ההריון יחסית רגיש ופגיע. כדאי להימנע למשל מכפיפות חזקות לאחור, ובכלל הייתי יורדת מאימון שמונע ע"י מוטיבציה להגיע לאזשהם הישגים מרשימים, ועוברת לאימון שהוא קצת יותר מונע על ידי סקרנות יותר מתבונן, יותר איטי, יותר מקשיב לצורך של הגוף לנוח. שינוי כזה קשה לעשות במסגרת אימון אשטנגה רגיל. זה דבר אחד. עכשיו מעבר לאופי האימון, בזמן הריון יש המון דברים שחשוב לפתח ולעבוד עליהם אפילו יותר מאשר בדרך כלל, ומכיוון שהריון הוא רק כמה חדשים, לדעתי כדאי לנצל את הזמן ולעבוד בצורה מרוכזת על מה שחשוב עכשיו, במקום לקבל את זה במדולל בקבוצת יוגה רגילה. חיזוק גב תחתון ושרירי רצפת האגן, טכניקות נשימה שמסייעות בהריון ובלידה עצמה, ועוד הרבה דברים חשובים אחרים. יש משהו מאוד כיף ותומך בלבוא לקבוצה שכל מה שנאמר ומתורגל בה קשור למצבך הנוכחי...בקיצור לדעתי טוב ומומלץ לתרגל בקבוצה מיוחדת להריון. טוב כבר כתבתי המון אז אני לא אפרט על דיעות אחרות, אבל הן בהחלט קיימות, בטח כבר יוסיפו אחרים... שיהיה לך הריון נעים ובריא, ובהצלחה
דפני