שאלה על יוגה בהיריון

יעליעלי

New member
שאלה על יוגה בהיריון

אני כל הזמן רואה שנשים שואלות על יוגה בהיריון. האם צריך יוגה מיוחדת להיריון רק אם לא תרגלו קודם יוגה ורוצים להתחיל לתרגל בזמן ההיריון? אם אני מתרגלת יוגה קבוע (אשטנגה, מעל חצי שנה), האם אני צריכה קבוצה מיוחדת להיריון, או שאני יכולה להמשיך להתאמן עם הקבוצה הרגילה שלי? תודה

daphne4

New member
הריון

טוב את תקבלי הרבה תשובות, בערך אותן מספר תשובות כמספר היוגיסטים שתשאלי, אז אני אנסה לתת לך הצצה לחלק מהדעות באופן כללי- בעיני, מרגע ההתעברות הגוף משתנה, וצריך להתייחס לזה ולהתחשב בזה באופן האימון. נכון שאם ההריון חזק מאוד אז שום תנוחה/ פעולה שתעשי לא תפגע בו, אבל למה בכלל להכניס את הגוף למצב בו הוא צריך להתמודד עם עומס בנוסף לעבודה המסובכת של יצירת חיים חדשים בתוכך? דווקא בטרימסטר הראשון יש חשיבות רבה להימנעות מתנוחות שמאמצות מאוד (כאן חשוב כמובן ענין הניסיון)כי אז ההריון יחסית רגיש ופגיע. כדאי להימנע למשל מכפיפות חזקות לאחור, ובכלל הייתי יורדת מאימון שמונע ע"י מוטיבציה להגיע לאזשהם הישגים מרשימים, ועוברת לאימון שהוא קצת יותר מונע על ידי סקרנות יותר מתבונן, יותר איטי, יותר מקשיב לצורך של הגוף לנוח. שינוי כזה קשה לעשות במסגרת אימון אשטנגה רגיל. זה דבר אחד. עכשיו מעבר לאופי האימון, בזמן הריון יש המון דברים שחשוב לפתח ולעבוד עליהם אפילו יותר מאשר בדרך כלל, ומכיוון שהריון הוא רק כמה חדשים, לדעתי כדאי לנצל את הזמן ולעבוד בצורה מרוכזת על מה שחשוב עכשיו, במקום לקבל את זה במדולל בקבוצת יוגה רגילה. חיזוק גב תחתון ושרירי רצפת האגן, טכניקות נשימה שמסייעות בהריון ובלידה עצמה, ועוד הרבה דברים חשובים אחרים. יש משהו מאוד כיף ותומך בלבוא לקבוצה שכל מה שנאמר ומתורגל בה קשור למצבך הנוכחי...בקיצור לדעתי טוב ומומלץ לתרגל בקבוצה מיוחדת להריון. טוב כבר כתבתי המון אז אני לא אפרט על דיעות אחרות, אבל הן בהחלט קיימות, בטח כבר יוסיפו אחרים... שיהיה לך הריון נעים ובריא, ובהצלחה
דפני

gaiegos1

New member
לנשים בהריון

מסכים עם דפני כל מלה. אי אפשר להמשיך לתרגל יוגה בהריון כאילו הכל כרגיל הגוף משתנה ויש להשאר קשובים לצרכים המיוחדים בזמן הריון. חדשיים עד שלש ראשונים יש להזהר מאד ממאמץ מיותר מכיוון שהרחם בונה את את עצמו כדי להחיל את העובר. לאחר מכן הבטן תופחת ואיתה אופן התירגול(והתרגילים) משתנה. את מוזמנת להכנס לאתר אמנות הלידה בו מפורט תירגול לנשים בהריון (כולל הסברים) בהנהלת רותי קרני הורוביץ - מורה מנוסה ליוגה בהריון. המשיכי והצליחי ביוגה.

יוגה להריון

יעליעלי, את מוזמנת להכנס לאתר שלי -יש שם מאמר על יוגה להריון ומדוע כדאי להתמקד ביוגה לנשים הרות. רונית פרז-מורה ליוגה ויוגה לנשים הרות (נס ציונה). www.ronit-yoga.com

למעלה