שאלה על יוגה לעירור הקונדליני

אאורה333

New member
שאלה על יוגה לעירור הקונדליני

אני עושה תרגילי יוגה נשימתיים (פראניאמה), משך שעה כל יום, וכעת אני מבצעת תרגילים למתקדמים - שאימצתי לעצמי מתוך המדריך של מרכז שיווננדה ליוגה. השאלה היא כזו: אני מבצעת תרגילים של פראניאמה לעירור הקונדליני ללא מורה, על אף שעל חלק מהם מצויין במפורש שרצוי לבצע אותם רק בהדרכת מורה מוסמך. האם אני עלולה לגרום לעצמי נזק כלשהוא? (למדתי מעט פראניאמה בהודו). ושאלה שניה: בחלק מהתרגילים מצויין שאמורה להיות תחושת חום בחלק התחתון של הגב, אולם אצלי תחושת החום היא דווקא בחלק האחורי של הראש, מעל העורף, וממש חם שם אפילו למגע, ואילו בחלק התחתון של הגב אני חשה דווקא תחושת דגדוג, או מעין "תזוזה" ורחש, - מה זה אומר? איפה אני יכולה ללמוד עוד על הסימפטומים של פראניאמה על מנת לדעת אם אני מתקדמת נכון? אין לי רצון ללמוד בקבוצה, אני נהנת דווקא לעשות את היוגה בבית. מישהו יודע?

נזק ? בהחלט כן !!!

שלום אארוה. מנסיון ישיר, מה שנכתב נכתב בדם... זה לא משחק, ואת ההמלצות צריך לאמץ בחום. בקשר לחוויות, זו אחת הסיבות שהכרחי מורה. בהחלט יש משמעות לזה שהחוויות שאת עוברת לא בדיוק כמו בספר, וזה שוב מצביע, על החיוניות של המורה. מורה לסוג התרגול הזה צריך להיות מי שעבר את התהליך בעצמו, ואחד כזה, אמור לדעת מה מרמזת החוויה. בקשר לקבוצה. בשום מקום לא מודגש ההכרח על תרגול בקבוצה, להפך - לבד בבית, אבל - בהדרכה של מורה מנוסה. אז יופי ששאלת, לפני ששמך היה הופך לעוד שם בסטטיסטיקה של נפגעי הקונדליני... ויפה שעה אחת קודם. אז בזהירות ובהצלחה, ו...קדימה למצוא מורה. שבת שלום. אבי.

יוגי בר

New member
פראנאיימה-הקונדליני ומה שבינהם

היי לך אאורה. אז ככה: ברשותך, בואי נתחיל בשאלה: 1. למה בכלל את רוצה לעורר את הקונדליני? לכתשבהירי לעצמך את התשובה. חלק מהפאזל יסתדר לך. כי רוב האנשים בכלל לא מודעים לעצם ולמשמעות התרגול היוגי. באסנות בפראנאיימה וכן הלאה בשלבים. 2. כעת באה האזהרה: תרגול פראנאיימה ללא הדרכת מורה מאוד מאוד מיומן-וכאן אני לא רק מאשר אלא מצטרף לדברי אבי ומוסיף ואומר: תרגול פראנאיימה מתקדם ללא הדרכת גורו מיומן יכול לגרום נזק חמור ביותר למתרגל שאינו מבין בעצם מה קורה לו וגם גם לא יודע איך לטפל בעצמו. 3. ועכשיו כדי להמחיש את גודל הסכנה ננסה להאיר יותר את העניין שלך. להסבר זה נשתמש בדימוי עדכני. הגוף מהו? הגוף לצורך העניין- משול- לא רק משול_ הוא למעשה תחנת כוח גרעינית. כמנו שכל תחנת כוח גרעינית יש את הליבה. גם פה. הליבה הזאת קרוייה: קונדליני. 4. מה בעצם קורה בתרגול פראנאיימה? כל תרגול פראנאיימה מתבטא בשני אפקטים שהאחד משלים את השני: את הראשון את חווה ומרגישה והשני גם הוא ניתן למדידה. מה הדבר שאת חווה? את חווה חום. כל תרגיל פראנאיימה יוצר חום פנימי בתוך הגוף.זהו חום מיוחד(ולא נתעכב עליו כרגע) מה הדבר השני שקורה לך? רמת החשמל בגוף עולה. האמפרז' עולה. 5. מכאן, ואני מקווה מאוד- שברור לך ללא צל של ספק- שהגוף שלך פועל-בין היתר- על חשמל. הלב- למשל. 6. עכשיו, נגיד לדוגמה שהגוף פועל על 12 וולט (רק לצורך ההמחשה) הרי(וכאן חשוב מאוד! שתביני) שברגע שרמת החשמל עולה כל התהליכים בגוף עובדים קצת אחרת. וכאן מתחיל הסיכון.... 7. מהו הסיכון? פראניימה עובדת על מערכת העצבים. זו המערכת הכי חשובה והכי רגישה שכן היא מפעילה מערכות אחרות. טלטול וזו בהחלט המילה טלטול לא מבוקר של מערכת העצבים יכול לגרום נזק רציני. 8. איך זה מתקשר לקונדליני? המשלנו כבר את הקונדליני לליבה. בשלב מסויים כשמתחילים לבצע פראנייאמות מתקדמות- הליבה מתחילה ללהתעורר ולעלות. איך היא עולה? היא עולה לאורך תחנות אנרגטיות שנקראות צ'קרות. ונחנו נמשיל אותן לשנאים העובדים על אמפר מסויים. הלאה...ועכשיו נגדיר את הסיכון 9. כשהמתרגל אינו בשל לתרגל פראניימה. ובשלות זה סיפור ארוך למדי. אז האנרגיה- רמת החשמל עולה אל השנאי(הצ'אקרה). אלא מה? השנאי מוגבל לאמפרז' מסויים. זרם החשמל שמגיע אליו הוא כעת באמפרז' יותר גבוה. מה קורה לשנאי? הוא נשרף.(זה בערך מה שקורה למערכת חשמל בבית שלא מוגנת ממכת ברק.) וזה מה שעלול לקרות לך. וכשזה קורה הבן אדם יוצא מאיזון. 10.ולכן, יקירתי עם כל הכבוד- ויש לי אליך הרבה כבוד- את לא בשלה עדיין לתרגל פראנאיימה מתקדמת. מה הסיפור? את רוצה להצטרף למועדון נפגעי הקונדליני? זה שקראת בספר של שיבננדה ובא לך לאמץ תרגלים מסויימים משם זה נחמד. לתרגל את זה לבד. זה יותר ממסוכן.זה סכנת נפשות. את מוכנה לקחת את הסיכון הזה? פראניימה זה לא משחק מתוך ספר. ופראניימה מתקדמת מחייבת התנהגות באורח חיים שונה מהרגיל. תזונה מיוחדת ועוד ועוד ועוד.. 11.לסיכום וזו ההמלצה: הפסיקי את התרגול המתקדם, ומייד. תתחילי ללמוד בצורה מסודרת ועם מורה. את לא רוצה ללמוד במקום מסודר- סחתיין. תארגני לך מורה פרטי סופר מיומן ומומחה לפראנייאמה בבית. בלי זה לא תגיעי לשום דבר רק תזיקי לעצמך. בברכה ואהבה יוגי בר

