שאלה על יוגה

שאלה על יוגה

אני מעוניין ללמוד יוגה וכמו כולם ההחלטה הראשונה שאני צריך לקבל היא לגבי סוג היוגה שאלמד. יש לי שאלה שאולי (בטוח) תשמע טיפשית אך אשאל בכל זאת. האם יש איזשהוא סוג של יוגה שאפשר דרכה (כמובן כערך מוסף,זו לא הסיבה שאני אלך ליוגה) לפתח טיפה שרירים - לא, כוונתי לא להראות כמו בודיבילדר ברור שאי אפשר לעשות זאת דרך היוגה. אבל בכל זאת, האם אפשר דרך איזהוא סוג של יוגה להראות יותר שרירי (למשל ע"י תנוחות או תרגילים ספציפיים) ובכך אוכל לנצל את הזמן של חדר הכושר (שאני לא אוהב בכלל) לטובת היוגה! בתודה מראש,

יעליעלי

New member
לא מומחית

אבל לפי דעתי ביוגות הדינמיות יותר כמו אשטנגה או power yoga אפשר בהחלט לפתח שרירים נאים

יוגי בר

New member
שרירים כמו שצריך

היי לך אז ככה: 1. עקרון הלימוד אתה מנסה לעשות יוגה בחדר כושר מה שלא כל כל כך מסתדר. יוגה לומדים בצורה מסודרת במרכז יוגה. מכון כושר עובד במסגרת תפקידו על "פיתוח הכושר" של השריר, ואילו יוגה שונה בתפיסתה לחלוטין. ללמוד יוגה במכון כושר, מבחינתי, זה כאליו ללמוד שחייה במדבר. לא לעניין. אגב, זה לא אומר שאתה לא יכול לתרגל כושר וגם לעשות יוגה. אבל בשני מקומות נפרדים. 2.ההבדל יוגה בהחלט מפתחת את השריר. פיתוח שריר בצורה הנכונה נעשה בדרך שבה התרגול היוגי בונה אותו להיות ארוך כמה שיותר. זה מאפשר ונותן לשריר להמתח ביעילות ולהתכווץ בקלילות. באם אתה מתכוון לפיתוח בשריר בצורה של בודי- בילדינג. אז זו הצורה הלא נכונה, לדעתי, לפיתוח השריר. עבודה כזו יוצרת עומס רב על סיבי השריר. מפתחת את השריר להיות קצר וכמה שיותח מתוח. ובטווח הארוך- כשאתה מפסיק להתאמן-מכל סיבה שהיא השריר "מתקלקל" והופך להיות רפוי מדלדל. מה שאף פעם לא קורה לשריר המפותח נכון דרך דרך היוגה. השריר נשאר גמיש גם בגיל מאוחר מאוד. עכשיו תבחר ושיהיה לך בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

המון תודה לך על התשובה אך

יש לי עדיין כמה שאלות...מצטער שוב אם הם שאלות "לא סטנדרטיות". קודם כל אני מזדהה לחלוטין לגבי מה קורה שמפסיקים להתאמן בחדר כושר כשנה- השרירים פשוט "מתדלדלים" (במקרה הטוב ששומן לא מחליף את מקומם). שמחתי מאוד כי אפשר לפתח שרירים בעזרת היוגה (שוב כמובן באופן יחסי ולא כמו בודיבילדרים) מכיוון שאני לא אוהב את העבודה בחדר כושר בלשון המעטה (משעממת, ללא ערך מוסף, אני תמיד יוצא "מותש" ואין לי כח לכלום אח"כ ועוד) אך עלי לברר עוד מספר דברים לפני שאצא ל"דרכי החדשה": איזה סגנון עדיף לי לבחור על מנת שאוכל להשיג בין שלל יתרונות היוגה גם את מטרתי זו (האם אשטנגה למשל יותר תתאים לי או שבטווח הארוך אוכל להשיג מטרה זו דרך כל סגנון יוגה)? שאלה נוספת: ממבט על תמונות של יוגים ברשת ראיתי תמונות של תנוחות קשות לביצוע וללא ספק מעידות על חוזק, אך היוגים עצמם נראו די "סטנדרטיים" (כלומר ללא שרירים מנופחים) האם אנו מדברים על אותם שרירים הנראים חיצונית או שכאן מדובר על פעולת שרירים אחרים? האם אני אצטרך להגיד למורה אחרי תקופה שיתאים לי תרגילים ספיציפיים למטרה זו או לתת לזמן לעשות את שלו? ושוב המון תודה מראש

יוגי בר

New member
נפח מול אורך

היי לך מ' אז ככה: מה לעשות- אתה חייב להבין את עקרון הפעולה של השריר. האם אתה רוצה להוסיף נפח זה בניית שריר בצורה אחת. ואת זה אתה צריך להבין אחרי תרגול אינטנסיבי בחדר כושר. נפח שריר נוצר רק אחרי שיוצרים עליו עומס חיצוני. וזה לא קורה ביוגה. ואתה יודע מה- אסור שזה יקרה. עוד הבנות? תקליק למעלה ותכנס למדור מאמרים בפורום וקרא את המאמר "סוד התרגול היוגי". ואולי יפול לך האסימון. בברכה ואהבה יוגי בר

anatina

New member
לך על אשטנגה

שיטה נהדרת גם לבניית הגוף וגם להשגת יתרונות היוגה הנפשיים והרוחניים. בהחלט תראה תוצאות חיצוניות, וגם פנימיות, ושריריך לא יהיו מנופחים אבל גם לא מדולדלים.

yazx

New member
לא הכל שחור או לבן

שלום לך אני רוצה לספר לך שהתחלתי לעשות יוגה כשנכנסתי לשיעור בבתוך מכון הכושר שבו אני מתאמנת הם הציגו את היוגה כמו שהיא ומשם התאהבתי ביוגה (אני עושה פאוור יוגה9וזה בהחלט מפתח שרירים נאים לדעתי יוגה זה דבר מדהים תלויי איך מציגים לך אותה במכון תלויי במורה ורצינות שלך כי יש אנשים שלוקחים את זה לכיוון של גמישיות ומתיחות צריך ללמוד את תכניקת הנשימה להווין את המהות של היוגה ואני הצלחתי לעשות את זה גם במכון =]

למעלה