שאלה על כביסה.....

daldan

New member
שאלה על כביסה.....

אחותי עומדת ללדת בימים הקרובים ולרגל השמחה הממשמשת ובאה לקחתי על עצמי לכבס לה את בגדי התינוק החדשים, אבל.... כל הבגדים עשויים מ100% כותנה ומסומן עליהם שיש לכבס אותם בטמפ' של 30-40 מעלות. - הבנתי שמומלץ לכבס את הבגדים החדשים והמצעים לתינוק שנולד בהרתחה (90 מעלות) - אבל נראה לי שבגדים שעשויים מ100% כותנה יתכווצו בטמפ' כזו. (אמנם תינוק אבל לא צריך להלביש אותו בבגדים של ברבי - לא?) איך כיבסתם את הכביסה הראשונית לבגדים?

לא הרתחתי אפילו לא בפעם הראשונה

אני מכבסת כמעט את כל הבגדים ב-60 מעלות, וזה עפ"י המלצה של רופאת המשפחה שלנו (בן-זוגי סובל מאסטמה קשה והיא המליצה דווקא על הטמפרטורה הזו). אצלנו יש גם מייבש, מה שמוסיף לכיווץ הבגדים, כך שכשאני קונה בגדים חדשים אני תמיד לוקחת בחשבון שהם יתכווצו.

כמיסה

New member
גם אני לא הרתחתי רק 50-60 מעלות

תלוי מה אני מכניסה ואל תשכחי להשתמש באבקה בלי ביו לגבי מרכך עד היום אמי לא יודעת אם יש הבדלים

דש1דש

New member
אז - איזה מרכך../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

ומה עם מיבש הכביסה?!?! כבר כיבסתי את כל הבגדים לקטנה - אבל רק עם אבקה ללא ביו - כי לא מצאתי אף מרכך שנראה לי תקין ועם ריח נורמלי..... ואת היבוש עשיתי ללא הדפים. זה מה שצריך? יש המלצות?!?!

מתרגשת

New member
אנחנו בהתחלה הקפדנו על אבקה בלי

ביו אבל היום כבר לא והכל בסדר גמור... אני לא חושבת שיש מה לדאוג בנוגע לאבקה מסויימת. בקשר למרככים... המכונאי של מכונת הכביסה שלנו שיודע הכל על מכונות הכביסה אמר לא להשתמש במרככים HEPI ולא בבדין כי שניהם בשלב כלשהו עושים כתמי שמן על הבגדים. חוץ מזה אנחנו עושים את הכביסה של סתיו בדיוק כמו את שלנו ולפעמים גם ביחד עם שלנו

דש1דש

New member
../images/Emo4.gif כתמי שמן?!

אני משתמשת בבדין שנים ולא היו לי אף פעם כתמי שמן על הבגדים. גם אני כיבסתי בגדים שלי עם אילו של הקטנה - אין לי מספיק כדי למלא מכונות שלמות עם שלה - בעיקר שעשיתי את זה בכמה נגלות.... יש ל-HEPI מרכך שמתאים לתינוקות? האם הריח זה לא בושם -> לא טוב להם (עד שידוע אם אין להם רגישיות?)

אנחנו משתמשים באבקת כביסה וגם

במרכך של סנו לתינוקות. הריח נהדר לטעמי. במייבש אני כן משתמשת בדפים. לא נרשמו עד כה בעיות מיוחדות ויש לי ילד רגיש מאוד כך שזה יכול להוות מדד טוב.

דש1דש

New member
סנו זה

מקסימה או תינוקלין - אני לא זוכרת...... היה מתישהו שירשור שהזהיר מהדפים - אז נמנעתי.... אבל טוב לדעת
האמת שהריח היה עדין ממש בסדר (מהמקסימה)

למעלה