שאלה על יעוץ משפטי לגבי סטארטאפ

prostudio

New member
שאלה על יעוץ משפטי לגבי סטארטאפ

שלום כיצד אני מגן על עצמי מפני העו"ד שאני הולך אילו ליעוץ משפטי לגבי סטארטאפ

מצאתי עו"ד שהניסיון שלו מאוד מושך אותי לשכור את שירותיו אבל אני רוצה לפרוס בפניו את כל הרעיון של הסטארטאפ ולקבל חוות דעת מקצועית

כיצד אוכל להגן על עצמי מפניו? מה מקובל?

תודה איתן

הגנה בפני עורך דין

דבר ראשון - הדין מגן עליך. עורך דין כפוף בחובת סודיות הוא ומשרדו מכוח חוק, והפרתן משמען עבירה אתית ואולי יותר מכך.
דבר שני, אתה יכול להחתים אותו על מסמך סודיות ואי תחרות, אם כי אני מאוד לא ממליץ על כך מכמה סיבות:
1. אתה לא רוצה להתחיל את יחסיך עם עורך דין שאתה אמור לסמוך עליו בלב שלם בחששות ובתחושה של עורך הדין שאתה לא סומך עליו.
2. החוק יותר מפחיד מאשר "סתם" הסכם. בשביל עורך דין "נורמלי" להפר חוק זו תקלה משמעותית. הרבה יותר מפחיד מלהפר מסמך סודיות "מעאפן" שלקוח החתים אותו.
3. מי שרוצתה יכול לעקוף מסמך סודיות בקלות רבה ועורך דין יודע זאת. חבל על הדיו.
4. אם הוא היה יודע להיות יזם הוא היה נהיה יזם ולא נשאר עורך דין.
5. העובדה שאתה חש שאתה צריך להחתים אותו על סודיות משמעה שהוא לא עורךה דין בשבילך. אם אתה לא סומך על מי שאמור לייצג את האינטרסים שלך בצורה הטובה ביותר ולשים את טובתך נגד עיניו יותר מהכל - עזוב. אל תלך אליו. פעמים רבות אני סגרתי עבור לקוחות הסכמים (כמו הסכמי פשרה) שהיו פחות טובים לי (כי "הפסדתי" את הכסף על המשך ניהול התיק) ויותר טובים להם. כי יחס מקצועי ואמין כזה הוא הכרח. אם אתה לא חושב שעוך הדין שבחרת חושב אותו דבר - אל תלך אליו.

prostudio

New member
תודה יורם

זה לא שאני לא סומך עליו, אני פשוט לא מכיר אותו באופן אישי, אבל אתה צודק החוק של הפרת חיסיון הרבה יותר "מפחיד" מהפרת הסכם סודיות וחשבתי על זה, שהוא יוצא לי חשבונית בגין היעוץ ככה אוכל לכסות את עצמי בעניין

קצת עצוב

שלעורכי הדין יש תשמית כה גרועה.
איך אתה מתגונן מפני המוסכניק שלך? איך אתה מתגונן מפני הרופא ורופא השיניים שלך?
איך אתה מתגונן מפני טכנאי המחשבים שלך ומפני הבנק שלך?

prostudio

New member
זה ממש לא קשור

שיש לך סטארטאפ אתה רוצה להגן עליו

יש תחומים שהם אפורים כמו שמירה על מידע

פעם נפגשתי עם איזה סטארטאפיסט שאלתי אותו איך הגעת לרעיון
הוא אמר עבדתי פעם בחברת יעוץ, אחד סיפר לי על "רעיון לגלידה" אחד סיפר לי על רעיון ל"חנות" וככה נולד לי הרעיון לחנות גלידה

נכון, זה לא ממש קשור

עכשיו העלית נקודה מהותית. רעיון הוא לרוב, נחלת הכלל. לפעמים ניתן להגן על רעיון כסוד מסחרי, מה שאתה מתאר באמת נפוץ.
רעיון לגלידה הוא נחלת הכלל,
רעיון לחנות הוא נחלת הכלל,
גם חנות לגלידה הוא נחלת הכלל. אם אף אחד לא חשב קודם על חנות לגלידה, ואתה הראשון, אתה יכול לשמור את זה בסוד ולהחתים את כל העולם ואשתו על מסמכי סודיות. ברגע שיצאת לשוק, זה כבר לא סוד ואתה בנוי על זה שאתה מקדימה, כלומר זינקת ראשון. אבל זה לא מבטיח לך כלום. לא תמיד הראשון הוא הכי טוב ולא תמיד הראשון הוא זה שכובש את העולם.
אני אתן לך דוגמא משלי: אתר קניות חברתיות.
הרעיון לא ניתן להגנה (למעט אולי בארה"ב בתורת שיטה לעשיית עסקים)
מי שכבש את השוק הוא לא בהכרח הראשון.
בכל מקרה, שתצליח למצוא עו"ד שיעזור לך וגם לא תפחד ממנו.

אל תצטער

כשהלקוחות יפסיקו לחפש עבודה בחינם, חצי חינם, כמעט חינם, כשיפסיקו עם "אני אתן לך כמה אחוזים שאתה רוצה", כשיפסיקו עם "כדאי לך לייצג אותי, זה יביא לך פרסום ולקוחות" ויתר החכמות, יהיו פחות עורכי דין גרועים.

למעלה