שאלה על כאבים בירך פנימית

ChapaChoo

New member
שאלה על כאבים בירך פנימית

אחרי אימון ספינינג היום (קרה לי בעבר גם אחרי "סתם" רכיבה על אופניים), אני סובלת מכאבים בירך פנימית (בערך בחיבור בין הירך למפשעה). התחלתי להרגיש אותו תוך כדי האימון, בעיקר בישיבה, ואחרי האימון זה די מציק
. זה לא כאב של שריר תפוס או אפילו לא של שרירים "עייפים", אלא סוג של כאב עמום, כאילו קיבלתי מכה או משהו כזה (ולא קיבלתי מכה). ניסיתי לחפש על זה קצת ברשת ולא ממש מצאתי הסבר, וגם לא משהו מעודד כמו "כן, זה קורה הרבה, עובר אחרי יום/יומיים/שבוע ובאימון הבא זה כבר לא יקרה שוב". מה יכולה להיות הסיבה לזה? יש לציין שאני בחורה די נמוכה, לוקח לי זמן למצוא התאמה טובה של המיקום של המושב (בדרך כלל - הכי נמוך והכי קרוב לכידון). אשמח לעצות

עיצה

אני אכתוב לך מה אני הייתי עושה. למרות זאת, תמיד טוב לפנות לרופא, כבר בהתחלה. 1. בודק את כיוון האופניים (כיסא וכידון). תציקי למדריך שלך שוב, שיכוון אותך מ"אפס" ושיסתכל על הדיווש שלך בשיעור. 2. מאבחן מניין באים הכאבים: האם את משתתפת בעוד פעילויות מלבד ספינינג? 3. מנוחה. אולי זה אפילו לפני סעיף 1. לאחר שלושה ימים, מה מצב הכאבים בירך? 4. אם הכאבים לא עוברים, לפנות לרופא אורטופד. 5. אם הכאבים עוברים, את חוזרת לספינינג והם שוב מתחילים - סעיף 4.

liorez28

New member
כאבים בירך פנימית

הי, פרט לעצות הטובות שקיבלת לפני, יתכן ואת מפנה את הברכיים החוצה בזמן הרכיבה ומפעילה את השריר הפנימי .. סיימי לב בזמן הרכיבה צריך לסגור רגלים למרכז האופניים.

ChapaChoo

New member
תודה על העצות

הכאבים הם בוודאות מהספינינג (אמנם עושה עוד פעילויות, אבל הופיעו מיד אחרי הספינינג ומאז אני במנוחה מלאה).

רוןר9

New member
גיא צודק !

היי ChapaChoo הכי טוב ללכת לרופא ולבדוק את מקור הבעיה. זה יכול להיות מבעיה גרמית דבר שניתן לראות בצילום אגן ופירקיי ירכיים. ויתכן שזו דלקת במיפרק היירך דבר שניתן לאבחן בסונר ? ואולי בקע מיפסעתי בתחילת דרכו שגם יראה בסונר ואו בבדיקה קלינית . וכו'... ולכן מומלץ להיבדק אצל רופא. תרגישי טוב רון9

k r a u s

New member
לפני שאת רצה לרופא

מכיוון שאת בוודאות אומרת שזה מספינינג--הייתי ממליץ לך לקחת מס' ימי מנוחה (עד שהכאב עובר) מהספינינג. לראות בוודאות שמדובר באימון ספינינג ולא ממאמץ אחר. אם הכאב עובר בזמן המנוחה - זה טוב, ולדעתי האישית אין צורך ישר לרוץ לרופא על כל כאב שמרגישים. אם הכאב ממשיך לאחר מס' ימי המנוחה שלקחת,אז באמת כדאי ללכת לרופא ולבדוק. אם הכאב עבר ואיך שחזרת לספינינג הכאב חזר---אז בהחלט כדאי שתיגישי למדריך ותבקשי ממנו עזרה בכיוון . הכאבים שציינת מוכרים ע"י המתאמנים והם בדרך כלל ברובם עוברים לאחר שמתרגלים לאופניים ולומדים לכוון נכון אותם. מאחלה לך בהצלחה שנה טובה וחג שמח צחי מדריך ספינינג

למעלה