שאלה על ילד בן 4 ח'

שאלה על ילד בן 4 ח'

שלום לכולם, אני משתמשת חדשה בפורום זה. יש לי תינוק מקסים בן 4 ח', אשר עדין לא מכניס את ידיו לפה. אם הידים קרובות לו לפה או שאני מקרבת הוא מיד מכניס לפה, אבל הוא לא מביא אותן לבדו אל הפה (או צעצועים, אשר שוב, אם אני מקרבת הוא מכניס לפה) כלומר הוא יודע מה לעשות איתן בפה אבל לא מביא לבדו - האם מישהי/ו מכיר/ה את התופעה? ומה ניתן לעשות? תודה מראש שירי

עמית@

New member
לא מוכר לי- אבל גם לא נשמע לי

איום ונורא- אני מאמינה שהוא יגלה את הפה שלו בעצמו בקרוב, בכל מקרה אפשר להתיעץ עם רופא הילדים שלכם (ואני בטוחה שכשיתחילו השיניים להציק לו הוא יחוש את הפה יותר טוב) הוא מושיט יד לצעצוע? יודע להחזיק דברים? אם כן- אז זה נראה לי בסדר. (בהסתייגות- אני לא רופאה או מומחית להתפתחות)

אליגל

New member
לנו הסבירה פיסיותרפיסטית

שמאוד רצוי להשכיב על הצד בזמן עירות - ואז קל לילדים לראות את הידיים (שנשמטות לכוון פנימה) ולהתחיל לזהות את "קו האמצע" שלהם. מכאן ועד הושטת יד ליד הדרך קצרה. עכשיו כשאת שואלת, אז זכור לי כששחר נכנסה למשפחתון היא היתה בת 4.5 חודשים והיא עדין לא הכניסה צעצועים לפה - אני זוכרת כי היא הושוותה באופן קבוע לילדה שהיתה גדולה ממנה בחודש וחצי. נדמה לי שזה היה שלב של לתפוס צעצוע (במקרה בד"כ) ולנער בחוזקה באוויר. אם יש לך ספקות - תתיעצי עם פיזיותרפיסט.

למעלה