שאלה על ילדה שרוצה ללמוד בישראל

שאלה על ילדה שרוצה ללמוד בישראל

בתי בת ה 18 (וחצי!) מסיימת אוטוטו את השנה השניה בקולג'. אנחנו גרים באנגליה ומגיל שנתיים וחצי היא לא גרה כתושבת בישראל.
היא החליטה שהיא רוצה ללמוד במכון וינגייט במהלך השנה הקרובה. סבא וסבתא שלה שמחים לארח אותה אז לא תהיה לה בעיה של מגורים. השאלה שלי היא מה בעצם יהיה המעמד שלה בישראל? היא כבר לא תושבת והיא לא רוצה להיות תושבת חוזרת, לא רוצה "לעשות עליה" - בתום הקורס היא תחזור לאנגליה. היא בעצם דומה לכל סטודנט זר שבא ללמוד קורס בישראל, אבל יש לה אזרחות ישראלית. אז איך זה מסתדר מבחינת ביטוח לאומי? ביטוח בריאות?
את ענין השירות הצבאי סידרנו.

אשמח לכל מידע בענין. אולי מישהו מכיר מקרה דומה? ניסיתי להתקשר לרשות האוכלוסין ולמשרד העליה והקליטה ולביטוח לאומי אבל לא עונים לי שם

Boston Guy

New member
האם היא קיבלה פטור מלא מהצבא - או רק דחיית שרות?

כשישראלים שחיים בחו"ל אומרים ש"סידרו את עניין השרות הצבאי" לילדיהם, הם לרוב מתכוונים שהם הלכו לקונסוליה הישראלית במקום מגוריהם וקיבלו אישור "דחיית שרות".
מדינת ישראל נותנת לצעירים בסטטוס של הבת שלך (והבת שלי...) "דחיית שרות" - לא פטור מהצבא.
פטור מלא מהצבא מקבלים רק במקרה שיש חו"ח בעיות בריאות (לא סביר אצל אדם שהולך ללמוד ספורט במכון וינגייט), או מטעמי דת (נ"ל).

אם יש לה רק דחיית שרות - הבת שלך צריכה לשקול את צעדיה בזהירות רבה, שכן "דחיית השרות" הזו מתבטלת והיא חוזרת להיות חייבת גיוס אם היא נמצאת במדינת ישראל יותר מ 12 חדשים במצטבר במשך שנתיים.

לגבי ביטוח לאומי וביטוח בריאות - היא אינה זכאית ל"ביטוח לאומי", וצריכה לדאוג לעצמה לביטוח בריאות פרטי. זה נושא מאוד מפותח היום בישראל, בגלל המספר הגדול של עובדים זרים וכיוצ"ב שחיים בארץ. כל חברת ביטוח גדולה בארץ מוכרת פוליסות ביטוח כאלו.
בנוסף - כדאי לבדוק מול המוסד החינוכי עצמו (וינגייט) - שדי סביר שיכול להנחות אותך בנושא.

כן, עניין הצבא סודר

ברור לנו ההבדל בין דחיית שירות לבין פטור, יש לה פטור (לא אפרט מסיבות של שמירת פרטיות).

liat1271

New member
אצלנו הבת הוציאה דחיית שרות מהצבא

הילדה נמצאת בסמינר (אנחנו דתיים) בירושלים, עשינו לה ביטוח רפואי עם הראל, זאת תוכנית שמיועדת לסטודנטים, בעוד חודש היא חוזרת חזרה.

מאוד נשמח אם תוכלי את או הבת שלך

לספר איך זה בשבילה לחיות תקופה בישראל.

אני לא "מכירה" אותך, אבל בשביל רוב ילדנו ישראל היא חופשה בעצם. פינוק אצל המשפחה. לחיות שם תקופה, זה סיפור שונה.

את יכולה לפתוח שירשור חדש או בשירשור הזה. איך שנוח לך, אם נוח לך

ביטוח בריאות

האם סידרתם את הביטוח שלה ישירות מול הראל או שזה נעשה דרך הסמינר?
האם יצא לה חו"ח להשתמש בביטוח הבריאות הזה? ואם כן - איך זה עבד?
גם אני אשמח מאד לדעת איך היא הסתדרה בישראל במהלך הלימודים... אשמח אם תפרטי אם מתאים

liat1271

New member
הסמינר שלך לנו 2 אופציות לביטוח

ומהם בחרנו את הראל, אם אני זוכרת נכון הסמינר עבד עם סוכנות ביטוח ועשיתי את התשלום און ליין. אני לא זוכרת אם היא השתמשה בביטוח, אבל בת אחרת שלי השתמשה בזה, היא הלכה לקופת חולים, רופא מומחה ובדיקות מעבדה.
הסמינר שלה מיועד לחוצניקיות, רובן אמריקיות, בגלל המצב ביטחוני , פיגועי הדקירות, היו להם הרבה הגבלות, הסמינר כולל גם מגורים ואוכל, המעורבות הכמעט יחידה שהיתה לה עם ישראלים, זה כשהיא התארחה בשבתות וחגים אצל משפחה או חברים שלנו או של החברות שלה.

liat1271

New member
ממש לא, רובן מארה"ב

כמה מקנדה, ועוד כמה מאירופה ומדרום אמריקה

למעלה