שאלה על יצירת קשר

segedi

New member
שאלה על יצירת קשר

שלום לעידית ולכולם , יש לי בעיה ביצירת קשר עם בחורות , אני בן 30 ואין לי כרגע חברה ( הייתה בעבר ) , הרבה זמן לא יצרתי קשר עם מישהי ואיבדתי את הבטחון העצמי שלי, למרות שאני נראה טוב, ואני מרגיש לחוץ ולכן גם כנראה מלחיץ , כך שבחורות שמסתכלות עליי ומתעניינות, מתחרטות די מהר... יש לי שתי דוגמאות מהזמן האחרון : החלפתי מבטים עם מוכרת בחנות מסוימת , קניתי אצלה וגם חייכנו אחד לשנייה , שבוע לאחר מכן , היא עמדה מחוץ לחנות והסתכלה עליי ( עמדתי לא רחוק ממנה ברחוב ) , עבר עוד שבוע והחלטתי להתחיל איתה , אבל באתי במיוחד לחנות , חיפשתי אותה והיא קלטה את זה, זה היה שקוף שבאתי בשבילה, היא נלחצה ממני והסיכוי להכיר אותה התפספס... קרה לי מקרה דומה לפני שבוע עם מוכרת אחרת, בחנות אחרת, שסימנה לי בצורה ברורה שהיא מעוניינת בי, אבל לא ניצלתי את ההזדמנות להתחיל איתה וחששתי לבוא אחרי כמה ימים לחנות לפגוש אותה, מאותה סיבה שהרחיקה את הבחורה הקודמת , מה אני צריך לעשות במצבים כאלו? למה אני "שקוף"? איך אני אצור קשר עם בחורה מבלי להלחיץ? תודה רבה מראש

ברוך בואך segedi ../images/Emo140.gif

בתוך שאלתך טמונה התשובה לשאלותיך שכולן קשורות לביטחון העצמי. מזמינה אותך לשתף במידה ומתאים לך כמובן. האם גם במקומות אחרים בחייך את מזהה קשיים שנובעים מחוסר בטחון? עידית

segedi

New member
בהמשך לתשובתך

יש מקומות בחיים שאני מזהה קשיים שנובעים מחוסר ביטחון כמו למשל ביצירת קשר עם עובדים במקום העבודה הנוכחי שלי, אבל לעומת זאת למדתי באוניברסיטה לא מזמן ושם התיידדתי די מהר עם כולם והיה לי דווקא ביטחון עצמי גבוה עם סיג אחד- ניסיתי להתחיל עם סטודנטית מהכיתה שלי, אך הסמקתי ( ! ) וגמגמתי כשדיברתי איתה , כך שאפשר לומר שבחלק מהמקרים יש לי ביטחון וחלק לא ולפעמים כמו במקום העבודה לוקח לי זמן להיפתח , זאת אומרת שזו גם תוצאה של האופי שלי , האמנם?

כולנו שקופים תמיד

כאשר רואים דרכנו דברים שמוצאים חן בעיני הצד השני, העסק מתגלגל כאשר לא נוצר הקונטקט הזה, לא עוזר כלום, לא נוצר הקשר וזהו מאחר והסטודנטית הכירה אותך עוד לפני שפתחת את הפה, היה לה מושג מי אתה והגימגום היה שקוף לה תמשיך לנסות ולקוות. כאשר תפגוש את זו שתמצא חן בעיניה, הקשר ייווצר ולבטחון העצמי לא יהיה שום תפקיד. בהצלחה.

בוא נסתכל יחד על הסיטואציות שעד כה שיתפת

במפגש אקראי עם בחורות לא הצלחת ליצור אינטרקציה.<המוכרות> במקום העבודה הנוכחי <הדגשת אתה הנוכחי> באוניברסיטה הרגשת בטחון עצמי גבוה. בוא נתמקד באוניברסיטה. מה לדעתך אפשר לך להרגיש עם בטחון שם? האם אתה יכול להיזכר במחשבות ברגשות בתחושות הגוף? עידית