dvir or

New member
kundalini

אאורה שלום אני מצתרף לכל ההזהרות בקשר לקונדליני!!! שלב ראשון ביוגה: yama - nyama שהוא עבודה על המוסר- מידות. מי שלא התבסס בעבודה על מידותיו לא יכול להתקדם באמת לשום שלב אחר. הדבר משול לבניית גג לפני היסודות. בברכה דביר

אאורה333

New member
לכל המשיבים....

ראשית תודה על האזהרות, ועל התשובות המקיפות, אבל אולי לא הבהרתי את עצמי מספיק טוב. אני עושה יוגה מזה זמן רב, אבל פראניאמה מתקדמת עשיתי משך שנה וחצי בעבר, הפסקתי כי הרגשתי שזה מוקדם מדי עבורי, ולא מזמן חזרתי לזה. וכמובן שאני עובדת על כל ההבטים האחרים שמתבקשים מכך - ללא אלכוהול, בשר, סיגריות, מחשבות שליליות ועוד כהנה וכהנה...לא היה עולה על דעתי לבצע זאת לפני כן. השאלה שלי היתה על הסימפטומים שלי, אשר ללא מורה מלווה, רציתי תשובה - אם ניתן ממורה שמבין ועושה בעצמו עירור לקונדליני. וברור שאני יודעת היטב מדוע אני עושה זאת, שאם לא כן הייתי במצב קצת משונה, לא??? האם אתם מכירים הרבה אנשים שמציתים לעצמם את הקונדליני ללא סיבה? או שאולי רק אני לא בעניינים. והסיבה שאני עושה זאת מתוך ספר היא לא כי משעמם לי או כי "מצאתי" תרגיל ובא לי לנסות אותו. זה משהו שעשיתי הרבה בעבר, שעשה לי רק טוב, ובאין מורה לא נותרה לי ברירה אלא להתקדם לפי המלצות הספר והתרגילים שניתנים בו. לכן אני שואלת שוב. האם מישהו יודע אם יש משמעות לחום באזור העורף ותחושת "תזוזה ודגדוג" בגב התחתון? אין צורך להפחיד אותי מפני מה שלא קיים עבורי. אשמח לכל תשובה

התחושות קשורות ל.....

שלום. בוודאי שיש משמעות. כדי לתת תשובה מדוייקת את צריכה לעוון ולמודט בענין....וזה לא תשובה מתחמקת כי: מדובר בתחושות אישיות. כמה שהמורה יהיה "אלוף", עדין מדובר בתחושות אישיות. הכיוון לתחושות הוא: קשר לצ'קרות. המיקום מצביע על הקשר. התתעוררות, כמו שאת יודעת פעולת דרך הנדים והצ'קרות, התחושות באזורים מסויימים יכולות להצביע על הכיוון לעבודה. הדגדוד בגב בתחתון יכול להצביע על "התרחשות" בצ'קרות הרלוונטיות, וכך גם החום בעורף. מודטי על האזורים ותראי מה יעלה. אבל בכל מקרה, מישהו שעבר את התהליך ויכול ללות אותך ממולץ מאוד. יותר מזה, בכל הספרות המתייחסת לעוררות הקונדליני הולכים אפילו רחוק יותר...אומרים שם שללא מורה מוסמך בענין אי אפשר לעבור את התהליך בהצלחה. ל"עורר" את הקונדליני אפשר בכל מיני דרכים, חלקן יזומות וחלקן "תאונות"...בכל מקרה, תמיד רצוי שיהיה מי שעבר את התהליך כדי לתמוך ולעזור ולמנוע נזקים בלי הכרחיים. שיהיה בהצלחה, וכל טוב. אבי.

למעלה