שאלה על יציאות

שאלה על יציאות

לבני בן ה-5 יש צואה מאוד יבשה, ממש "עיזתית", אנחנו אומנם לא בדיאטה אבל לוקחים מספר תוספים (בניהם אומגה של גיא, ואבץ ולפעמים פרביוטיקה), בני לא אוכל בכלל ירקות/פירות (נושא המגע/והצבע של האוכל ממש בעייתי אצלו), ולמרות שאנחנו עובדים על חחשיפה כל הזמן למאכלים אני חייבת לציין שזה לא ממש מתקדם. נושא היציאות מאוד מעסיק אותו, (לא נרדם עד שאין לו יציאה) ואיכות השינה שלו (וכתוצאה מזה שאר היום) תלויה באם הייתה לו יציאה או לא. רציתי לדעת האם יש תוסף כזה או אחר שניתן לתת לו ויכול להקל עליו, כמובן שהשאיפה היא להסדיר את היציאות דרך אכילת מזון מגוון ו"רטוב" יותר אבל כרגע אני לא רואה שזה קורה.

razgalili

New member
עצירות

יש הרבה ילדים שסובלים מעצירות כי הם בעצם סובלים מהתיבשות. אם הילד לא שותה הרבה כדאי לתת לו הרבה שתיה מתוקה. תה צמחים ממותק בסטביה יכול מאד לעזור. אם הוא מוטרד בערב אפשר לתת לו כוס תה ענקית ולהציע לו לשתות אותה שעתיים לפני השינה יכול מאד להיות שעד סוף התה הוא ירוץ לשרותים. אפשר להשתמש במגנזיום כדי לעודד יציאות. אפשר להשתמש בכמות גדולה של ויטמין סי חומצי כדי לגרום לשילשול (כשצריך) יכול להיות שהילד סובל מחוסר תנועתיות של המעיים. במקרה כזה יכול להיות שמנה של 5HTP תוכל לעזור. האם הילד חרדתי ו\או דכאוני?

תודה רז

הוא אכן לא שותה מספיק, לצערי אינו מעוניין בשום משקה שאינו מים. בעקבות הקישור של תמי וחיפוש נוסף הבנתי שאכן ניתן להעזר בויטמין סי חומצי, אני יודעת שאתם לא מפה אבל האם אתם מכירים מוצר כזה לרכישה בארץ? (פארמים וכאלה???). לגבי התוסף השני אני קצת אקרא עליו ואם יהיו לי שאלות אשמח להעזר בפורום. בני אינו חרדתי או דיכאוני. לצערי רמת שיתוף הפעולה מצידו בכל נושא התזונה הוא מאוד בעייתי (הרבה בעיות בתחום הוויסות חושי שמפריעות לו ל"התקרב" לאוכל) ואין לי ספק שתזונה יותר מגוונות/ "רטובה" יכול להיה לשחרר את העצירות הזו. תודה רבה

razgalili

New member
משלשים לילד מיובש זה לא רעיון טוב.

צריך לגרום לו לשתות יותר, אפשר פשוט לבקש ממנו לשתות ולהגיד לו שזה בשביל לעשות קקי.

למעלה