שאלה על יוגה

safafa

New member
שאלה על יוגה

לא התאמנתי מעולם ביוגה אבל מעניין אותי (אסביר זאת במונחים שלי ולא המוכרים לכם מהיוגה) לדעת האם היוגה (או סגנון מסויים בתוכה) נוגעת בנושאים הבאים וכיצד: (על אף שאינני מתאמן ביוגה אשמח לתשובה מפורטת ולא כללית מדי על מנת שאוכל לדעת אם היוגה מתאימה לצרכים שלי או לא) - הפעלת הגוף בצורה נכונה וחכמה במהלך היום יום- שיפור היציבה והרגלים מגונים שרכשתי עם השנים בהקשר של הפעלה לא נכונה של הגוף - "הוצאה" או "שחרור" האנרגיה בצורה נכונה - למשל אם ארצה להרים או לדחוף משהו בחיי היום, להרים מסעות בצורה יותר נכונה, האם ביוגה יש תאוריות להקשר זה כגון הוצאה ושחרור האנרגיה ממרכז הגוף וכו' זהו נושא שמאוד מעניין אותי אשמח לתשובה מפורטת/קישור - עוד שאלה (החלטתי לשאול בכל זאת על אף שאני בטוח 100%שהתשובה שלילית) : אני אדם מאוד איטי מטבעי האם ליוגה יכול להיות איזשהוא פתרון לבעיה זו? - מדיטציה היא חלק המתורגל כיום בשיעורי היוגה או שהשיעורים שאקח הינם ה"מבוא" למדיטציה ובשביל לדעת מדיטציה אצטרך ללמוד זאת בנפרד?

Sambodh Rana

New member
כמה תשובות

א. תקרא את מאמרי הפורום...תמצא בהם הרבה דברים מעניינים לגבי מה ששאלת. ב. היוגה , אם מועברת נכון, משפרת את היציבה, את איכות החיים, אורח החיים, אורך החיים וכו'... ג. לגבי ה"הוצאה" או ה"שחרור" של האנרגיה - ביוגה לא לומדים לעשות דבר שכזה, אבל לומדים להכיר את המערך האנרגטי של האדם, מנקים אותו וכן לומדים לעבוד איתו. מהבחינה הזו, כשתגיע למצב בו צריך "להוציא" אנרגיה, תדע לעשות זאת יותר טוב :) ד. דבר מאוד מעניין הוא, שקיים קשר מאוד הדוק בין גמישות הגוף לגמישות המחשבה :) לכן, אם תשפר את מהירות וגמישות הגוף, כך גם תשתפר בתורה המחשבה שלך ותהיה הרבה יותר גמישה. משהו שפעם ראית ועיבדת במוח במשך שעה והגעת לפתרון אחד, תוכל אם הזמן לעבד במשך חצי שעה נגיד ולהגיע ל-3-4 פתרונות , ואח"כ במשך רבע שעה ל 20 פתרונות...אם תתמיד ביוגה כמו שצריך :) ה. סופה של היוגה היא בהחלט מדיטציה, אבל עד לשם יש הרבה הרבה לצעוד...קודם צריך להכין את הגוף בשביל לדעת למדוט כמו שצריך, וזו בעצם ה"האתה-יוגה" , היוגה האימונית, שקשורה בעצם לתנוחות הגוף ונשימה... אם תרצה נשמח להמליץ לך על מקומות אימון בסביבת מגורייך :) באהבה, Sambodh Rana

הרפייה ומאמץ בעת ובעונה אחת

ביוגה אנחנו עובדים הרבה על הנושא הזה- ללמוד לשלוט באנרגיה, לנתב אותה לכיוונים שרצויים לנו, ולדעת לא "לתת גז בניוטרל". לומדים את זה דרך התנוחות- איפה אנחנו צריכים לשחרר ולהרפות מאמץ ואיפה להחזיק, ובסופו של דבר זה מיתרגם גם לחיי היומיום שלנו.

safafa

New member
ועוד שאלה ששכחתי

האם יש מבחינת היוגה סתירה בינה לבין פעילות גופנית נוספת ? כלומר אם אני משלב יוגה עם פעילות גופנית נוספת (תחביב ספורט) זה מותר מבחינת התפישה של היוגה?

Sambodh Rana

New member
בהחלט

ויותר מכך, יוגה רק תעזור לך עם התחביב השני. רק אל תהפוך את היוגה לפעילות גופנית

למעלה