segedi

New member
כשאני מתמקד באוניברסיטה

מה שאפשר לי להרגיש שם בטחון היה הזמנה של סטודנטית מהכיתה, בהפסקה של השיעור הראשון , לשבת איתה ועם חברה שלה בקפיטריה , בתחילה התרגשתי טיפה וברגע שהתחלנו להכיר ושתיהן היו נחמדות , הרגשתי נינוח , חשבתי שהנה יהיו לי ידידות בקורס ואני יכול להיות שקט, באשר לתחושות הגוף- לאחר כמה שיעורים השתחררתי לגמרי והכל זרם בטבעיות, צחקתי והצחקתי את החבר'ה וגם היכרות רומנטית הייתה באופק, בקשר למקום העבודה- התחלתי ליצור קשר לאחרונה עם המעבידים והעובדים , שם ידעתי שזה עיניין של זמן ,בדומה לאוניברסיטה , אבל ביצירת קשר עם בחורות שמוצאות חן בעיניי לא כל כך הולך לי , אני די חלוד וחסר ביטחון...

רגשת אותי בשיתוף ../images/Emo9.gif

בכל המקרים שחשבת חיובי מגנטת דברים נפלאים לחייך. ביצירת קשר עם בחורות אתה מרגיש חלוד לדבריך. הגדרה שמודה לא הבנתי. נסה להיזכר בסיטואציה שפגשת בחורה על מנת להסביר לי. איך חושב/מרגיש/חש חלוד. עידית

segedi

New member
שמח שריגשתי

אם לחזור לסיטואציה שבה פגשתי את הסטודנטית שמצאה חן בעיניי : לא חשבתי הרבה , רק ידעתי שאני מעוניין בה ויותר מזה התאהבתי בה קצת , כך שהתחושה הייתה מאוד נעימה... מה שתרם להרגשה הטובה הייתה העובדה שגם היא נמשכה אליי , אבל כל זה היה כשהיא ראתה אותי מפגין ביטחון עצמי גבוה עם החבר'ה , כשפניתי אליה באופן אישי , הכל השתבש : הסמקתי, גמגמתי, נכנסתי באמצע דבריה ,לא הקשבתי לה והרגשתי לחוץ , עכשיו למה אני מגדיר את עצמי חלוד - מפני שבעבר לפני כמה שנים , דיברתי יחסית בקלות עם בנות והיום לא , אולי זו הגדרה מוגזמת ולא ברורה , אפשר פשוט לומר שאני חסר ביטחון בנוסף קשרים שהיו לי בעבר התחילו כמה פעמים מיוזמה של הצד השני , אולי זו סיבה נוספת לבעיה

איזה חלוד

אתה עוד צעיר מדי מכדי לדבר על חלודה עד שמחלידים עוברות הרבה שנים חוץ מזה, זה כמו לרכב על אופניים. אחרי שתי דקות אתה שוב בעניינים.

segedi

New member
את צודקת אבל

אין לי מספיק ביטחון כדי להתחיל , כשיהיה לי זה יהיה כמו לרכב על אופניים, בקשר לחלודה - פעם דיברתי בקלילות ובטבעיות עם בחורות והיום אני מגמגם ולכן מרגיש חלוד ( אולי ההגדרה מוגזמת )

את זה אתה

אתה רוצה תירוצים או שתתחיל לפעול ? כשאדם מוצא את עצמו במים יש לו 2 אפשרויות להתחיל לשחות או להמציא תירוצים ללמה הוא לא שוחה התוצאה במקרה הראשון היא אפשרות לצאת מהמים התוצאה במקרה השני היא טביעה בטוחה יאללה, תתחיל לשחות.

segedi

New member
מסכים עם כל מילה ובכל זאת

צריך ללמוד איך לשחות ומי שלא יודע טובע... בשביל לדעת להתחיל עם בחורות צריך מיומנות מסוימת, אפילו לומדים את זה במסגרת פורמלית ובשביל זה פניתי לפורום - לקבל עצות פרקטיות, איך להכיר וליצור קשר, אין לי בעיה לפעול ולפעמים אני מעיז, אבל התוצאה מאכזבת ברוב המקרים בגלל זה ובעיקר בגלל זה חשוב שאלמד על הצד השני

למעלה