שאלה על יוגה

• פותח הנושא yfa
  • פורסם בתאריך

yfa

New member
שאלה על יוגה

אם הבנתי נכון מקור היוגה בהודו. אבל שמעתי שיש גם יוגה סינית ויוגה קוריאנית. אז מה ההבדל בינהן? ומהיכן המקור ? בתודה,

יוגי בר

New member
הבנת נכון

היי yfa אז ככה: 1. מקור המושג מקור המושג יוגה על כל רבדיו- מהודו, כמובן. אבל ברבות השנים התפשטה הגירת היוגה גם לארצות המזרח האחרות. זה התחיל בזה שיוגי בשם בודהידהרמה נדד לסין והעביר את הידע שלו למנזר שאולין. טילופה נדד לטיבט ואחרים הלאה והלאה. כך שנוצרו כל מיני התאמות מקומיות לעצם העניין. 2. המקור יוגה הינה מצב של תודעה. וככזו היא אוניברסלית. כיון שאני מניח שכוונתך היתה להאתה'א יוגה - היוגה הקלאסית, זו שכרוכה בה עבודה עם הגוף הפיסי. ובכן, תת ענף זה הוא הודי כשר למהדרין. לצערי, איני מכיר יוגה סינית או יוגה קוריאנית כך שלא אוכל לספר לך על ההבדלים. מצד שני למה לך לחפש הבדלים. לכי ישר על המקור. בקיצור תתחילי באוריגינל. בברכה ואהבה יוגי בר

אנטוליו

New member
שיטת היוגה נוסדה ע"י PATANJALI

שחי במאה שלישית או רביעית לפני הספירה בהודו. פירוש המילה: איחוד הנשמה עם נשמת היקום האין סופית. בשפה האנגלית יש מילה מקבילה: yoke, שמוכיח על מקור משותף לכל השפות האריות.

יוגי בר

New member
תיקון קטן

היי אנטולי פאטנג'לי מהרישי לא ייסד את היוגה. מה לעשות. קדמו לו קדמונים-רישים שתרגלו יוגה והעבירו יוגה לתלמידיהם הרבה הרבה לפניו. ועם זאת לפאטנג'לי מהרישי שמורה ועומדת זכות ראשונים בזכות חיבורו האלמותי: יוגה סוטרה (סוטרה-חוט- ואפשר גם חוט מחשבה) שבו בצורה תמציתית ומדוייקת של פסוקים סדורים בארבעה פרקים העלה על הכתב את הראג'ה יוגה- היוגה המלכותית. הדרך המדעית כיצד לשלוט בהכרה. זהו למעשה החיבור הפסיכולוגי הראשון והגדול ביותר בכל הזמנים. וככל שמפרשנים אותו לאורך כל הזמנים - יותר ויותר הולכת וגדלה חשיבותו לאנושות. בברכה ואהבה יוגי בר -

אנטוליו

New member
אני מסכים איתך שלא הוא שהמציא את

היוגה והיו גם לפניו, אך כאמור, בזכות חיבורו הוא נחשב למייסד הראג'ה יוגה שהיא גם אסכולה שלישית במספר בפילוסופיה, תפיסת עולם הודית, אחרי SANKHYA ו-VEDANTA.

תלוי את מי שואלים.....

למרות שהיוגה סוטרא קיבלה מעמד של "דרשאנה" ונחשבת לכתב הסמכותי המייצג את היוגה, בעייני רבים היא מייצגת כמו שאמרת את הראג'ה יוגה ולא את היוגה בכלולתה. לעומתה, רבים מקבלים את ה"בגהווד גיטה" ככתב יוגי סמכותי יותר, גם אם לא קיבל את החותמת "דארשנה". וכמו שאמר יוגי: פטאנג'לי לא ייסד כלום הוא רק ערך את מה שהיה שכבר היה קיים.

למעלה